CHP’Lİ ALİ HAYDAR İŞKAR: ”EYÜPSULTAN’DA, BARIŞMANÇO PARKINA GEZİ RUHUYLA SAHİP ÇIKAN GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM’’

Example HTML page

‘’AK PARTİ MUHALİF OLDUĞU ALANDA MUHALEFET YAPARKEN İKTİDARDA BULUNDUĞU ALANDA ALİKIRAN BAŞKESEN OLUYOR’’

Birkaç gündür sürdürülen organize işler ile yürütülen algı operasyonuyla birlikte AK Parti İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi ve AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz sanki 2012 yılında var olan parkı konut alanı olarak AK Parti planlara işlememiş. Öyle görünüyor ki muhalefet olmanın yararlarını ve meyvesini böyle zamanlarda görebiliyoruz.

Gel gelelim ki AK Parti Eyüpsultan ve İBB meclis üyesi ve AKP Eyüpsultan Meclisi Grup Başkan Vekil Ahmet Hamdi Gürbüz iktidar oldukları Eyüpsultan Belediyesinde aynı tavrı göstermiyor.

Durum daha tazeliğini koruyor İki Kemer arası olarak tabir edilen yeşil ve tarım alanının imara açılmasını şu cümlelerle savunması gündemdeki yerini koruyor. ‘’Belediyeyi biz yönetiyoruz size mi soracağız ne yapacağımızı’’ diyeceksiniz.

Sonrada planlarını AKP İBB Yönetimindeyken kendiniz yapıp CHP’liler Barışmanço parkını satıyor diye ürettiğiniz algı üzerinden siyaset üreteceksiniz.

Maalesef o günde Barışmanço parkının konut alanında kalan kısmını konut alanı olarak planlara işleyen anlayış, bu gün imara açılan iki kemer arasındaki tarım ve yeşil alanını aynı anlayışla imara açmıştır.

Oraya tuvalet bile yapılsa yıkarız sözü bana Güzeltepe Mahallesi’nde üstelik birde İBB’nin yeri, yeşil alanında hemen Alibeyköy Metro durağının yanındaki Eyüpsultan Belediyesinin halen fen işleri müdürlüğü olarak kullandığı alandaki kaçak binayı hatırlattı.

Evet birileri farketmediği sürece kaçak filanda dinlemeyip binayı dikiyorsunuz ama fark edildiğinde kendiniz yıkmak zorunda kalıyorsunuz.

‘’ALİ HAYDAR İŞKAR CHP OLARAK YEŞİLİN İMARA AÇILMASINA İLKE OLARAK KARŞIYIZ’’

İBB bürokrasinin İBB Meclisine gönderdiği andan itibaren konuya duyarlılık göstererek bahsi gecen AKŞEMSETTİN Mahallesi Barışmanço parkı için efor ve çaba harcayarak teklifin geri çekilmesini ve planın revize edilerek yeşil alana dönüşmesi konusunda mücadelesini sürdüren CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve CHP Eyüpsultan Belediye Grup Başkan Vekili ALİ HAYDAR İŞKAR bugün İBB Meclisi Eylül ayı 3’üncü oturumunda konuyu şu ifadelerle dile getirdi;

‘’EVET BEN’DE GENÇLERLE BERABERDİM GEZİ RUHUYLA PARKLARINA SAHİP ÇIKMIŞLARDIR ÇOCUKLARIMIZLA, GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM’’

Sayın Başkan değerli meclis üyeleri öncelikle meclisimizi saygıyla selamlıyorum alacağımız kararları 16 Milyon İstanbul’lunun yaşadığı İstanbul kentimize ve halkına hayırlı olmasını diliyorum.

Meclisimiz gündemine gelen 146 No’lu rapor hakkında söz almış bulunmaktayım.

Eyüpsultan İlçesi AKŞEMŞETTİN Mahallesi 100 ada 205 parsel 8775 m2 bir alanla ilgili belediye kanununun ilgili maddesi gereği değerlendirilmek üzere idareden bir teklif gelmiş ve komisyon da bu teklifi meclisimize getirmiştir.

İlgili alanın özellikle 2005 yılında yapılan planlarda ve 1/1000 ölçekli planlarda 2012 yılında konut alanı olarak planlara işlendiğini belirtmek istiyorum.

Bununla beraber ilgili alan filen park durumundadır.

İdareyle de görüştüğümüz de de buranın sehven bir evrakla gönderildiği ve buranın kesinlikle ve kesinlikle park olarak kalacağı meclisimizin de bu gün CHP ve bütün meclisimiz burada park olarak kalmasına katkı sunacaktır.

Ben de Sayın AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz’ün belirtiği gibi ben de oradaydım CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi olarak ”çocuklarımızla, gençlerimizle gurur duyuyorum” çünkü hepsi ‘’Gezi ruhuyla yeşile doğaya sahip çıkmışlardır.’’

Bizde bu gün tekrardan buranın yeşil alan olarak planlara geçmesi için adım atıyoruz. Barışmanço parkının AKŞEMSETTİN Mahalle halkına hizmete etmesi için Park ve Bahçeler müdürlüğümüzün daha güzel bir hale getirmesi için de çalışıyoruz hizmet üretmeye devam edeceğiz onu da belirteyim.

Fakat bu üç günlük süre içerisin de ben şunu hissettim bir algı oluşturularak siyaset üretme çabası var boşuna bir uğraş AKŞEMSETTİN Mahalle halkı herkesi tanıyor biliyor.

Özellikle de şunu belirteyim bu karmaşıklığın sebebi 2005-2012 planlarıdır.

Bu planları yapan da O günkü AK Parti yönetimidir.

Kararda AK Partinin o günde çoğunlukta olduğu bu mecliste geçmiştir.

Bu gün arkadaşımızın uzattığı bir konuyu özellikle de ilçe kararlarında da aynı hassasiyeti göstermesini beklerdim Sayın Başkan maalesef orada göremiyoruz.

Geçen hafta kendi ilçe meclisinde borçlanmaya karşı 8000 m2 yeri hem de tarım ve yeşil alanda olan yeri satışa çıkardı. Aynı hassasiyeti maalesef orada göremedik.

Aynı hassasiyeti Eyüpsultan Belediyesinin eski binasını ‘’ İLİM YAYMA CEMİYETİNE’’ bila bedel verirken göstermesini beklerdim göremedik.

Ve ‘’İLİM YAYMA CEMİYETİNDEN’’ eski Eyüpsultan Belediye binası alınıp bir kısmı borca mahsup edildikten sonra trampa edilen parsellerin satışında aynı tavrı ve hassasiyeti göremedik.

Kemerburgaz da 400 dönümlük araziyi satış yetkisi alırken aynı hassasiyeti göstermesini beklerdik göremedik.

Halk olup biteni izliyor.

Her şeyin farkın da.

Sakın ha bu algı ile bir yere varacağınızı sanıyorsanız beyhude çabalar.

Bunu da sandık halkın önüne geldiğinde göreceksiniz.

İşkar konuşmasını ; Ben ve arkadaşlarım CHP olarak AKŞEMSETTİN Mahallesi Halkının yanındayız. Barışmanço parkı yeşil alan olarak, park olarak kalacaktır. Bundan sonrada Halkımızın yanında olmaya devem edeceğiz teşekkür ederim ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir