Diyanet Beştepe’de cuma namazı kıldıracak

Example HTML page

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Salgın nedeniyle Türkiye’de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde, Diyanet tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla cuma namazı eda edilecek.” denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, giderek artan salgın tehlikesi sebebiyle geçen hafta olduğu gibi bugün de ülke genelinde cuma namazlarının kılınmayacağı belirtildi.

Ancak aynı Diyanet, Beştepe Millet Camisi’nde bugün, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen az sayıda katılımla, salgına karşı tedbirler alınarak cuma namazı kılınacağını duyurdu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan cennet vatanımızda, İslam toplumun şiarlarından biri olan bu ibadetin devam etmesi ve cuma namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına Türkiye’de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camisi’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla ve salgına karşı gerekli tedbirler alınarak cuma namazı eda edilecektir.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir