CHP’li Ali Haydar İşka; Kararname Kadınlarımızın yaşam, güven, kaygısını ve endişesini artırdı

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşkar 8’inci seçim, 3’üncü toplantı dönemi Nisan ayı 1’inci bileşiminde gündem dışı yapmış olduğu konuşmasında ülke gündemine ilişkin tarihsel süreçle ilgili bir konuşma yaptı.

İŞKAR yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, Kıymetli Meclis üyesi arkadaşlarım, Sevgili Eyüpsultanlı hemşehrilerimiz ve basınımızın değerli temsilcileri hepinizi CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grubumuz adına sevgi ve saygılarımla selamlar Nişan ayı 1’inci bileşimi toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim.

Nisan ayının gündemine ve tarihsel önemine ilişkin CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grubumuzun görüş ve düşüncelerini ifade etmek için grubumuz adına söz almış bulunmaktayım

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşka; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir gece yarısı Kararname ile meclisi yok sayarak İstanbul Sözleşmesinden çekilmesi Kadınlarımızın ve tüm Toplum kesimlerinin yaşam ve güven kaygısını, endişesini artırdı.

Kanserle Savaş Haftası (1 – 7 Nisan)

Kanserin çok ciddi bir sağlık sorunudur, erken tanı konusunun bu hastalık sürecinde çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum.. : “Kanser, tüm dünyada ve ülkemizde en önemli sağlık sorunlarından birini oluşturmaktadır. Bu sağlık sorunun ülkemize ve dünya ekonomisine de çok büyük maliyetleri vardır. Kanser ile mücadele konusunda öncelik hastalığın ilk tespitidir. Ayrıca, alkol ve sigara kullanımı, düzensiz beslenme ve obezite gibi etkenlerde kanser oluşumunu tetiklemektedir.

Bu sebeple, zararlı alışkanlıklardan uzak durmalı ve kendimizi bu anlamda muhafaza etmeliyiz. Bu düşüncelerle, Kanserle Savaş Haftası’nın vatandaşlarımızın kanser konusunda bilinçlenmesine vesile olmasını ve bu hastalıkla mücadele eden tüm vatandaşlarımıza moral ve şifa diliyorum.”

3 Nisan 1930 Belediye Kanunlarında yapılan düzenlemeler ile Belediye Seçimlerinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 91. yıldönümü kutlu olsun. Bu vesile ile Cumhuriyet Devrimlerini hayata geçiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü;

Sokaklarda yaşayan sevimli dostlarımız için farkındalık yaratmak amacıyla Sokak hayvanlarını koruma ve sevme günü kutlanıyor. ‘’Sevgi En Büyük Koruyucudur.’’ Dünya Sokak Hayvanlarını Sevme ve Koruma Günü kutlu olsun.

Can dostlarımızın bir gün değil, her gün yanındayız. Onlara her yerde sahip çıkalım, koruyalım. Sokak hayvanlarını korumak hepimizin ortak sorumluluğudur.

5 Nisan avukatlar günü başta mecliste bulunan avukat arkadaşlarımızın ve bütün avukatların gününü kutluyorum. Hukukun üstünlüğünün, insan haklarının, hukuk devletinin, adil ve bağımsız yargının güvencesi olan bütün avukat arkadaşlarımın Avukatlar Günü kutlu olsun. Hukuk adalet herkese lazım.

 6 – 12 Nisan Polis Haftası ;

176 yıl vatanın korunması emeği geçen Türk Polis Teşkilatı, 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul’da kuruldu. Teşkilatın kuruluş yıl dönümü 6 – 12 Nisan tarihleri arasında Polis Haftası olarak kutlanıyor. Ülkesi güvende olsun diye kendi canını hiçe sayan büyük kahraman polislerimizin haftası kutlu olsun.

13 Nisan Salı günü Ramazan ayı başlangıcı;

ramazan ayına girilecek oruçlar tutulmaya başlanacak. Tüm insanlığa müslüman alemine hayırlı olsun. Pandeminin bitmesi, insanlığın sağlığa kavuşması için dualar edilecek. Allah katında kabul görmesi ve bu illetten bir an önce kurtulmak dileği ile vatandaşlarımıza, Ülkemize ve Dünyamıza hayırlara vesile olmasını dilerim.

”23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye Cumhuriyetinin önemini şu sözlerle belirtmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, “Ben her kerameti Meclisten bekleyenlerdenim” der.

Meclisin sahip olduğu keramet ise şüphesiz “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesidir.

Bu nedenledir ki Kurtuluş Savaşı’nı Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde ve dünyaya örnek olan bir dayanışmayla kazanan milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa ulaşma kararlılığının merkezi TBMM’dir.

Yurttaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığı, her vatandaşının eşit haklara sahip olduğu genç Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri Atatürk, bu kıymetli günü aynı zamanda çocuklara armağan etmiştir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tercihi, güzel ülkemizin gelecek nesillere emanetinin de bir nişanesidir.

Unutulmamalıdır ki, milletin vekâletini taşıyan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin asli görevi, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek, ülkemizin dünyada söz sahibi olmasını sağlamaktır dedi.

İşkar sözlerinine şu ifadelerle devam etti;

Sebahattin ali önemli bir şair yazar ve öğretmendi katledildi şükran ve minnetle anıyoruz.

”İstanbul Sözleşmesi kararnamesi kadınlarımızda endişe ve kaygı yarattı”

İstanbul sözleşmesini biz yapmadık iktidar yaptı toplumun tümünü ilgilendiren bir konudur.

Cumhurbaşkanı bu tarz kararnameler çıkaramaz.

Bu nasıl yapıldıysa meclis genel kuruluna getirseydi meclisin iradesi olmuş olurdu.

Usul açısından yanlış yapılmıştır.

Sadece ekonomi ile ilgili kararnameler çıkarabilir.

Anlaşmanın içeriğini değiştirliyor,

Kimin için düzenleme yapılıyor yeni, toplumun bilgisi yok.

Dünya kadını konuşmaz iken Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk yıllar önce kadına değeri verdi.

Bu sözleşme ile haklarının elinden alınmasın dan endişe ediliyor dedi.

İşkar konuşmasını 2021 Nisan ayı 1’inci bileşiminin Eyüpsultanlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını dilerim. Yeni seçilen arkadaşlarımıza da görevlerinde üstün başarılar dilerim diyerek bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir