”Deniz Köken’den ;İtiraf niteliğinde sözler…

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 6’cı seçim 1 Toplantı dönemi Nisan ayı 2 bileşimi 18.Nisan 2019 saat 14.30 da Meclis Başkanı Mehmet Er Başkanlığında 2018 faaliyetlerini görüşmek üzere toplandı.

Gruplar adına AK-Parti Grubu adına Ahmet Hamdi Gürbüz,CHP Grubu adına Ali Haydar İşkar, MHP Grubu adına Bayram Demir 2018 Faaliyet raporu hakkında birer konuşma yaptılar. Kişisel söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyeleri Nail Balkan,Filiz Gökçe,Zülfü Çakar, Mustafa Tüysüz de 2018 Faaliyet raporu hakkın da birrer konuşma yaptılar.

Deniz Köken’den itiraf niteliğinde sözler…

Değerli arkadaşlar katkılarınızdan dolayı hepinize öncelikle teşekkür ederim.

Öncelikle şunu belirteyim ki bir önceki dönem faaliyet raporuna baktığımızda hatalar var eksikler var bunu bizlerde görüyoruz söylediklerinizde haklısınız dedi.

Aslında önceki dönem faaliyet raporu mart ayında görüşülüp bağlanması gerekirdi şu an bu faaliyetlerin sahipleri burada yok ne desem boş sizlerde eleştirileriniz de haklısınız dedi.

CHP Grubu adına konuşan Ali Haydar işkar’ın Güzeltepe Cem evi söylemine ise şu ifadeler ile cevap verdi;

Değerli arkadaşlar önceki dönem tüm partilerimizin ortak kararı ile gecen Güzeltepe Cem evi talebi aslında benim seçim proğramımda da vardı fakat suistimal edilir diye bunu kullanmadım inanıyorum ki bu dönem bu talebi karşılayacağız hep birlikte dedi.

AK-Parti Gurubu adına Konuşan Ahmet Hamdi Gürbüz sözlerinde şu ifadelere yer verdi;

Ahmet Hamdi Gürbüz, yaptığı konuşmada, Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde bulunan müdürlüklerin 2018 yılı boyunca yaptığı faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

BİLGİ EVLERİ 10 BİN ÖĞRENCİYE HİZMET VERDİ”

Ahmet Hamdi Gürbüz, kitapçık haline getirilen ve Eyüpsultan Belediyesi web sitesinde yayınlanan 2018 Faaliyet Raporu’nu ana başlıklar halinde özetleyerek şunları söyledi;

“Belediyemizin Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi Evleri’nde yaklaşık 4 bin öğrenciye hizmet verilmiş. Bilgi evlerinde toplam 10 bin öğrenciye ulaşılmış ve belediyemiz destek vermiştir. Yine Gençlik Merkezlerinde 21 farklı takviye ders ve atölyelerde çeşitli meslek edindirme çalışmalarıyla gençlerimize ulaşılmış.

Yine Gençlik Merkezleri vasıtasıyla öğrencilerimizin kültürel ve tarihi yerlerle buluşması adına, yaklaşık 2 bin öğrencimize belediyemiz tarafından destek verilmiştir. Belediyemiz, Ali Kuşçu Uzay Evi’nde toplamda 10 bin öğrencimizi teknolojiyle buluşturmuştur.

Yabancı dille alakalı ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde öğrencilerimize dersler verilmiştir. Öğrencilerimizi doğayla buluşturmak adına çeşitli faaliyetler yapılmıştır. Öğrencilerimiz için yaz ve kış sporla buluşturulmuştur.”

18 SPOR KULÜBÜNE, 75 TAKIMA, BİN 350 SPORCUYA DESTEK VERİLDİ”

18 spor kulübüne, 75 takımımıza, toplamda bin 350 sporcumuza destekler verilmiştir. Verilen bu destekler sonucu başarıların gelmiş olduğunu görüyoruz. Özellikle kadınların spor yapabilmeleri için toplamda 7 salon yapılmış ve buralarda da 5 bin 900’ün üzerinde Eyüpsultanlı hanıma spor yapma imkanı verilmiştir.”

“25 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞIMIZA KÜLTÜR HİZMETİ VERİLDİ”

“Kültür İşleri Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği hizmetler kapsamında, Eyüpsultan’da düzenlenen film akademisi, tiyatrolar, yaz akademileri, karikatür okulu ve festivaller gibi etkinliklerle 25 binin üzerinde vatandaşımıza kültür hizmeti verilmiştir. 7 mahallemizde yaklaşık 15 bin vatandaşımıza da açık hava sineması gösterimi yapılmıştır.”

120 MAHALLEDE 360 BİN VATANDAŞIMIZA İFTAR VERİLDİ”

“Ramazan ayında belediyemiz ilçe genelinde iftar faaliyetlerinde bulundu. Mahalle iftarlarıyla son 5 yılda yaklaşık 120 mahallede 360 bin vatandaşımıza iftar vermiş olduk. Bununla birlikte Suriye Elbab’ta, Makedonya’da, Gostivar’da ve Tetova’da da yine belediyemiz iftar programları organize etmiştir.”

ŞEVKATELİ MAĞAZASI BİN 600 KİŞİYE DESTEK VERDİ”

“Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Şevkateli Mağaza birimimiz bin 600’ün üzerinde vatandaşa hizmet verdi. Aile Danışmanlığı Birimimizde yaklaşık 3 bin kişiye destek sunuldu.”

SAĞLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Ahmet Hamdi Gürbüz konuşmasının devamında, tüm bu faaliyetlerle birlikte ilçe genelinde yaklaşık 19 bin vatandaşımıza sağlık hizmeti verildiğini, engellilerimize çeşitli hizmetler verildiğini, temizlik hizmetlerinde yaklaşık 158 bin ton evsel atığın toplandığını, yer altı konteynerleri yapıldığını ve 2 bin 164 cadde ve sokakta çeşitli düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Ayrıca, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yaklaşık 100 bin ton asfalt ve 100 bin adet kilit taşı imalatı yapıldığını da sözlerine ekledi.

Görüşülen 2018 Faaliyet raporuna şerh koyan CHP Grubu adına konuşma yapan ALİ HAYDAR İŞKAR konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Sayın başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlar Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına 2018 yılı Faaliyet Raporu hakkında görüşlerimi meclisle paylaşacağım. Bir takım değerlendirmeler yapacağım. 2018 yılı faaliyet kitapçığını ve 5 yıllık süreç ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi grubunun düşüncelerini açıklayacağım.

Sayın başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlar öncelikle 2018 yılı Eyüp Belediyesi Faaliyet Raporununun Eyüpsultan Belediyesi için Eyüp halkı için ve İstanbul için hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak değerlendirmeyi yaparken özellikle geçmiş beş yılda eksik gördüğümüz konularda uyaracağız. halkın bize verdiği muhalefet görevini yerine getireceğiz.

Cumhuriyet halk partisi olarak her yıl faaliyet raporunu değerlendiriken  bir takım aksaklıklarlar olduğunu, belediyenin kurumsal kimliğinin tam oturmadığını ve belediyede birtakım değişimler olması gerektiğini söylemiştik. 31 Mart seçim sonucu ile başa baş giden bir seçim az bir fark ile kazandınız.

”Halk size bir uyarıda bulundu.”

Buradan halkta size bir uyarıda bulundu. Bize de  muhalefet görevini verdi bu görevi Eyüp halkı adına doğru, sağlıklı ve kamu menfaatini gözeterek yapacağımızı belirtmek isterim.

Yapacağımız eleştirilerde yapıcı ve daha iyi ve güzel şeylerin yapılması olacaktır. Geçmiş beş yılda kurumsal yapıda her sene değişiklik yapıldı müdürlükler kapatıldı birleştirildi.  Özellikle  Emlak İstimlak Müdürlüğünün kapatılması ile birlikte  kamulaştırılması ile ilgili hukuki işlemlerde ciddi sıkıntılar ortaya çıkabileceğini belirtmiştik. Müdürlüğün lav edilmesine karşı çıkmamıza rağmen kapatıldı bu meclisin seçilmesiyle ilk kurulan müdürlüklerden biri ve haklılığımızı gösterdi.

”Hizmette Aksaklığın nedenleri”

Eyüpsultan Belediyesinde  dört yıllık süre içerisinde ciddi bir yönetici sirkülasyonu yaşandı.  başkan göreve geldiğinden beri bir çok başkan yardımcısı ve müdür değiştirdi. Çoğu Eyüpsultan’ı bilmeyen arkadaşlardı.  görev ve yetki değişikliği hizmete devamlılık ilkesine zarar verdiği gibi belediye çalışmalarını aksatmamasıdır. Müdürlüklerin performans programı ile ilgili stratejik plana uyumsuzluğu hep göze çarptı. faaliyet raporu stratejik plan ve performans programına göre yürütülen bir faaliyet, gerçekleştirilmesi gereken hedefler ile ortaya konuyor.

”Araçların nerede ne amaçla kullanıldığı bilinmiyor”

Faliyet raporunu incelemeye başladığımızda araçlarımız bölümü var burada özellikle kiralık 53 adet binek araç görünmekte bunların hangi amaçla ve hangi bölümlerde kullanıldığı özellikle yeni meclisimizin bilgisine sunulması gerektiğini düşünüyorum.

”Personel açısından baktığımızda kadının adı yok”

Belediyemizin genel personel durumunu yaklaşık 263 memur 61 işçi 49 sözleşmeli memur 1505 belediye iştiraki personeli görünmekte burada toplam personel içinde kadın çalışan sayısı 3 te bir oranında Eyüpsultan nüfusunun   yarısının kadın olduğunu bildiğimize göre kadını istihdamının bu kadar az olması düşündürücüdür. Ayrıca bu bölümde yıl içinde ihale yoluyla alınan personellerinde bu faaliyet raporunda meclisin bilgisine sunulmasında fayda olduğu düşüncesindeyim.

Faaliyet raporunun amaç ve hedefler bölümünde birtakım bir takım düşünceler ve öneriler var bunların önemli olduğunu belirtmek isterim

”Faaliyet raporunun mali bilgiler tablolar bölümüne başlarken”

2018 yılı bütçe giderleri kurumsal sınıflandırma tablosunu incelediğimizde müdürlüklerin bütçelerinin 3 yıl boyunca değiştiğini özellikle insan kaynakları müdürlüğü, işletme müdürlüğü, destek hizmetleri müdürlüğü ve temizlik hizmetleri müdürlüğü bütçelerinde ciddi tutarlarda değişiklikler oldu. Bunlar hem kurumsal hemde kanun hükmünde kararnamede yapılan değişikler ile değişti. Dolayısıyla müdürlüklerin yıllara göre karşılaştırmasını çokta sağlıklı değerlendiremiyoruz. Bu tabloda dikkat çeken detay giderlerimizin yıllar itibariyle arttığı gözlemlenmektedir. 

2018 yılı mali verilerine göre % 77 tahsilat oranı ve   317.167.512,88 TL tahsilat tutarı ile gelir gerçekleşmiştir. Eyüpsultan belediyesinin Gider bütçesi gerçekleşme tutarı  gideri toplamı 340.256.914,01 TL gelecek yıla devreden ödenek tutarı 80.593,854,39 dir. Gerçekleşme oranı ise %82dir. Gelirlerin giderleri karşılamadığı gördük ayrıca  bu yönetime 80.593.854,39 TL lik bir ödeme yükü bıraktığını gördük.

2018 yılı bütçe giderlerinin ekonomik sınıflandırmasını incelediğimizde bütçe giderinin tülerinden mal hizmet alımı 231 milyon yıllar itibariyle arttığını görmekteyiz. bunlar içinde en yükseği 180 milyon ile hizmet alımlarından oluşuyor. Diğer bir kalem özellikle beş yıl boyunca belediye ye ciddi bir yük olan faiz giderleri 4 milyon 925 tl gerçekleşmiş. Bütçe giderler içerinde yüksek olmasını istediğimiz sermaye giderir. Çünkü yatırım ve projeler üretilir.ama biz beş yıl boyunca öyle mega projeler üretemedik. Yatırım yapmadık ne yaptık bakım onarım ve rutin işler yapıldı.

2018 yılı mali tablolarında vergi gelirleri 104.493,449 TL gerçeklleşmiş tahsilat oranı da %53,83 olarak gerçekleşmiş belediyenin  asıl faaliyet geliri olan vergidir. Tahsilat oranı düşük kalmaktadır.

 Belediyemizin 2018 yılı bilançosunu incelediğimizde sayfa 65 ;

”Dikkat çeken hesaplar var.”

Kısa vadeli yabancı kaynakları banka kredileri hesabı 2018 yılı 12.895.932,18 TL olup 2017 yılında 7.754.215,33 TL

uzun vadeli yabancı kaynaklar banka kredileri hesabı 2016 yılında 39.039.542,74 TL 2017 yılı 51.144.546,46 TL 2018 yılı 62.057.062,97 TL olarak gerçekleşmiştir.

Toplam kredi borçları yaklaşık 75 milyon. Bunun karşılığında 5.350.000,00 TL faiz gideri gerçekleşmiştir.

 Belediyemizin ödenecek vergi ve fonlar hesabı 23.milyon TL olup  2016 yılında bu rakam 8.milyon  2017 yılında 13milyon  TL olarak gerçekleşmiş olup 2018 yılında yüzde 67,87 % artış oranıyla 23.milyon  TL olmuştur.

362 fonlar veya diğer kamu idareleri adına yapılan tahakkuklar 16.63.904,07 TL olup 2016 yılında bu tutar 7.819.105,31 TL 2017 yılında 11.072.902,11 TL dir bu verilere baktığmızda yıllar itibariyle kamuya borçlarımızn arttığını görmekteyiz.

Belediyemizn  bilançosunda borçlarımız ve alacaklarımı incelediğimizde kısa vadeli borçları toplamı 221.milyon  TL olup ’Faaliyet alacakları ve Hazır Değerler hesapları’ toplamı 120. Milyon TL dir.  Yanı hali hazırda alacaklarımız ile borçlarımızı ödeyemiyoruz.

Yine Uzun vadeli borçlar toplamı 68.milyon  olup Uzun vadeli faaliyet alacakları 32.milyon  TL dir. Gelecek yıllara ait alacaklarında borçları ödeyemediği görülüyor.

Ayrıca  belediyenin iştiraki olan kuruluşlar var bunlar ile ilgili bilgi verilmedi belediye yasasında bu tip kuruluşlarla ilgili bilgilerin, bu şirketlerin faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerinin meclisin bilgisine sunulmasının hiçbir yasal engeli yok. şeffaflık açısından, bilginin paylaşılması açısından ve doğru değerlendirilmesi açısından da yapılması gerektiğini düşünüyorum.

”Spor Kulüplerine Yardımlar Adaletli yapılmadı”

Gençlik ve spor hizmetleri müdürlüğü güzel çalışmalar yapmış ama amatör spor klüplerine yapılan yardımlar adaletli olmadı bazılarına yardım yapılmadı .

Kültür ileri müdürlüğü kültür sanat konusunda ciddi anlamda bütçeler oluştu tiyatro sanat ve sinama için atılımlar yapıldı ama katılımcı, adaletli ve eşit olması da talebimiz.  Hem eşitlik hem açıklık hem de bir paylaşım olması lazım. Gençlik ve Fetih Haftası kutluyoruz da, 23 Nisan’la ilgili, Çocuk ve Egemenlik ile ilgili, Cumhuriyet ile ilgili, 29 Ekim ile ilgili etkinlikleri de daha heyecanlı kutlamalıyız.

”Güzeltepe Cemevi talebi oy birliği ile geçmesine rağmen karşılanmadı”

Ayrıca 2014 te seçildiğimizde bizden önceki meclisin oy birliği ile geçen oybirliği ile geçen bir cemevi arsa tahsisi projesi var.  5 yıl boyunca mahalle sakinleri geldi ve başkan sürekli oyaladı ve bu mahallenin bu talebine inşallah bu dönem katkı sunarsınız.

”Sosyal yardımlar teşhir edilmeden yapılmalı”

Sosyal destek hizmetleri müdürlüğü yaptığı çalışmalar var takip ediyoruz. Genel itibariyle ekonomideki durağanlık ile işsizler ve ihtiyaç sahipleri bulunmakta bunlara yapılan yardımların teşhir etmeyecek şekilde bir elin verdiğini diğer elin görmeyeceği şekilde olmalı.

”Basın yayın harcamalarında yandaşa kıyak göze çarpıyor”

Basın yayın halkla ilişkiler müdürlüğü ile ilgili özellikle denetim raporu muhalefet şerhinde değindiğim basılı yayın, dergi ve kitap alımlarında dikkat çektim. Yine bilbordlar da sürekli başkan reklamları gereksiz bir harcama olarak belediyeye yük getiriyor.

Ruhsat denetim müdürlüğü faaliyetlerine baktığımızda başvurulan ruhsat ve tanzim edilen ruhsat rasında bir fark olduğunu görmekteyiz. Yine stratejik amaç 3 ve stratejik hedefler bölümünde ruhsat ve denetim müdürlüğü ruhsat verilen işyeri sayısı oranı  %57 buda düşük bir oran olarak göze çerpmaktadır.

Hukuk işleri müdürlüğü yıl içinde karşılaştığı davaları gözlemlediğimizde özellikle 2981 sayılı yasa, 775 sayılı yasa ve ecrimisil davaları görünmekte bunlardan vakıflara ait yerlein kullanılması dolayısı ile ilgili ciddi ödemeler ile karşılaşıldığını belirtmek isterim bunların kamulaştırılarak çözüme kovuşması gerektiğini belirtmek isterim.

”Fen işleri müdürlüğü, plan proje müdürlüğü ve imar müdürlüğü ile ilgili konu başlıkları halinde değerlendirmelerde bulunacağım.”

Bir ilçeye kimliğini kazandıran o ilçenin meydanıdır. Eyüpsultan meydanı ile ilgili 2014 yılında seçimlerinden sonra Eyüpsultan meydanının düzenleneceği konusunda büyükşehir belediyesinin değerlendirmesi vardı. Eyüpsultan ilçesi sadece İstanbul değil Türkiye de önemli bir inanç turizmi potansiyeline sahip bir ilçemizken, mevcut yönetim 23 yıldır Eyüpsultan Cami ve çevresini Eyüplü hemşerilerimize yakışan bir meydana çeviremediğini görüyoruz.  Eyüpsultan Tarihi merkez çalışmaları doğrultusunda Eyüp sultana yakışan bir meydan yapılmalıdır.

Eyüpsultana kesinlikle bir müze kazandırılmalı. Bu konuda ciddi eksiklik olarak görüyorum.

  KENTSEL DÖNÜŞÜM,  RİSKLİ ALAN VE YEŞİL ALANLAR

Karadolap mahallesi 14,680,681,682/1,683,684,685,687,688,689,690,691,692,707,38 nolu adalardaki, vatandaşlar bir kısmı yeşil alan da kalmakta bir kısmı parsel çalışması yapılmamıştır. Karadolap mahallesi 38 nolu adalardaki bir kısmı ve İslambey mahallesi belirli adalarda 5393 sayılı kanun 73 mad göre kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiştir vatandaşlar kentsel dönüşüm konusunda bilgisiz. Barınma hakkı insanın en temel hakkı olduğu düşüncesi ile kentsel dönüşüm düşünülmeli. Kentsel dönüşüm önemli yapılması lazım ama bu iş içerisine vatandaşı dahil edilmeli. Vatandaşı işin içine dahil etmediğiniz sürece, bu kentsel dönüşümün projelendirilmesinde, hayata geçirilmesinde vatandaşın rızasının olmadığı sürece çok önemli bir ayağı eksik olacak.

Özellikle kentleri inşa ederken önce her alanda, her anlamda gelişmiş bireyler yaratmak mı gerekir yoksa gelişmiş yapılar mı inşa etmek gerekir, diye düşünmek lazım. Her ikisini de inşa etmek, her ikisini de doğru projelendirmek gerekir. Onun için kentsel dönüşümün sosyal yönünü hiç unutmamak gerekir.. Bu mahalledeki çocuklarımızın yoksul, amaçsız, umutsuz, işsiz, eğitimsiz, mesleksiz, çaresiz sokağa terk etmek mi, kentsel dönüşüm? Yoksa bu işin sosyal boyutunu düşünerek çocuklarımız meslek sahibi edecek, eğitimli, üretken dünya bireyine dönüştürmek mi, başarılı olur.

Akşemşettin mahallesi 113 ada 160-161-162-163 parseller imar ve şehircilik bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilmiş olup hak sahipleri mağduriyet yaşamaktadır. Akşemşettin Mahallesindeki 212 ve 122 nolu adaların çırçır mahallesinde 2 ada da riskli alan ilan edildi  

Vatandaşlar hukuki süreci başlatmış ama ne olacağı konusunda bilgisiz.

Yeni yapılaşma ile beraber yapılan binalara baktığımızda özellikle çırçır akşemsettin karadolap mahallesinde yapılan binaların estetikten uzak sosyal donatıların yeterince düşünülmediği kanısındayım. Yatay mimarinin ön plana çıktığı kaliteli yaşam standardının olduğu mahalleler yaratmalıyız.

Yeni havaalanı, köyler Göktürk Kemerburgaz bölgesinde plan eksikleri var. özellikle  Bu 1/100.000’lik plan çalışması ile ilgili Büyükşehir Belediyesinde sürekli iletişime geçip bir an önce sonuçlanmalı.

Trafikte ciddi sıkıntılar Eyüp meydanından Gaziosmanpaşa 45 dk Alibeyköy bilgi üniversitesinden yeşilpınar’a  bazen bir saatte gidildiğini sabahları ve akşamları çobançeşme de ciddi tıkanıklar olmakta bunlar hala çözülmüş değil. Yeni yapılaşma ile alt yapı sorunları devam etmektedir. Yeni yapılan binalardan sonra kanalizasyon, su ve elektrik sorunları ortaya  çıkmamaktadır. Telefon ve elektrik direkleri sokak ortasında kalmaktadır.

Deprem insanların korkulu rüyası bu konuda ilçemiz depreme ne kadar hazır ben  depreme hazır olmadığımızı belirtmek isterim. Eyüpsultan yapı stoğunun çoğu depreme dayanıksız bununla ilgili hizlı bir yenileşmeye gidilmeli diye düşünüyorum.

Yüksek gerilim hatları bölgemizde ciddi bir sorun teşkil etmekte özellikle belirli mahallelerde sağlığı tehdit ekmektedir ilgili kurum ile görüşülerek çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda mahallelerde gençlerimiz bu bataklığın içine düşmüş bu konuda gerekli önlem ve tedavi için adımlar atılmalı. Eğitim verildiğini görüyoruz fakat önlem ve rahabilite konusunda aktif rol alınmalı.

Her mahalleye kapalı katlı otopark ve pazar gerekmektedir. Talebimiz her yıl dile getirdik ama çokta başarılı olduğumuzu söyleyemem.

Bölgemizde belediyenin uhdesinde bulunan ve sultan center atıl kullanılmakata çevrede ciddi rahatsızlık uyandırmakta bunun bir an önce çözülmesi gerekmektedir.

Performans sonuçları tablosu Stratejik amaç ve hedeflerde;

İşsizlik oranının düşürülmesine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi gerçekleşme oranı % 21 de kalmış düşük bir oran.

Geri dönüşüm daha nitelikli ve sonuca yönelik çalışmaların olması gerekiyor. Geri dönüşüm maliyetleri düşürmede katkı sunabilir. Bunun ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Hem eğitim verilmeli hemde planlama yapılaması gerektiğini düşünüyorum.

Stratejik amaç 6 ve stratejik hedef 6/4 geri dnüşüm ile ilgili gerçekleşme oranı yüzdesi çok düşük kalmaktadır.

Ben Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak Eyüpsultan için yapılan her şeye desteklerimizin olduğunu, eşitlik, adalet ve katılımcılığın olması, şeffaflığın daha gerçek bir şekilde olmasını talep ettiğimizi, kentsel dönüşüm ile ilgili yapılacak çalışmalarda işin sosyal boyutunu ve paylaşım boyutunu ön planda tutmamız gerektiğini, yapılacak planlardan ziyade vatandaşın bu işin içine katılmasının değerli olduğunu, kıymetli olduğunu belirtmek isterim. Ben bu tespitlerimizin dikkate alınarak 5 yıllık stratejik plan ve performans planının                                     hazırlanmasında değerlendirileceği düşüncesi ile  Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Faaliyet raporunda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum diyerek sözlerini noktaladı.

MHP’si gurubu adına söz alan Bayram Demir şu ifadelere yer verdi;

Değerli arkadaşlar öncelikle hepinizi saygı ve sevgilerimle partim adına selamlıyorum.

Eyüpsultan İlçemize hizmet eden ve bu raporu hazırlayan herkese ve katkılarından dolayı Eyüpsultan Belediyemizin meclisine teşekkür ediyorum dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir