Ekrem İmamoğlu: Metrobüsle ilgili özel bir sürprizimiz olacak

Example HTML page

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “Milli Piyango’dan ikramiye çıkarsa, kendime metrobüs alacağım” diyen yurttaşla metrobüse bindi.

Yeni yılın ilk günü rahatlığı ve Sevgili Bahattin ile Metrobüs sohbetimiz ?

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 1 Ocak 2019 Salı

Bahattin Çağrış isimli yurttaş, CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk ile geçtiğimiz günlerde yaptığı röportajda söyledikleriyle gündeme oturmuştu. Çağrış, röportajında en büyük hayalinin kendine özel metrobüs almak olduğunu belirterek, “İstanbul gibi büyük bir şehirde benim en büyük hayalim kendime özel metrobüs almak. Sırf, ayakta işe gidip gelmemek için. Hangi gün oturacağım onu düşünüyorum. Yaklaşık 5 yıldır her sabah oturabilme umuduyla evden çıkıyorum ama bir şekilde oturamıyorum. Oturarak eve gitmenin duygusunu yaşamak istiyorum. Bir gün boş koltuk buldum, oturdum. Onda da yaşlı bir amca denk geldi, ‘Evladım yer verir misin?’ dedi. ‘Tabii ki’ dedim. 3-5 saniye oturdum. Amca da tesadüfen son durağa kadar inmedi. Hep böyle ayakta gittim” ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU İLE YOLCULUK YAPTI

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, yılın ilk gününde Çağrış ile metrobüs yolculuğu yaptı. Sabah saatlerinde Çağrış ile Güzelyurt Metrobüs durağında buluşan İmamoğlu, birlikte metrobüse binerek bir süre sohbet etti. 

“BU İŞE ÖZEL BİR SÜRPRİZİMİZ OLACAK”

Çağrış’a yaptığı TV röportajında metrobüs konusundaki sorunları dile getirdiği için teşekkür eden İmamoğlu, “Bu işin düzeltilmesi çok zor değil. Ancak biraz ilgisizlik var. Bu işe özel bir sürprizimiz olacak. 1 Ocak’ın kerameti yani ama bazen de sorunları böyle dile getirmek lazım. Bak sen onun için büyük bir iş başardın. Hani bir problemin dile getiriliş biçimi bile bazen insanları motive eder ya, bu aynı zamanda demokrasinin güzelliğini hissettirmek gibi sana helal olsun.” şeklinde konuştu.

Metrobüs projesinin zamanında iyi düşünülmüş bir proje olduğunu belirten İmamoğlu, “Metrobüs projesi hat uzadıkça imkansız hale gelmiş. İlk başta, Topkapı – Avcılar tasarlanmıştı. İşin lojistik tarafı ve teknik inceleme süreci bir kenara bırakıldı. Bu kadar uzun hattın farklı çözümleri var. Metrobüse binişi ve gidişi ‘Survivor’ tarzı. Tekrar söylüyorum sorunu harika dile getirdin. Vatandaşın bir sorununu dile getirmesi konusunda örneksin.” ifadelerini kullandı.

TRAJİKOMİK BİR OLAY OLDU RÖPORTAJ

Aldığı piyango biletlerinden bir ikramiye çıkmadığını belirten Bahattin Çağrış da verdiği röportaj ile ilgili, “Anlattıkça zaten trajikomik bir olay oldu röportaj. Böyle patlayacağını düşünmemiştim aslında, böyle hızlı bir şekilde yayılacağını bilmiyordum sonra baktım ki ‘Dayanın, sabredin’ diye siz de paylaşmışsınız. Çok mutlu oldum.”dedi.

Yolculuk, Ekrem İmamoğlu’nun Twitter hesabından da duyuruldu. İmamoğlu’nun hesabından yapılan paylaşımda, “Bahattin Çağış hemşehrimle yılın ilk gününe beraber başladık. Tatil olduğu için metrobüste oturabildik, sohbet edip dertleştik. Ulaşım başta, İstanbul’un tüm sorunlarını konuşarak ve anlayarak çözeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir