CHP’Lİ MUSTAFA TÜYSÜZ: ‘’EYÜPSULTAN BELEDİYESİ TEMBEL ÖĞRENCİ GİBİ SINIFTA KALMAYA MAHKUM OLMAMALIDIR’’

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim, 3’üncü toplantı dönemi  Ekim Ayı 3’üncü bileşimi Meclis Başkan Vekili Mehmet Er başkanlığında performans ve bütçe görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı Eyüpsultan Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Performans ve Bütçe Görüşmelerinde yapılan oylamada Millet İttifakı’nın CHP ve İYİ Partinin hayır oylarına karşın, Cumhur İttifakı’nın AK Parti ve MHP’nin evet oylarıyla oy çokluğuyla onaylanarak geçti.

Toplantıda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken Çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirirken Siyasi Partiler adına AK Parti Eyüpsultan Belediyesi Meclis üyesi Ceren Çolak, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Çup, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve CHP Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi, Grup Sözcüsü Veli Güngör, İmar Komisyonu Üyesi ve CHP Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi Zülfü Çakar, Hukuk Komisyonu Üyesi, CHP Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tüysüz, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Esentepe, Bağımsız Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi Nail Balkan, AK Parti Meclis üyesi ve Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz, CHP Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşkar söz alarak Gündem Dışı ve gündeme dair performans ve Bütçe üzerine kişisel ve partilerinin görüş düşüncelerini dile getiren konuşma yaptılar. 

Haber Etkin/ Haber Merkezi

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tüysüz yapmış olduğu konuşmasında Eyüpsultan Belediyesi tembel bir öğrenci gibi sınıfta kalmaya mahkum olmamalıdır dedi.

Tüysüz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi

Sevgili Meclis Üyeleri, Sevgili bürokratlar, Sevgili Misafirler, Yerel basınımızın değerli emekçileri ve sosyal medya hesaplarından bizleri izleyen sevgili Eyüpsultanlı komşularımız.

Bütçe ve Performans raporlarını değerlendirmek üzere sahsım adına söz almış bulunmaktayım hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bu gün burada 31 Mart seçimlerinden sonra üçüncü performans ve bütçe değerlendirmesi yapıyoruz. Bu bütçe ve performans programının hazırlanmasında emeği geçen tüm belediye kadrolarına memurlarımıza ve müdürlerimize teşekkür ediyoruz.

Ama üzüntülüyüz.

Değerli Meclis üyeleri

‘’EYÜPSULTAN BELEDİYESİNİN TAŞINMAZLARI SATILIYOR, BORÇLARIDA ARTIYOR’’

Performans ve Bütçede sizin de söylediğiniz gibi pozitif yönde değer katmanızı beklerdik. Beklentimiz daha doyurucu, dolgun ve etkileyici performans sunmanız idi. Çünkü 2019-2020 yıllarında eksi yönde devamlı büyüyen bütçe; borç stoğumuzu daha da artırmıştır. 2019 yılında 27 Milyon, 2020 yılında 229 Milyon, bu yıl ise 256 Milyon borcumuz artmıştır. İlave olarak satışlar, trampalar ve borçlanma talepleri gelmiştir. Gelmeye de devam ediyor. 2346 çalışanı olan belediyemiz de % 80’i ESTUR üzerinden KHK’lılar olarak çalışmakta ve ESTUR SGK gibi ilave yükle devamlı zarar etmektedir. Bu bize devamlı satış ve borçlanma olarak dönmektedir.

Bunların düzenlenmesi gerekmez mi?

Kurumsal kapasiteyi geliştiremiyoruz.

Değerli Meclis üyesi arkadaşlarım;

‘’İMARA AÇILAN YEŞİL VE TARIM ALANLARI’’

Park ve yeşil alanda geçen yıla göre aynı noktadayız.

İklim şartları her geçen gün kötüye gidiyor.

Sermaye giderlerimizde yeşil alana, sosyal tesise, parka dönüştüremediğimiz durumlar var.

‘’VATANDAŞIN KARARAR KATILMASINDAN KOKMAYIN’’

Bir an evvel yıllardır ihmal ettiğiniz kent konseylerini harekete geçirin.

Vatandaşla birlikte daha sağlıklı kararlar alındığını göreceksiniz.

Belediyemizin hizmet programın da etkili şekilde karar alma sürecine vatandaşlarımızı dahil etme hususunda ne gibi bir ilerleme kaydettik.

Hangi konuda fikri var?

Vatandaşla yapılan ve geliştirilen bir proje var mı?

‘’ALT YAPI EKSİKLİKLLERİ’’

Alt yapı yatırımlarında internet ağının genişletilmesi gerekiyor. Bu konuda başkanlığımızın yaptığı çalışmalar yetersiz.

Toplumsal bütünleşmeyi sağlayan, kapsayıcı, kentsel tasarımlarda ve çözüm geliştirmede her hangi bir adım atılmadı. Dışarıdan alınan projelere için başkanlığımız ciddi paralar ödüyor. Oysa kendi bünyemiz de geliştireceğimiz projeler kendi bünyemizde uygulayacağımız projelerimiz olmalıdır.

‘’ETKİLİ MÜDAHALE VATANDAŞLARIMIZIN HAYATTA KALMASINI SAĞLAR’’

Doğal afetlerin olumsuz etkileri azaltmaya yönelik önlemler alma noktasın da herhangi bir çalışma göremedik. Oysa ki deprem hazırlık çalışmamız ivedilikle sonuçlanması lazım. Her mahalleye deprem konteynirlerimiz konulması gerekmektedir.

‘’EYÜPSULTAN TARİHİN VE TURIZİM’İN BAŞKENTİ OLMALI’’

Altarnatif turizm alanları geliştirmek ve belediyemize öz kaynak yaratmak üretmeliyiz.

Bu konu da çok yetenekli çalışanımız var.

Bunlar yapıldığı takdirde çok değer katacak ve ekonomik gelişme daha da hızlanacaktır.

Eyüpsultanı sadece cami ve çevresinden ibaret görmemeliyiz.

Eskiden pierrlotti daha cazip konuşulurdu. Buralara tarihi mekanlara, kültür, turizm, sanat alanın da yeni yerler üretmeliyiz.

‘’BELEDİYEMİZ SAYIŞTAY KARARLARINI DİKKATE ALMALI’’

Belediyemizin sahip olduğu araç, bina ve tesisler tam kapasiteyle kesintisiz hizmet vermesi noktasın da her zaman Sayıştay’ın kararların da anlamlı eksikliklere şahit oluyoruz. Bedelsiz kiralamalar vs gibi.

‘’HAYVAN HAKLARI İSTEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİL’’

Hayvan hakları konusun da geçmişten gelen bir yanlışınız var.

Hayvanlara zulüm eden videolar düştü.

Buna dikkat çekmek isterim.

‘’BÜYÜKLERİMİZ YAŞLARINI HUZURLU YAŞAMALI’’

Yaşlılar ile ilgili 2020 ve 2021 yılın da herhangi bir lokal proje uygulamasına rastlamadık.

‘’ÇAĞDAŞLAŞMA ŞEHİRLERİN YAŞANABİLİRLİĞİYLE ÖLÇÜLÜR’’

Aynı şekilde prestijli cadde uygulaması uygulamasın da 2020-2021 de her hangi bir proje çalışması göremedik.

‘’EYÜPSULTA DA SAĞLIK KURUMLARI SAĞLIKSIZ’’

Pandemi koşullarını yaşadığımız bu süreçte sağlık tesisleri noktasın da 2020 de 2 tane 2021 de o tane olarak çok başarısız bir dönem olmuştur.

‘’BİRTÜRLÜ RAYINA OTURMADI MUHTARLAR MESELESİ’’

Muhtarlara ödenen aylık ödemeler de sıkıntılar var.

Hat üzerinden alınan telefon ödemelerinde olumsuz bir karşı duruş var. Bu konuların giderilmesi gerekmektedir.

‘’ŞİMDİ KARNE OLARAK’’

Performans değerlendirmesi yapalım sıfırcı hoca olmayalım ama bu performansı da artıya geçemiyorsunuz.

Ülkemizin yaşadığı ekonomik darlığın ilçemize ağır karşılığı olacağı kesindir. Çünkü İlçemiz Emekçi kesiminin yaşadığı bir ilçedir.

Doğumdan ölümüne kadar insana hizmet etmekte sorumlu olan belediyeler 5393 sayılı yasanın kendilerine sunduğu yetki kapsamın da vatandaşın yanında olmak zorundadır.

Önümüzdeki kış şartlarının ağır olacağı söyleniyor.

Daha güçlü bütçe ve öz kaynaklarını daha da artırarak geliştirmiş bir ekonomik yapı ancak sorunların çözümün de etkili olacaktır dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir