Çocuk ‘Hain Kılıçdaroğlu’ dedi, Erdoğan ve Bakanlar güldü: ”Nasıl bir ruh halidir bu”

Example HTML page

Trabzon’da yakışıksız görüntüler…. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı açılış töreninde sahneye çıkan küçük yaşlarda bir çocuk, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “hain” dedi. Erdoğan’ın bu sözler üzerine güldüğü görüldü.

Trabzon’da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, törenin sonunda bir çocuğu sahneye çağırdı ve mikrofon uzattı.

Çocuğun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ dediği duyuldu, çocuğun bu davranışının ardından Erdoğan’ın gülümsediği görüldü.

KILIÇDAROĞLU: PAYLAŞMAYIN, KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEYİN

Yaşanan olayı sonrası Kılıçdaroğlu’dan da uyarı niteliğinde bir açıklama geldi: Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!

KARAMOLLAOĞLU: BIRAKIN ONLAR SAF VE MASUM KALSIN

Erdoğan’ın Trabzon’daki açılış töreninde bakanlarla birlikte bulunduğu sahneye çıkarttığı çocuğa mikrofon verilmesi ve Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ dedirttirilmesine Saadet Partisi’nden de tepkiler geldi.

Sosyal medya paylaşımında bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Çocukların temiz yüreğini siyasetinizin kirli sözleriyle yaralamayın! Bırakın onlar saf ve masum kalsın!” dedi.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın ise, “Ergenlik çağına bile girmemiş o küçük çocuğa değil; ona o cümleleri meydanlarda söyleten bugünkü iklimi tesis edenlere, “siyasi ergen” tavırlara ve bu ruh haline sahip olanlara kızmak, hatta daha doğrusu üzülmek gerek. Yazık, çok yazık” diye tepki gösterdi. 

CHP’DEN KINAMA: ÇOCUKLARI KİRLİ SİYASETİNİZE ALET ETMEYİN

CHP’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz!” denildi.

Yaşananlara siyasetçiler tarafından da şu tepkiler gösterildi:

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Bir çocuğa mikrofon vererek kendi kullandığı “Bay Kemal” diye başlayan nefret söylemlerini dile getirmesini gülücüklerle karşılamak en hafif tabiri ile acizliktir! Bu siyaset değil! Siyaset hiç bu kadar dip seviyede olmamıştı! Erdoğan bunu da başardı!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Erdoğan koltuğunu korumak için çocukları bile kullanmaya başladı. Korkunç bir video. Çocuklara kıyma Recep Tayyip Erdoğan!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Ayıptır, yazıktır! Bu vahşet Türk siyasetinde ilk kez görülüyor. Çocukları kullanmak suçtur, günahtır! Çocuklara kıyma Tayyip Erdoğan!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Çocukları kirli siyasetlerine alet edecek kadar gözleri dönmüş… Saray iktidarı toplumsal barışın ve gelecek nesillerin önündeki en büyük engeldir. İlk seçimde değiştireceğiz.

MEMLEKETİMDE BU ŞOVUN YAPILMASINI KINIYORUM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş “hain” ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum” dedi.

BU ÜLKE BÖYLESİNİ GÖRMEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Korkunç bir video! Çocuk istismarı, kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret, nefret ne ararsan var. Küçücük çocuğu dahi kirli siyasetine alet etmekten gocunmayan bir utanmazlık hali… Bu ülke çok Cumhurbaşkanı, çok Bakan gördü ama böylelerini hiç görmedi. Resmen organize kötülük.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Recep Tayyip Erdoğan, gücü kaybettikçe kontrolü kaybediyorsun. İtibarı kaybettikçe de nezaketi kaybediyorsun. Kutuplaşma, kışkırtma siyasetini çocuklar üzerinden yapmandan daha büyük bir ayıp olamaz. Kınıyoruz.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem: Bu çok ayıp. Artık gerçekten ayıp. Küçücük bir çocuk nasıl siyasete alet edilir İnsaf yahu inanamıyorum insaf.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale: Değer mi Sayın Cumhurbaşkanı, gerçekten değer mi? O koltuk bir çocuğu siyaset uğruna kullanmaya değer mi? Ne ara bu zehirli dili bir çocuk kullandığında gülüşecek kadar içiniz nefretle doldu?

MUHARREM İNCE: TUZ KOKTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mikrofon uzattığı küçük çocuğun CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ demesi, o anların Erdoğan ve bakanlar tarafından gülerek karşılanmasına bir tepki de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den geldi.

İnce, “Sevgili çocuğum; “Erdoğan amcan” gibi düşünmeyen siyasetçiler hain değildir. Çocuklarımızı bu iktidarın elinden de dilinden de kurtaracağız. Tuz koktu!” ifadelerini paylaştı.

İHALE YANITI

Erdoğan, “Tek bir imzayla, 6 milyar lira çeteye peşkeş çekildi” iddiasında bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi:

– Geçen akşam yine çıkmış, benim televizyon programım var. Aynı saatte o da kendi özelinden açıklama yapıyor. Bir ihale yapmışız, bu ihalede de “5’li çete” diyor müteahhit firmalara…

– Bu firmalara 3 kat fazlasına verdiğimizi söylüyor. Ben ihalelere imza atmam… Bay Kemal yalancılığını ispat etti. Ulaştırma Bakanımız Adil Bey’e “Çık ve bunun dersini ver” dedim. Adil kardeşim çıktı, televizyonda buna güzel bir ders verdi. Çünkü adamın hayatı yalan. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunun yatsıya kadar bile yanmadı. Cambaz. Hayatı yalan. Benim milletim bu adamın yalanlarına prim vermeyecek.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda “Tek bir imzayla, 6 milyar lira çeteye peşkeş çekildi” diyerek, şu iddialarda bulunmuştu:

– 3 Nisan 2018. Bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli, 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez. Neden? Çünkü beşli çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş yeniden ihale edilir.

– 21 Ağustos 2020’de ihale açılır. Aynı iş bu kez, 3 milyar 200 milyona değil 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 liraya beşli çeteye peşkeş çekilir. Saray’daki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için.

– Tek bir imzayla, 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış, daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir