CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, kampanyasını Yalova’dan başlattı

Example HTML page

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, kampanyasını Yalova’dan başlattı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim kampanyası için gittiği Yalova’da yollar yoğunluktan dolayı tıkandı.


Seçim kampanyasına memleketi Yalova’dan başlayan İnce’nin mitingine yoğun katılım var. İnce’nin halka sesleneceği seçim otobüsünden “Osmangazi Köprüsü yoğunluktan dolayı tıkandı bilgisi geldi. Otobüsten, İstanbul Yalova’ya akıyor anonsu yapıldı.

Yalova’ya varan İnce, babasının mezarını ziyaret etti. İnce “Baba, bugünleri görmeni isterdim” dedi.

İNCE YALOVA’DA KONUŞTU

80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını belirten İnce, “HDP’liler de İyi Parti’liler de Saadet Parti’liler de bu memleketin evladı, Akşener’le uğraşma, Perinçek’le uğraşma, Demirtaş’ı hapse atma, böyle olmaz. Demokrasi empati yapmaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni üniversiteye çevireceğini belirten İnce, “O sarayda asla oturmayacağım. İyi bir emlakçı arıyordum, orayı satacaktım ama arkadaşlar karşı çıktı. O binayı bu ülkenin en yüksek puanı almış çocuklarına üniversite yapacağım. Ben de cumhurbaşkanı olarak Atatürk’ün oturduğu Çankaya’da oturacağım” diye konuştu.

İnce’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

– Kendimi şöyle tanımlıyorum: 80 milyonun yükü omuzlarımda.

– Genç bir kadın avukat mesajıyla beni ağlattı. Mesaj şu: “Tam her şey bitti derken, bunlar bu memleketi sattı derken, yeniden gönlüme bir ışık doğdu. 24 Haziran’da cübbem arabamda talimatınızı bekliyorum.

– Akşener, Perinçek, Karamollaoğlu… Kim aday olmak istiyorsa gidin imzanızı verin.

– Önce içeride birlik. Kürtle Kürt’ü Çanakkale’de olduğu gibi kol kola yapacağım. Trump’a Putin’e sonra sıra gelecek. Dün yine üzen bir şey oldu. Bahçeli benim MHP’ye husumet beslediğimi söylemiş. Bakın ona cevabı Yalovalı ülkücüler verir. Yalova’da ikinci seçimelrde bize oy verdiler. Görüşmeleri ben yaptım. Sayın Bahçeli şehitlere ‘kelle’ diyeni partini yaslıyorsun. İtirazım sanadır.

– O sarayda asla oturmayacağım. İyi bir emlakçı arıyordum, satacaktım orayı ama… Orayı üniversite yapacağım. Cumhurbaşkanı olarak Atatürk’ün oturduğu Çankaya Köşkü’nde oturacağım.

– Tek dertleri beni indirmek diyor. Bizim derdimiz memleket, seni indirmeye bakmıyoruz. Ama seni indirirsek dolar iner. Seni indirirsek euro iner. Seni indirirsek enflasyon iner, benzin iner, mazot fiyatı, gübre fiyatı iner. Bunlar inince vallahi indirelim seni, ne olacak?

– HDP’liler de, MHP’liler de bu memleketin evladı. Adil yarış yapacaksak Meral Akşener’in, Temel Karamollaoğlu’nun imzası ile uğraşma, Selahattin Demirtaş’ı cezaevinden tutma. Gel erkekçe yarışalım.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir