CHP’li Zülfü Çakar’dan AKP’li Seçkin Turan’a çok sert ‘’Ulaşım ve Su zam’ı yanıtı

Example HTML page

CHP’li Zülfü Çakar’dan AKP’li Seçkin Turan’a çok sert ‘’Ulaşım ve Su zam’ı yanıtı geldi

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8. Seçim 4. Toplantı dönemi Nisan ayı 3. Bileşimi Meclis Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığın da yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülerek onandığı Nisan ayı 3’üncü bileşiminde CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar’dan, AKP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Seçkin Turan’ın hani engellendiler deniliyor ya biz olmasaydım suya yüzde 136 zam yapacaktınız. Çoğunluğumuz olmasa bu millete daha fazla işkence edecektiniz. Biz olmasaydık ulaşıma yüzde 50’nin üzerinde zam yapacaktınız. Bizim çoğunlugumuz sayesinde İstanbullu bu zamlardan kurtuldu sözüne sert yanıt geldi.

HABER ETKİN / HABER MERKEZİ

Sayın Başkan değerli Meclis üyeleri, saygıdeğer bürokratlarımız, çok kıymetli misafirlerimiz, basınımızın değerli emekçileri bizleri canlı olarak sosyal medya üzerinden izleyen sevgili Eyüpsultan halkı hepinizi şahsım ve CHP grubu adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum

Öncelikle tartışma belli boyutlara ulaştı. Şunu belirtmek istiyorum şu kınama laflarını gerçekten biz doğru bulmuyoruz. Bu vakıflara tanınan özelliklerle haklarla alakalı bunlara belediyelerimiz ve devletimiz kendi üzerinden de yapabilir. Bu son dönemde özellikle AKP İktidarında bu vakıfların ayrı bir özel tarafa alınması ve bunlara töloranslı davranılması ciddi derecede rahatsızlık getirdi bu ülkeye.

Şimdi AKP Meclis üyesi Seçkin Turan kardeşimiz bir şey söyledi orada dediki biz olmasaydık orada çoğunluğumuz olmasaydı yüzde yüz 136. Zam gelecekti. Şimdi suya 3. Yılda gelen zam a bir bakalım.

Çoğunluğunuz olduğu yerde halkı düşünüyorsanız Doğal gaza yüzde 35 zam’ı neden yaptırdınız.

Onun dışında elektriğe, akaryakıta her şeye zam yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinin zor duruma düşmesi için gerek İSKİ, gerek İETT, gerek İGDAŞ, gibi kurumları tabiri caizse kendi söylediğiniz gibi topla ördek konumuna getirebilmek için onların yapacağı zamı engelliyorsunuz.

Ama bir çıkın sokağa arkadaşlar.

Vatandaşın bir halini görün ya. Bir derdini dinleyin. Yüz liraya peynir yiyoruz arkadaşlar.

İBB Grup Başkan Vekilinin Tevfik Göksu diyor ki vatandaşı bu kadar çok düşünüyorsunuz İGDAŞ yüzde 25.kar marjından vaz geçin diye.

Buyurum doğal gaza yapılan yüzde 35. Zam’ı durdurun güç sizin elinizde. Sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 50.zam yaptınız.

Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yüzde 144.zam yaptınız. Bu sizin elinizde durdurdunuz da karşı çıkan mı oldu?

Fiyatları merkez ‘’BOTAŞ’’ belirliyor,

Konuşurken bütün yükü İBB iştiraklerine yıkmayı biliyorsunuz.

Size önerim bu zam konusuna AKP’li arkadaşlar hiç girmesin altında kalırsınız zaten altında kaldınız çıkamıyorsunuz işin içinden.

Koruma içgüdüsüyle bir şeyler söyleyebilirsiniz ama birde realite var arkadaşlar. Doların 6. TL’den 18.TL’ye çıkarken her gün yapılan zamlar var. Dolar iniyor küçükte olsa değişen bir şey yok zamlar devam ediyor.

AKP olmasaydı ne suya ne de ulaşıma zam gelirdi.

Bu işin de bir çıkış noktası var yönetemiyorsunuz.

Sandığı vatandaşın önüne getirin vatandaş bu işi çözer ifadesinde bulundu.

Çakar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi.

Sayın Başkan değerli Meclis üyeleri;

Mübarek Recep ve Şaban ayını eda edip 11 ayın sultanı içinde kadir gecesi olmayan 1000 aydan daha hayırlı  Ramazan ayına  kavuştuk başta Eyüpsultan halkı olmak üzere ülkemizin ve islam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Tuttuğumuz oruçların ibadetlerimizin hayırlarımızın ve dualarımızın kabul olması temennisiyle tüm dünyaya ve insanlık alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum savaşların bittiği insanların ötekileşmediği barış dostluk ve kardeşliğin egemen olduğu duygularla bayrama kavuşup güzel bir bayram yaşamayı rabbimden niyaz ediyorum.

  • 1-7 NİSAN KANSERLE SAVAŞ HAFTASI

Ülkemizde ve Dünyada ölüm nedeni sıralamasında en başlarda yer alan kanser hastalığıdır evinde yatağında hastane köşelerinde kanser illeti ile yaşam mücadelesi veren tüm hastalara Allahtan acil şifalar diliyorum

  • 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

Otizm bilindiği üzere nöro-gelişimsel bir bozukluktur gerçek nedeni tam olarak bulunamamıştır. Otizmli çocuklarımızı dışlamadan hayata kazandırarak sevgimizi onlara hissetttirmeliyiz

  • DÜNYA SOKAK HAYVANLARI GÜNÜ

Dünyamızı ortak olarak paylaştığımız Hayvanları koruyup kollayarak sahip çıkmamız gerektiğini ve son zamanlarda artan hayvanlara karşı zulme son verilmesi için gerekenler yetkili mercilerce ve vatandaşlarımız tarafından yapılmalıdır.

  • 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ

Başta sayın meclis üyemiz Ceren Çolak ve Ömer Faruk Kalaycı olmak üzere tüm avukatların gününü kutluyorum

  • 7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ VE 8-14 NİSAN SAĞLIK HAFTASI

Bizlerin daha sağlıklı yaşaması ve tedavilerimiz için özellikle son yıllarda dünyanın başına bela olan covit 19 sürecinde hayatlarını tehlikeye atan başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık personellerinin dünya sağlık gününü ve sağlık haftalarını kutluyorum,

  • 10 NİSAN POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞU

Asayişimizin ve güvenliğimizin teminatı olan Türk Polis teşkilatının 177. Kuruluş yılını kutluyorum.

  • 14 – 20 NİSAN KUTLU DOĞUM HAFTASI

İki Dünya serveri Alemlere rahmet olarak ve güzel ahlakın tamamlayıcısı olarak yaratılan sevgili peygamberimiz HZ. Muhammed (SAV) Dünyaya gelişi sebebi ile kutlanan kutlu doğum haftasını tebrik ediyorum.

  • 14 – 20 NİSAN ŞEHİTLER HAFTASI

Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz onlar diridirler fakat siz fark etmiyorsunuz Bakara (2-154) vatanı milleti ve dini uğruna hayatlarını hiçe sayan tüm şehitlerimize minnet duygularımızla Allahtan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun

10-23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Türkiye cumhuriyetinin kurtarıcısı ve kurucusu Ebedi Baş komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz çocuklarına armağan ettiği ve tüm dünya tarafından kutlanan ulusal egemenlik ve çocuk bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum bizlere bu vatanı emanet eden Başta Musafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına gazi ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum  

KADİR GECESİ

İslam alemi için 1000 Aydan daha hayırlı olan Resulullah efendimiz (SAV) in ramazanın son 10 gününde tekli gecelerde arayın diye işaret ettiği Kuran-ı Kerimin indirilmeye başlandığı bu mübarek gecemizin ülkemize ve islam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyor ve kadir gecemizi kutluyoruz.

30 NİSAN VETERİNERLER GÜNÜ

Hayvan dostları ve onların sağlıklarıyla ilgilenen tüm veterinerlerimizin gününü kutluyorum.

1-8 NİSAN VETERİNERLER GÜNÜ

Uluslar arası kapsamda kutlanan Roman kültürünü tanıtmak ve Roman toplumuna karşı farkındalık yaratmayı amaçlayan 8 Nisan Dünya Roman gününü kutluyorum.

Geçtiğimiz gün vefat eden Zabıta personelimiz Bünyamin Özdemir’e Allah’tan rahmet geride kalan ailesi ce sevenlerine sabır diliyorum.

Zülfü Çakar sözlerini; Meclisimizi saygıyla selamlıyor sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum ifadeleriyle sonlandırdı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir