CKD Eyüp Şube Başkanlığı Çocuk istismarı Paneli Düzenledi.


CKD Eyüp Şube Başkanlığı Çocuk istismarı Paneli Düzenledi.
CKD Cumhuriyet Kadınları Derneği Eyüp Şubesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Çocuk istismarı paneli CKD eyüp Şubesi Merkezin 30 Mart 2018 Cuma günü Saat 14.00 da yapıldı.
CKD Şube Başkanı Sakine sayar kısa bir açılış konuşması yaptıktan sonra istiklal marşı okundu Ülkemizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatük başta olmakla üzere Şilah arkadaşları ve tüm demokrasi Şehitleri için saygı duruşun da bulunuldu.

Sakine sayar konuşmasın da ;

Değerli panelistlerimiz sevgili konuklarımız bizleri kırmayarak katkı sağladığınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Etkinliklerimiz tüm hızı ile devam edecek sizlerin devamlı yanımız da olduğunu biliyoruz iyi ki varsınız sağolun dedi.
Yönetici arkadaşlar ile yola çıkarken bütün karşılaşacağımız zorlukları biliyoruz el ele omuz omuza vererek bu zorlukları sizler ile birlikte aşacağız Cumhuriyetimizin değerlerini sonsuza değin koruyacağız dedi.
Değerli mücadele arkadaşlarım değerli katılımcı dostlar Basınımızın değerli emekçileri, CKD Cumhuriyet kadınları derneği Ankarada 1997 yılın da kurulmuştur Genel başkanımız Sayın Dr. Canan Arıtman’dır.
Bizler de Eyüp Cumhuriyet kadınları olarak bu onurlu mücadeleye omuz vererek cefakar kadınlarımız ile yola çıktık destek veren herkese sonsuz teşekkür ederim deddi.

Panelin modetörlüğünü Nihal Arabacı yaptı ;

Nihal arabacı yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi.

Herkese Merhaba bizleri kırmayarak panelimize katıldığınız için tüm katılımcılara CKD Eyüp Şube Yönetimimiz adına sonsuz teşekkür ederim böylesi bir önemli günde bizleri yalnız bırakmadınız sağ olun.

Bizleri bir araya getirerek CKD Cumhuriyet Kadınları Derneğimizin açılmasına öncülük eden Sevgili Başkanım Sakine Sayar’a huzurlarınız da bir kez daha teşekkür ederim.
Toplum sorunlarının çözümüne dair bundan sonrada bu tür etkinliklerimiz ve çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek az laf çok iş yapacağız Yaşamımıza dair onca birikmiş sorunlar var ki bu günkü konumuz Çocuk İstismarı bunlardan sadece biri.
Değerli katılımcılar bu gün burada CKD olarak Çocuk istismarı ve ihmali nedir konusun da farkındalık yaratmak amacı ile toplanmış bulunuyoruz.

Böyle bir hassas konuya tepkisiz kalmayıp geldiğiniz için sizlere tekrar teşekkür ederim.
”Unutmayınız,masumiyetin ve sevginin en tarafsız,en içten ve en çok yaşandığı yer bir çocuğun kalbidir.Bu kalbi korumak toplumların en önemli vazifeleri olmalıdır.
Çocuk istismarı değişik külltürlerde çocuk yetiştirme biçimleri farklı olduğu için bir kültürde istismar anlamına gelebilen bir durum diğer bir kültür de doğal bir parçası gibi kabul edilebiliyor.
Örneğin gelişmiş batı toplumların da çocuğa yönelik tokat atma,hakaret içeren söz,öpme,dokunma gibi cinsel anlamı olmasa bile istismar olarak alğılanıyor.
Bize benzer toplumlar da Öğretmen de çocuğu döver, çocuğa hakaret edici sözler de söylenir, tanımadık çocuklar sıkıştırılıp yanağı sıkılır,öpülür. Bizde bunlar doğal karşılanıyor.
Batı da ay sen ne şekersin deyip yanağını sıkarsanız hemen çocuğa istismarda bulunuyorsunuz gibi algılanabilirsiniz.

Çocuk istismarı hiç bir toplum da kabul edilmemeli etmemeliyiz.

İstismarı farketmeliyiz.
Rehber Öğretmen olarak, anne baba olarak sade bir vatandaş olarak.
Bir istismarın ne demek olduğunu bilmek gerekiyor ki önlenebilmesi,farkedilebilmesi ve erken müdahale edilmesi sağlanabilmeli.
Değerli Panalistlerimiz ile birlikte bu gün bu soruna eğileceğiz ve neler yapmamız gerektiğini sizlerle paylaşacağız.
Sizlere öncelikle Panelistlerimizi taktim etmek istiyorum;
Sayın Kahraman Eroğlu Sosyal hizmetler Uzmanı.
1976 yılından bu yana Türkiye’nin çeşitli illerin de ki Huzur evlerin de Çocuk yuvaların da,Yetişdirme yurtların da, Sosyal hizmetler kuruluş müdür yardımcılığı en son olarak da 1977-2004 yılları arasın da İstanbul sosyal hizmetler İl Müdürlüğü yaptı.
Çocuklar,engelliler,kadınlar,sokakta yaşayan,sokakta çalıştılılan çocuklara yönelik bir çok hizmetler de bulundu. Yıllarca sokakta savunmasız ve korumasız bir şekilde yaşayan çocuklar iş ve meslek sahibi olduktan sonra ailelerine ve topluma yeniden kazandırıldılar. Bir çok sosyal projenin içerisin de yer aldı.


Sayın Av Aşkın Topuzoğlu

İstanbul Barosu Çocuk Hakları merkezi kurucusu;
1993 yılından bu yana merkez üyeliği devam etmekte olup,halen İstanbul Barosu Çocuk Hakları merkezin de Başkanlık görevini yapmaktadır.
Sayın Av Özgür Nemutlu
OTTÜ İşletme mezunu bir süre yöneticilik yaptıktan sonra İÜ Hukuk fakültesini bitirdi 2005 yılından bu yana İstanbul Barosuna kayıtlı avukatlı yapmak da olan Av Özgür Nemutlu bizleri Çocuk istismarının hukuksal boyutu ile ilgili bilgilendirecektir.
Av Aşkın Topuzoğlu Konuşmasın da ;
Değerli dostlar tüm toplumlar da olduğu gibi bizde de çocuk istismarı yaşalarımıza göre şuçtur.
Toplum bireyleri ve kurumları olarak istismarı fark ettiğimiz de ilgili mercihlere bildirmek gibi bir zorunluluğumuz var bilgilendirme yapmaz isek suça ortak olmuş sayılırız. Yasalarımıza göre yaptırımı vardır dedi.
Çocuk istismarının önlenebilmesi için öncelkle anne ve baba sonra fark eden toplum bireyleri ve kuruları derhal gerekli yere bildirerek istismarın önüne gecebilirler dedi.

Kahraman Eroğlu konuşmasın da;

Değerli katılımcılar sevgili konuklar öncelikle ülkemizin kanayan yarası haline gelen Çocuk ve kadın istismarına yönelik böyle bir etkinlik düzenlediği için öncelikle CKD şube Başkanı Sakine Sayar ve yönetim kurulu arkadaşlarına çok teşekkür ederim.
Değerli arkadaşlar Çocuk istismarı ülke gündemimizin en önemli konusu görevim de gereği bir çok vakaya tanık oldum slayttaki örnekler de de gördügünüz gibi sadece yabancılar tarafından değil aile içi istismarda çok önemli boyutlarda.
Gelmiş olduğumuz süreç itibari ile üvey anne babadan tutun da öz anne babaya kadar aile bireyleri de bu tür vakaların için de.
Beni saşırtan en önemli olay da ülkeyi yönetmekte olan görevlilerin bir defadan birşey olmaz bir kurumu karalamamak gerek demesidir ki bu yenilir yutulur gibi değildir.
115 Çocuğun bir hastane kayıtların da hamileliğinin gizlenmesi de başka bir vakadır.
Ensar vakfını hepimiz biliyoruz. Bunlar sadece görünen yüzü henüz bilmediğimiz gizlenen onlarca olayın yaşandığı ülkemiz ülkeler sıralamasın da ilk sırada yer almaktadır bu da beni bir toplum bireyi olarak oldukça rahatsız ediyor dedi.
Düşünün sağlık kurumu olayları gizliyor. Öz anne olayı gizliyor.Öz Baba istismar da bulunuyor durum sandığımızdan daha da vahim bir boyutta. Okul da Öğretmen gizliyor kurumlar gizliyor.
Akıllara durgunluk verecek bir durum.
Uzun ca bir süredir bu durumla ilgili mücadele veriyoruz yüzlerce Çocuğumuzu topluma kazandırdık. Her kazandırdığımız çocuk toplum için bir kazanç olarak görüyorum.
Bilinçlenmeliyiz toplum bireyi olarak bu türden vakaları farkettiğimiz andan itibaren ilgili kurumlara bildirmeliyiz ki anın da müdahale edilebilsin dedi.
Vermiş olduğumuz bu mücadele sonucunda artık çocuklar da konuşmaya başladı bu geldiğimiz önemli bir nokta ama yeterli değil dedi.
Çocuk istismarı konusun da daha dikkatli davranmak durumundayız burada özellikle anneye önemli görevler düşüyor. Çünkü çocuğa en yakın olan kişi anne dedi.

Panelin konuşmacılarından Av. Özgür Nemutlu Konuşmasın da;

Çocuk İstismarı ve İhmali konusunun daha çok sosyal boyutlarına dikkat çekti. Konuşmasına Fazıl Hüsnü’nün “Çocuklar korkunç Allahım” dizeleriyle başlayan Nemutlu, 46 yıl önce Kızıldere’de katledilen devrimci yurtseverler Mahir Çayan ve arkadaşlarını andı.

Çocuk istismarının ancak anlayış ve siyasi iklimin değişmesiyle engellenebileceğini ifade eden Özgür Nemutlu, “Osmanlı’nın köhnemiş şeriat yasalarını ısıtıp önümüze getirenlere burası Atatürk Cumhuriyeti diyerek dur diyeceğiz” dedi.

Çocuk istismarının çok boyutlu bir sorun olduğunu, DİSK’in raporlarına göre ülkemizde 2 milyon çocuk işçi olduğunu, devletin resmi rakamlarına göre bile çocuk işçi sayısının her yıl arttığına dikkat çekti. “Bütün dünyada azalan çocuk işçi sayısı neden ülkemizde artıyor? Hani en çok büyüyen ülkeydik? Yoksullukla mücadele etmeyen ülkelerde çocuk istismarı da olur çocuk cinayeti de olur” diye sözlerine devam etti.

Başta Cumhuriyet kadınları olmak üzere bütün yurtseverlere cesur olmaya çağıran Özgür Nemutlu, “Biz çoğuz, onlar az. Cumhuriyet kazanımlarından ve evrensel değerlerden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir