CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Av. Kıymet Kaya Koçak: Gençlik sorunlarına dikkat çekti…

Example HTML page

CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Av. Kıymet Kaya Koçak: Gençlik sorunlarına dikkat çekti…

Eyüpsultan Belediye Meclisi 9’uncu seçim 1’inci toplantı dönemi Mayıs Ayı 2’nci bileşimi Meclis Başkanvekili Özgür Nemutlu Başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda gerçekleşti.

Gündem Maddelerinin görüşüldüğü ve Katledilen Okul Müdürü İbrahim Okugan’ın anılmasıyla başlayan toplantıda gündem dışı söz alan, CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi ve İBB Temel haklar Komisyonu Üyesi Av. Kıymet kaya Koçak, yaklaşan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ile, gençliğin sorunlarına ilişkin ve aynı zamanda düzensiz göçün ülkemiz üzerindeki tahribatına ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Av. Kıymet Kaya Koçak yapmış olduğu konuşmada; Türkiye coğrafyası, orta doğunun çok kıymetli petrol ve enerji kaynaklarının hemen yanı başında. Dünya ticaretinin 1/3’ünün en az 1/3 yönünden geçtiği alanda bulunmaktadır. Elbette emperyalist güçler ülkemiz ve Ortadoğu üzerinde fikir sahibi ve egemen olmak isteyecekler. Ama sorumluluk sahibi siyasetçilerin genel ve yerel siyaset fark etmeksizin hepimize düşen Türkiye’nin bekasını ve orta doğuda barışın sağlanması için biran önce talep kar ve kararlı olmamız gerekiyor ifadesinde bulundu.

Koçak konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Sayın Başkan, kıymetli Meclis üyeleri, değerli Eyüpsultanlı hemşerilerim ve basınımızın değerli temsilcileri, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Şahsım adına gündem dışı söz almış bulunmaktayım.

Sözlerime başlamadan önce bu dönem istanbul’umuz ve Eyüpsultan’ımıza hukukçu ve siyaset bilimci kadın CHP Eyüpsultan İBB Meclis üyesi olarak görev yapmak ve hizmet etmekten onur duyduğumu belirtmekle başlamak isterim .

Konuşmam 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ülkemizde gençlik politikalarının oluşturulması ve uygulamalarına ilişkin beklentilerimi paylaşmak isterim.

Bundan tam 105 yıl önce 19 mayıs 1919 günü kurtuluş mücadelesi ışığını samsun’ dan başlatan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk “doğum tarihim” dediği , Cumhuriyetimizin ön sözü ve müjdecisi bu önemli tarihi gençlere bayram olarak armağan etmiştir.

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ((adnks) sonuçlarına göre 2022 yılı sonu itibari ile Türkiye toplam nüfusu 85 milyon 279 bin 533 kişi olup, bunun %15,2 sine denk gelen 12 milyon 949 bin 817 kişi 15-24 yaş aralığındaki genç nüfus oluşturmakta, bu oran nüfusun önemli bir kısmına denk gelmesi itibariyle de Türkiye’ de İstanbul’ da ve Eyüpsultan’da gençlik politikaları ve uygulamaları büyük önem taşımaktadır.

Gençlerin eğitimi, istihdamı, sağlık, ekonomi ve kültür gibi alanlarda kendilerine sunulan politikaların yetersizliği ve ilgili hizmetlere erişim konusunda yaşadıkları sorunlar gençlerin yapabilirliklerini olumsuz yönde etkilemektedir.

Gençlerin katılımı sağlanmadan oluşturulan parçalı ve dağınık gençlik politikaları ve hizmetlerin sahada etkili ve verimli olmadığı, bin bir emek ve umutla büyüttüğümüz çocuklarımız olan gençlerimizin görece olarak daha müreffah ve demokratik olan ülkelere yerleşme ve orda yaşama konusunda yoğun istek ve çaba içinde oldukları herkesçe bilinen bir konudur. Bu dönem meclis çalışmalarımızın; aynı zamanda bir Cumhuriyet ve üniversite şehri olan İstanbul’umuz ile Eyüpsultan’ da meclisimizin parti ayırımı gözetmeksizin, yeryüzünün en kıymetli sermayesi olan beşeri sermayemiz gençlerimizin refahını arttırmaya yönelik hizmetlerin, gençlerin gereksinmeleri doğrultusunda planlanması, Sistematik, koordineli ve sürdürülebilir gençlik politikaları ve hizmetlerin oluşturulmasına vesile olmasını diliyorum.

1 9 Mayıs kutlamaları yakın tarihte hepimiz tarafından büyük bir coşkuyla gerçekleştirilecektir.

Bu vesile ile bu dönem yerel parlemento olan meclisimiz görev alma sansı yakalayan ve bu başarıyı gösteren değerli meclis üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu dönemde çok faydalı hizmetler üreteceklerine olan inancım tamdır.

‘’DÜZENSİZ DIŞ GÖÇÜN SONUÇLARINI YAŞIYORUZ’’

Gençlerimizi anlatırken, ülkemiz gençlerini dile getirirken biraz evvel değerli hocamızı kaybettiğimizi belirttik acılarını paylaşıyorum. Ama sadece taziye dilemek, politikacıları, politika üreten kişileri bu sorumluluktan kurtarmaz.

Öncelikle İbrahim Oktugan hocamızın Allahtan rahmet dilerim. Kıymetli ailesinin başı sağ olsun, eğitim camiamızın başı sağ olsun, Eyüpsultanlıların başı sağ olsun sabırlar dilerim.

‘’ DÜYAYA VE ÜLKEMİZE HİÇ BİR FAYDAI OLMAYAN ARAP BAHARININ YARATTIĞI GÖÇ TAHRİBATI’’

Kıymetli hocamızı hayattan koparanında bir genç olduğunu unutmamamız gerekiyor.

Aslında talihsiz bir durum olan isminin dışın da her hangi bir baharı yaşatmayan ‘’Arap baharının Ortadoğu coğrafyasında yarattığı tahribatın yansıması olan olumsuz göç politikasının sonucunda ülkemiz gelen geçen hanına çevrilmiştir.

Geçen bir hafta önce 1 Mayıs kutlamalarında taksime alınmayan emekçilerimize kapatılan alanlar, ne yazık ki çok büyük kilometrelerle ifade edecek alanlar orta Asya ve orta doğudan gelen düzensiz göçmenlerin uğrak haline dönüşmüştür.

Gerek hedef ülke olarak gerekse transit ülke olması açısından ülkemizde birçok tehlikenin gerçekleşeceği hepimiz tarafından bilinen, aslında kaygı duyduğumuz bir husustur.

‘’DÜNYA TİCARETİNİN 1/3 BU BÖLGEDE DÖNMEKTEDİR’’

Bu sorunların olacağını özellikle politikacıların öngörmesi gerekmekte ve buna ilişkin çözümünde üretilmesi gerekmektedir. Bu sorun çok çetrefilli olması dolayısıyla siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, felsefe, psikoloji, hukuk ve tarih değişik disiplinler açısından bir ana önce incelenmesi, araştırılması, ülkemiz açısından ülkemize hangi isim olursa olsun konuk ettiğimiz kişiler açısından ve dünyadaki barışın, bölgedeki barışın sağlanması açısından önem arz etmektedir.

Türkiye coğrafyası, orta doğunun çok kıymetli petrol ve enerji kaynaklarının hemen yanı başında.

Dünya ticaretinin 1/3’ünün en az 1/3 yönünden geçtiği alanda bulunmaktadır. Elbette emperyalist  güçler ülkemiz ve Ortadoğu üzerinde fikir sahibi ve egemen olmak isteyecekler. Ama sorumluluk sahibi siyasetçilerin genel ve yerel siyaset fark etmeksizin hepimize düşen Türkiye’nin bekasını ve orta doğuda barışın sağlanması için biran önce talep kar olmamız gerekiyor.

Yanı başımızda gerçekleşen Filistin deki haksızlıklara nasıl sessiz durmayacak isek bu göç olgusunun ülkemize ve coğrafyamızda yarattığı tahribata karşıda hepimizin işbirliği yapması gerekiyor. Parti ayrımı yapmaksızın çalışmamız gerektiğini düşünüyorum dedi.

Example HTML page

One Comment

  • Servet ÇAĞLAR dedi ki:

    Kıymet hanımı, değerli görüşleri için kutluyorum. Bu tespit edilen
    Sorunlara, Eyüp Belediyesinin
    Çözüm üretme noktadında,
    Önemli adımlar atmasını diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir