CHP’li Filiz Gökçe; Kentsel dönüşümün teknik olduğu kadar sosyolojik boyutu da vardır

Example HTML page

CHP’li Filiz Gökçe; Kentsel Dönüşümün teknik olduğu kadar sosyolojik boyutu da vardır

 Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim, 5’inci toplantı dönemi Kasım ayı 1’inci bileşimi Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürbüz başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı Kasım ayı 1’inci bileşiminde yazılı soru önergeler veren CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz Gökçe, AKP’li Eyüpsultan Belediye Başkan Deniz Köken’in yanıtlamasını istediği soru önergesinde;  Kentsel yerinde dönüşümün teknik olduğu kadar sosyolojik boyutu da vardır. Yenilemeyi gerçekleştirirken sosyolojik boyutuyla ilgili neler yapıldığını sordu ve öneride bulundu.

Gökçe soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;                

TC EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

İlçemizde kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm çalışmaları hızla devam etmektedir.

‘’Toplumun belleği kültürel mirası ile yaşar’’

Kente dair, geçmişe dair yerleri bulamamak insanı kırar.

Dolayısıyla ilçemizdeki yenileme projelerinde uluslar arası çalışmalar yapan Doç. Dr. Pelin Pınar GİRTLİOĞLU’nun deneyimleri dikkate alınmalıdır.

Dönüşümün teknik olduğu kadar sosyolojik boyutu da vardır.

Yenileme Projelerinde;

  • 1- Viyana örneğinde olduğu gibi kiracı dostu kamuya ait projeler üretilmelidir.
  • 2- Almanya örneğinde olduğu gibi sitelerde %25 sosyal konut payı dikkate alınmalıdır.
  • 3- Kore, Finlandiya örneğinde olduğu gibi sergi salonları ve kültür merkezlerinin olduğu toplumla bütünleşmiş projeler yaratılmalıdır.

Ayrıca Sayın GİRİTLİOĞLU’nun ‘’ Kentin Hukuku’’ ve ‘’Kentsel Yenileme’’ kitapları bürokratlarımız için önemli bir kaynak olacaktır.

Toplumsal buluşmanın sağlanması için sergi salonları, kültür merkezleri, kreşler, spor salonları, otopark gibi çevrede yaşayan halkın da kullanacağı yapılar tasarlanmalıdır.

Belediyemizce yapılan kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm projelerinde toplumsal bütünleşme için nelerin yapıldığı konusunda tarafımıza yazılı bilgi verilmesini arz ederim dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir