CHP’li Emine Çelik; ”Ben başörtümü inancım gereği taktığımda AK-Parti diye bir parti yoktu”

Example HTML page

CHP’li Emine Çelik; ‘’Ben başörtümü inancım gereği taktığımda, AK-Parti diye bir parti yoktu’’

Haber Etkin/ Haber Merkezi : Ramazan YİĞİT

CHP Eyüpsultan Belediye meclis üyesi Emine Çelik, geçtiğimiz günlerde AK-Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP de siyaset yapan başörtülü kadınları aşağılayıcı, hakaret içeren sözleri günümüz de halen sosyal medyada tartışma konusu olma özelliğini koruyan ‘’vitrin mankeni’’ sözü kınayan konuşmasını Eyüpsultan Belediyesi Meclisi 8’inci seçim 3’üncü toplantı dönemi Aralık ayı 1’inci bileşimin yaptı.

Emine Çelik Yapmış olduğu konuşmasında; Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ayrıştırıcı ve aşağılayıcı anlayışı reddediyoruz! ‘’Başörtüsü inancımız gereği takmaktayız, ben başörtüsü taktığımda Ak- Parti diye bir parti yoktu.’’ Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmak benim tercihimdir, vitrin mankeni değilim özgürce düşüncelerimi söylediğim yerdeyim ifadelerinde bulundu.

Emine Çelik Sözlerinin devamın da şu ifadelere yer verdi;

Sn. Başkanım, Meclis Üyesi arkadaşların, basınımızın temsilcileri, değerli misafirlerimiz Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına söz alıyorum.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

2021 yılının ülkemize sağlık,  barış, sevgi, adalet, kadın haklarının gerçek manada yerini bulduğu, kadın ölümlerinden değil, başarılarından söz edilen kadınların yaşadığı bir ülke olmasını diliyorum.

Sözlerime Konfuçyus’ün bir sözü ile başlamak istiyorum.

 Önder’ler nazik olurlarsa; halkları saygısızlığa cesaret edemez, önder’ler adil olurlarsa halkları serkeşliğe cesaret edemez, önder’ler güvenilir olurlarsa halkları yalancılığa cesaret edemez.

Kadınları hayatta ve siyasette sembolik olarak tanımlayan anlayış şimdi de PM Üyemiz Sevgi Kılıç’ı hedefe alarak cumhuriyet halk partisinde siyaset yapan kadınları başörtülü olduğu için aşağılamaya çalışıyor.

İşine gelince “başörtülü bacım” işine gelmeyince “vitrin mankeni” diyen bu kötücül anlayışı reddediyoruz!

Başörtüsünü kendi tekelinde sanan AKP Genel Başkanı’na kadınların istedikleri partide siyaset yapma özgürlüğü olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bu ayrıştırıcı ve aşağılayıcı anlayışı reddediyoruz!

Devlet yetkililerinin rencide edici açıklamalarla kadınların kıyafetleri, inançları ve yaşam tarzlarını değil, her gün şahit olduğumuz kadın cinayetlerini dert edinmeleri gerekir dedi.

Emine Çelik Sözlerini ; Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmak benim tercihimdir, vitrin mankeni değilim özgürce düşüncelerimi söylediğim yerdeyim.

 ‘’Cumhuriyet Halk Partisi Kuruluşu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gerçekleşmiş özgürce düşüncelerimizin söylediği hakkın, hukukun, adaletin olduğu bir partidir.’’

‘’Başörtüsü inancımız gereği takmaktayız, ben başörtüsü taktığımda Ak- Parti diye bir parti yoktu.’’

20 yıldır siyasi malzeme yapıyorsunuz size tavsiyem bundan vazgeçmeniz halk gerçekleri görmekte bunun cevabını da 31 Mart 2019 da vermiştir, diyerek bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir