CHP’li Sema Balcı: Eyüpsultan halkı çözüm ve hizmet bekliyor

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye meclis Üyesi Sema Balcı 8’inci seçim 3’üncü toplantı dönemi Haziran ayı 2’nci bileşiminde Eyüpsultan halkının genel sorunlarını ve özellikler Alibeyköy sakinlerinden tarafına gelen sorunları dile getiren bir konuşma yaptı.

Balcı yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri çok değerli konuklar, basın mensupları ve misafirlerimiz öncelikle sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Eyüp sultanın genel sorunlarını dile getirmek üzere gündem dışı sahsım ve grubumuz adına söz almış bulunmaktayım. Öncelikle Eyüpsultan Belediye Meclisimizin Haziran ayı 2’nci bileşiminde alacağımız kararların halkımıza hayırlar getirmesini temenni ederim dedi.

Balcı sözlerine şu ifadelerle devam etti; Zorlu bir pandemi sürecini yaşamakta olduğumuz şu günleri umarım ki çok yakın zamanda daha fazla yara almadan tamamen bitirmiş oluruz.

Şuanda belediyemize bağlı mahallelerde yaşanan ve vatandaşlarının sürekli kendi aralarında, zaman zamanda bizler veya çeşitli müdürlükler aracılığı ile dile getirdiği kimi zaman sesini duyursa da hizmetin ulaşmaması yönünde hemen hemen her mahallede görebileceğiniz sorunların bir yumak halinde büyüyerek kartopu halinde büyüdüğünü açıkça görüyoruz.

‘’ÇARPIK KENTLEŞME VE SOSYO-EKONOMİK SORUNLAR’’

Ülkemizin sosyolojik, ekonomik ve kültürel yapısı gereği ” Hızlı ve düzensiz kentleşme, Sosyo-ekonomik yetersizlik, göç, sağlıksız yerleşim ve yaşam koşulları, aile içi ilişkilerde parçalanmış ailelerin yarattığı sorunlar, aile içi şiddet, ailenin kalabalıklığı, cinsel şiddet ve istismar, eğitim düzeyinin düşüklüğü, yetersiz kontrol çocukları olumsuz davranışlara ve bu gibi çeşitli nedenlerle sokağa itilmesine neden oluyor.

Hızlı bir şekilde değişen ve gelişen sosyal yapıda yeni sosyal sorunlar ortaya çıkmakta, var olan sosyal sorunlar ise çeşitlenmekte ya da etki alanı genişlemektedir. Özellikle güvenlik kameralarının olmadığı Ormanlık alanlarda, Parklarda ve sokak aralarında daha çok yaya geçişlerinin az olduğu ve geç saatlerde de alım ve satışının kolay gerçekleştiği Eyupsultan’ımız da hiç görmek istemediğimiz uyuşturucu madde bağımlılığı ve bağımlı kullanımın dışında satıcılık çeteleşmelerinin artışı gelmektedir.

Gördüğümüzde bizleri üzen, çaresiz umutsuz o gencecik henüz 10’lu yaşların başındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin vahim durumları bizleri korkutmaktadır. Birileri bu illeti sokaklarımızda satmaya çalışırken, semtlerini çevrelerini korumaya çalışan, henüz ergenliğine yeni adım atmış genç kardeşlerimizin, çocuklarımızın zaman zaman verdiği mücadeleleri görüyor, duyuyor o mücadelelerine ortak bile oluyoruz.

Ancak hepimizin eminim ki korktuğu bir şey var ki;

 Bu illeti kullanmalarının çok daha ötesinde, kullanıma bağlı çeşitli kayıplar yaşanması, madde kullanımının sürekli arttığı sokak ve caddelerimizde, sattırmamak için mücadele verenlerle, satan, içen o genç kardeşlerimizin, kavgalarından doğan veya doğabilecek kavgalar, yaralanmalar.

Biz bu kardeşlerimizi kazanmak ve reabilite etmek adına neyi ne kadar yapıyoruz. Sadece madde kullanımına karşıyım demek veya bir merkez açtım gel demek yeterlimidir? Bunu sorgulamamızın doğru olacağını düşünüyorum.

Belediye meclis gurubumuzda oluşturulan uyuşturucu ve madde bağımlılığı komisyonunun daha işlev bir hale getirilerek, gençlerimizi toplumumuza geri kazanımı konusunda etkili çalışmalar sürdürmesi gerekmektedir dedi.

Balcı sözlerine şu ifadelerle devam etti;

’EYÜPSULTAN İLÇEMİZE BORUK YOLLAR REVA GÖRÜLMEMELİ’’

Cadde ve sokaklarımızda oluşan Asfaltlama çalışması, kaldırım bozuklukları, sürekli çeşitli kurumlar tarafında kazılarak, yarım bırakılan sonrasında sistemsiz, düzensiz ve tecrübesiz bir şekilde onarımı, yaması yapılan sokaklarımız geliyor.

Bir sokağın asfaltlama işlemi yapıldıktan sonra çeşitli sebeplerle elektrik su, doğalgaz geçişleri için tekrar kazılması, sonrasında tekrar yama çalışması yapılması, yapılan yamaların çökmesi sonucu tekrar yama yapılması ve saymadığımız inşaat yapımı ağır vasıta geçişleri gibi çeşitli faktörler ile tekrar tekrar yamaların oluşması sebebi ile asfalt olarak gördüğümüz yollar.  Maalesef ki bu sebeplerden ötürü tarla, araçlarımızda traktör durumunda sokaklarımızdan geçişlerimizi sağlamaktayız.

Bu sistemsiz ve düzensiz alt ve üst yapı çalışmalarının belediyemize geri dönüşü iş yükü, bütçe artışı kasamıza da eksi olarak yazıldığını hatırlatmamıza gerek bile yok sanırım.

Yol kenarlarında ağaç diplerinde ve kaldırımların üzerinde biten otlar biçilmediğinden çevrede düzensiz bir görüntü kirliliğine de yol açmaktadır.

‘’EYÜPSULTAN’IN TRAFİK ÇİLESİ’’

İlçemizde son yıllarda dikkat çekici bir şekilde artan meselelerden biride yoğun trafik ve park yeri sorunudur. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde mahallelerimizin sokakları ve caddelerinde yürümek, karşıdan karşıya geçmek bile sorun olmakta, evlerimizin önünde araç park yeri bulma sıkıntısını geçiyorum. Bina girişlerimize park eden araçlar yüzünden evlerimize giremeyecek hale gelmiş bulunmaktayız. Bu sadece mahallemizin değil tüm şehirlerimizde var olan bir sorun olmakla birlikte ilçemizde kapalı Pazar yeri bulunmayan mahallelerde Pazar esnaflarının araçları ve pazara gelen vatandaşların araçları da eklenince problem de iki katında büyümüş oluyor.

Bazı mahallelerimiz otoyol kenarlarında bulunuyor olması ve metruk alanlara da sahip olması sebebi ile bazı meydanları drifçilerin mekanı haline gelmiş bulunmaktadır. Buda ciddi yaralanmalara hatta bazen ölümle sonuçlanan kazalara neden olmaktadır.

‘’ELEKTİRİK KESİNTİSİ ÇİLE OLMAKTAN ÇIKARILMALI’’

İlçemizin birçok mahallesinde çarpık kentleşme sonucu doğan, alt yapı sorunlarını da tekrar hatırlatmadan geçemeyeceğim. Daha öncede dile getirdiğimiz elektrik trafo girişimlerimiz yetersiz kalmakta, birçok sokağa trafo yeri gösteremediğimizden kaynaklı çeşitli mağduriyetler doğmaktadır.

İlçemizde pandemi sürecinin de etkisiyle geçinmekte zorlanan vatandaşlarımız, hala elektrikler faturalarına yüksek meblağlar ödemeye devam etmektedir. Katlanan faturaların dışında sürekli yaşanan voltaj düşüklükleri ve elektriklerin, anlık gidip gelmesiyle bozulan, yanan beyaz eşyaların yapım onarım ve yenileme maliyetleri de bütçelerinde büyük bir yıkıma yol açmaktadır.

‘’ÇEVRE DUYARLILIĞININ ARTIRILMASI’’

Çevre kirliliğine dikkat çektiğimiz bu günlerde yerlere atılan maske, kâğıt mendil ve pet şişe, gibi kirliliğe neden olan materyallerin atılacağı küçük çöp kutularının, öncelikle yaya sirkülasyonunun olduğu caddeler, meydanlar, metro giriş çıkışları ve duraklar gibi yerlerde bulunmadığı en kısa sürede konulması gerektiği kanaatindeyim.

Bir tarafı Haliç’e bir tarafı Kuzey ormanlarına dayanan ilçemizde, güzel havaların gelmesiyle piknik yapımının artması, bütün yeşil alanların, park bahçelerin dolmasını da kaçınılmaz kılmaktadır. Bu alanlarımız resmen çekirdek tüketen insan istilası yaşamaktadır. Doğada geri dönüşümü olsa da, görüntü kirliliğine yol açtığından küçük tabelalarla uyarı ve ikazlar yapılması gerekmektedir dedi.

Sayın Başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım; Bunlar genel sorunlarımızdan sadece birkaç tanesidir.

Belediye denilince akla gelen en önemli unsur, Hizmet ve çözüm noktası oluşturmasıdır.

Eyüpsultan halkı çözüm ve hizmet bakliyor…

Bu sebeplerden ötürü, Eyüpsultan halkı özelliklede Alibeyköy sakinleri tarafından tarafıma iletilen sorunlar ve taleplere baktığımızda haklı olarak halkımız daha yaşanılabilir bir ilçe olma beklentisi içindedir.

Alacağımız kararların halkımızın sorunlarının çözüm noktasında hayırlara vesile olmasını diler beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim sözleriyle Sema Balcı sözlerini bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir