CHP’Lİ ALİ HAYDAR İŞKAR: ‘’ZAMLAR ÇIĞ OLMUŞ HALKI EZİYOR, İKTİDAR MİNİ, MİNİ DİYE HALKLA DALGA GEÇİYOR’’

Example HTML page

CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar Eyüpsultan Belediye Meclisinde gündem dışı yapmış olduğu konuşmasında Kasım ayı içindeki önemli günlere değinirken son günlerde art arda gelene zamlara da değinerek ‘’zamlar çığ olmuş halkı eziyor’’ vatandaş önlerine gelecek seçim sandığını bekliyor. Şimdi seçim hemen seçim ifadelerinde bulundu.

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 3’üncü toplantı dönemi Ekim ayı 1’inci bileşimi Meclis Başkan Vekili Mehmet er başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda gerçekleşti.

Haber Etkin/ Haber Merkezi

İŞKAR gündem dışı yapmış olduğu, Ülke ve Eyüpsultan gündemine ilişkin konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

‘’YÜCE ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ’’

10 Kasım 1938’e kadar Türk Milletinin kalbine bir nakış gibi işlenerek yer eden sonrasında da Milletimizin kalbinden söküp atmaya kimsenin gücünün yetmediği, Kurtuluş Savaşı’nın Baş Komutanı, özgürlüğün, bağımsızlığın ve barışın simgesi, edebi liderimiz, eşsiz devrimci ‘’Yüce önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün’’ ebediyete intikal edişinin 83 yıl dönümünde 10 Kasım’da büyük bir özlem, şükran ve minnetle tüm yut da ve dış temsilciliklerde anacağız.

Bu vesile ile Yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve Gazilerimizi büyük bir özlemle, şükranla minnetle anıyorum.

‘’15 KASIM KKTC’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN’’

15 KASIM Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Bağımsız bir KKTC için mücadele eden başta Rauf Denktaş ve zamanın Başbakanı Bülent Ecevit’i, aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Gazilerimize saygılar sunuyorum.

‘’24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’’

Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlanmacı eğitim anlayışını benimseyen, ülkemizin çağdaş geleceği için çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük bir emek ve gayretle yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum

‘’LÖSMİ HAFTASI’’

Minicik bedenlerdeki kocaman yüreklerin sevgi ve umutla kucaklaşması dileğiyle, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nın toplumumuzda farkındalık oluşturmasına vesile olmasını temenni eder, lösemi hastalığıyla mücadele eden tüm çocuklarımıza acil şifalar dilerim.

Dünyada her yıl binlerce çocuk lösemi hastalığına yakalanıyor. Küçük bedenler uzun ve hassas bir tedavi sürecine giriyor. Toplumda lösemi ile mücadelede duyarlılık ve farkındalığın artırılması, bu önemli hastalığın tedavisine pozitif katkı sağlayacaktır.

LÖSMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN KAMU NE YAPABİLİR?

Kanser tedavisi ilaçlarının bazıları eczanelerde bulunmazken, bazıları da Eczacılar Birliği’ne ödeme yapılmadığı için 500-1000 Euro gibi büyük farklarla temin edilebiliyor.

Öte yandan 17 yıldır SGK lösemi tedavisinin hastanelere ödemesine zam yapmazken, enflasyon ve dövizdeki yükselişle tedavi giderleri her geçen gün artıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu sorunlar için adım atmalı.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da toprağımızdan çatalımıza gelen kanserojenin önüne geçmelidir. Sağlıklı gıdaya erişebilirlik için milli seferberlik başlatmalıyız.

Tüm belediyeler çocuk parkları için daha fazla yer ayırmalı.

 ‘’25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ’’

25 Kasım, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete, savaşa, ırkçılığa ve kadınları, kadın haklarını yok sayan sistemlere karşı kadınların mücadele günüdür

Eyüpsultan Belediyesi’nin bünyesinde çok kapsamlı ‘kadın sığınma evleri’ kurulsun. Buraya başvuran kadınların istihdamı, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için çalışmalar yapılsın. Bu nedenle öncelikle şiddet mağduru kadınların istihdamı sağlansın.

Tüm bunların gerçekleştirilmesi için dün kabul edilen belediye bütçesinin kadına duyarlı bütçeleme ile hazırlanması büyük bir önem arz etmektedir.

‘’MUHTARLARIMIZIN TALEBİ KARŞILANMALI’’

Muhtarların özlük hakları 18 bin 277’si köy, 31 bin 750’si mahalle olmak üzere toplam 50 bin 27 muhtarın sınırlı yetki ve görevlerini yerine getirirken bütçesel sıkıntılarını gördük.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Belediye, mahallenin ve muhtarlığın ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümü için bütçe imkânları ölçüsünde gerekli ayni yardım ve desteği sağlar; kararlarında mahallelinin ortak isteklerini göz önünde bulundurur ve hizmetlerin mahallenin ihtiyaçlarına uygun biçimde yürütülmesini sağlamaya çalışır” hükmü ile Belediyelere Muhtarlıkların ihtiyaçlarının karşılanması için ayni yardım ve destek yapma imkanı getirmiştir.

Bu nedenle Muhtarlıkların Mahalle Halkına daha iyi hizmet verebilmesi noktasında ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 9. ve 75. Maddeleri gereğince ve bütçe faslındaki ödenek imkanları doğrultusunda Muhtarlıklara (Elektrik, su, doğalgaz ödemeleri, sarf malzeme sağlanması v.b konularda) kanun, tüzük ve görüşler çerçevesinde kalmak kaydı ile destek ve ayni yardım arttırılması gerekmektedir dedi.

‘’TARİHİ YERLERİN YIKILDIĞI İDDİASI DOĞRUMU’’

Rami Gıda Toptancılar çarşısı yakın zamanda tahliyesi çalışmaları yapıldı.

Rami kuru gıda halinde tarihi ecdat yadigarı tarihi yapıların kepçeler ile yıkıldığı söylenmektedir.

Restorasyon adı altında yıkımlarda tarihi yerler yıkıldığı ve yıkımlar esnasında belediye yetkililerinin denetim ve kontrolün yapılmadığı söylenmektedir.

Ayrıca yıkımların yapıldığı sırada vatandaşların dükkanlarının talan edildiği esnafların içeri alınmadığı hurdacılara izin verilerek esnafların mağdur edildiği söylenmektedir konu hakkında tarafımıza ve kamuoyuna bilgilendirme yapılmalıdır.

‘’AKSEMŞETTİN MAHALLE PARKININ YAPILMASINI BEKLİYOR’’

Yeni yapılan yüzme havuzunun hemen arkasında ki alanın park olarak yapılacağı söylenmesine rağmen hala yapılmamıştır. AKEMŞETTİN Mahalle halkından konuyla ilgili yoğun istek ve talep gelmektedir.

Belediye Başkan yardımcımızın meclisimizde yapılacak sözü vermesine rağmen hala yapılmamıştır.

Ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

‘’ZAMLAR ÇIĞ OLMUŞ HALKI EZİYOR’’

Sözde ‘mini mini’ olan zamlar aile bütçesinde koca koca gedikler açıyor. Ekim ve Kasım aylarında Doğalgaz’a yüzde 61 zam yapıldı. Her ay bir depo akaryakıt kullanan bir ailenin zamlar nedeniyle yalnızca akaryakıt masrafı son bir yılda benzinde 666 lira; motorinde bin 398 lira; LPG oto gaz da ise 516 lira arttı. Vatandaş zam öncesi kuyruğa giriyor;

Doğalgaz’da kasım ayı için konut tarifesi sabit kalırken sanayi aboneleri için %48, elektrik üretim amaçlı tarifeye ise %46 zam yapıldı.

‘’KONUTLAR HENÜZ ZAM GELMEMİŞ OLMAMASI VATANDAŞI YANILTMASIN’’

Çünkü ülkemizde ısınma amaçlı olarak doğalgazın sadece %6’sı konutlarda kullanılıyor. Yani biz doğalgazı sadece ısınmak için kullanmıyoruz. Doğalgaz bizim için üretim odaklı bir enerji. Doğalgaz kullanımı ile elektrik üretimimizin %55’ini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca doğalgazın %30’unu da sanayide direkt olarak kullanıyoruz.

Bu ne demek?

Ülkede her ürüne yansıyacak bir fiyat artışı demektir. Evimize aldığımız kalemden domatese, etten mobilyaya, akaryakıttan peynire, kısacası iğneden ipliğe kadar her üründe bu fiyat artışını ilerleyen süreçte göreceğiz.

Yönetim kabiliyetini tamamen kaybeden ve ülkeyi göz göre göre uçuruma sürükleyen tek adam sisteminden kurtuluş demek; milletin kurtuluşu demektir. Halkın refaha, huzura, bolluğa ve berekete kavuşması demektir.

iktidar sözcüleri ise zamlar mini mini diye milletle adeta dalga geçiyor.

Vatandaş ise önlerine gelecek seçim sandığını bekliyor.

Şimdi seçim, hemen seçim diyerek İŞKAR sözlerini bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir