Ebru Timtik’in cenazesini ailesine teslim edildi

Adil yargılanma talebi ile ölüm orucuna başlayan tutuklu Avukat Ebru Timtik, ölüm orucunun 238’inci gününde Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde yaşamını yitirdi. Adli Tıp Kurumu önünde cenazeyi bekleyen 4 kişi gözaltına alındı.

Ebru Timtik'in cenazesini ailesine teslim edildi

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlayan tutuklu avukat Ebru Timtik dün akşam hayatını kaybetti. Polis, Adli Tıp Kurumu önünde cenazeyi bekleyenlere “Burada oturmak yasak” diyerek müdahale etti, 4 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde başlayan otopsi işleminin tamamlanmasının ardından cenaze Timtik’in ailesine teslim edildi.

Halkın Hukuk Bürosu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ebru, polis müdahalesi ile Adli Tıp Kurumundan çıkarıldı. Polis konvoyuyla cenaze İstanbul Barosu önüne götürülmesi engellenmeye çalışılıyor. Cenaze aracının peşindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bugün saat 12.00’de İstanbul Barosu önünü yapılan çağrı nedeniyle çok sayıda avukat baro önünde bir araya geldi.

Timtik’in cenazesinin polis ablukasındaki Gazi Cemevi’ne getirildiği öğrenildi.

AYTAÇ ÜNSAL’DAN MESAJ: ALACAĞIZ HAKKIMIZI

Ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal da tedavi altında olduğu hastaneden bir mesaj gönderdi. Ünsal, “Canım avukatım, arkadaşım, adalet yoldaşım… Göz göre göre öldürdüler seni. Ama doğuyorsun sen şimdi halkın yüreğinde. Yüreklerde, beyinlerde doğuyorsun. Var mı dünyada adalet için bir örneği ömrünü veren bir avukat. Alacağız hakkımızı. Senin için alacağız.”


Halkın Hukuk Bürosu, ölüm haberinin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önüne çağrı yaptı. Daha sonra hastane önünde açıklama yapan Avukat Sinan Zincir, “Buraya gelen herkese teşekkür ediyoruz. Tüm meslektaşlarımızla ve dostlarımızla Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu önüne gidiyoruz, cenazemizi kaçırmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Avukatlar, milletvekilleri ve Ebru Timtik’in dostlarından oluşan kalabalık Adli Tıp Kurumu binasının önüne geldi. Timtik’in ailesi, otopsi istememelerine rağmen cenazenin içeride bekletilmesine tepki gösterdi. Ailenin ve avukatların taleplerini iletmek ve işleyiş hakkında bilgi almak için içeri girmek isteyen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki milletvekilleri uzun görüşmeler sonucu içeri alındı.

Gece boyu Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen insanlara polis, “Burada oturmak yasaklandı” diyerek müdahale etti. Cenazeyi bekleyen 4 kişi gözaltına alındı. Adli Tıp Kurumu önü polis bariyerleri ile kapalı.

Otopsi işlemlerinin ardından Timtik’in cenazesi ailesine teslim edildi. İstanbul Barosu önünde yapılacak anma töreninin ardından cenaze Gazi Cemevine kaldırılacak ve Gazi Mezarlığı’nda defnedilecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir