CHP’li Handan Topra’ğa Silahlı Saldırı

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin makam aracına park halindeyken mermi isabet ettiği bildirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Benli’nin makam aracına isabet eden merminin “yorgun mermi” çekirdeği olabileceğini bildirdi.

2016-11-03-10-18-11-45158777

Avcılar Belediyesinden yapılan açıklamada, belediye başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin saat 19.30 sıralarında ikamet ettiği sitenin yönetimi ile görüşürken park halindeki makam aracının ön camından şoför mahalline kurşun isabet ettiği ve camı delerek aracın içine düştüğü belirtilerek, “Şoför dahil herkes inmiş olduğundan herhangi bir kimseye isabet etmemiş, yaralanan olmamıştır. Emniyet Müdürlüğünce araştırma yapılmaktadır.” denildi.

BELEDİYE BAŞKANI BENLİ’DEN AÇIKLAMA

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, genellikle geç saatlerde eve gittiğini, akşam oturduğu sitenin yönetim kurulu üyeleri ile konuşmak istediği sırada olayın meydana geldiğini belirterek şöyle dedi:

“İçeri girmiştim, arkadaşlar arabamıza bir kurşun isabet ettiğini söyledi. Sonra tekrar bakıldığında hemen Emniyet Müdürlüğü’ne haber verildi. Valimiz dahil 15 dakika içerisinde aradı ve geldiler. Konu Emniyet Müdürlüğü’nce araştırılmakta. Mermiye bakılmıyor. Komşular dışarıdan bir makineli silahtan ses duyduklarını söylediler. Ama nereden geldiği araştırılıyor. Şunun bilinmesini istiyorum ki asla benim şahsım ile ilgili saldırıya maruz kalmış olamayız. Belediyemizle, şahsımızla ilgili değil. Bunun bir kör kurşun olma ihtimalinin yanında bir yerlere mesaj vermek için olmuş olabilir. Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Beklediğimiz hiçbir şey değil. Böyle bir şeyi hiç beklemedik. Bizim sitemiz son derece güvenliği olan bir site. Tam da ortasında, yönetimin otoparkında böyle bir şey oldu. Asla şahsi olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir şey olamaz. Ya bir yerlere mesaj ya kör kurşundur diyoruz.”

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: ‘YORGUN MERMİ’ OLABİLİR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yayınladı.

Benli’nin makam aracına park halindeyken isabet eden merminin “yorgun mermi” olabileceğinin değerlendirildiğine dikkat çekilen açıklamada, konu ile ilgili çalışmaların yapıldığı ve tahkikatın devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“02.11.2016 tarihinde saat 19.30 sıralarında Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin makam şoförünün aracı site içerisine park ettiği, araç park halindeyken aracın içerisinde kimsenin bulunmadığı esnada aracın ön camından (1) adet 9 mm çapında mermi çekirdeğinin girerek paspas üzerine düştüğü, yakın çevrede silah sesi duyan olmadığı, araca isabet eden mermi çekirdeğinin giriş yeri, hızı ve bulunduğu yer birlikte değerlendirildiğinde çok uzak mesafeden havaya doğru yapılan atış neticesinde ‘yorgun mermi’ tabir edilen mermi çekirdeği olabileceği değerlendirilmektedir.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir