CHP’den Ahmet Türk’e dayanışma ziyareti

CHP Milletvekilleri Mardin’in seçilmiş eş başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti. CHP’li Ali Şeker, “Sandığın gaspı karşısında direnmek herkesin boynunun borcudur” derken CHP’li İlhan Cihaner ise, “Güçlü bir dayanışma şart. Biz de bunun için buradayız” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, parti meclisi üyesi İlhan Cihaner, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş ve CHP’li Mahmut Duyan ile birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesinin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak konuşan Ahmet Türk “Demokrasinin güçlü hale gelmesi için hepimiz bu süreçte payımıza düşenin ne olduğunun bilincindeyiz. Bugün CHP heyetinin buraya gelmiş olması bizim için çok anlamlıdır, çok değerlidir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şeker: Sandığın gaspı karşısında direnmek herkesin boynunun borcudur

Evrensel’in haberine göre, ardından konuşan CHP İstanbul Milletvekili ve parti meclisi üyesi Ali Şeker, “Bizim için seçimle, sandıkla göreve gelen kişiler, seçimle gitmedikçe Mardin’in belediye başkanıdır. Kayyım atamalarının adı demokrasi değil, seçme ve seçilme hakkının gaspıdır. Seçildikten sonra toptancı bir yaklaşımla belediye başkanlarının görevden alınması, belediye meclis üyelerinin feshedilmesi demokrasiye yakışmıyor. Böyle bir utancı yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Biz demokrasiye karşı yapılan saldırı karşısında desteklerimizi ifade etmek için buraya geldik, buradan da Selçuk Mızraklı’yı ziyaret edeceğiz ve dayanışmamızı devam ettireceğiz. Yapmamız gereken demokratik siyasetin önünü açmaktır. Şiddetin önünü kapatmak, demokrasiyi geliştirmektir. Kürt sorunu Türkiye’nin en önemli sorunudur. Biz diyoruz ki; parlamento üzerine düşeni, tüm partilerin katılımıyla Kürt sorunu çözülsün, bölgede barışın önü açılsın. Asılsız suçlarla, tebligat bile yapılmadan başkanlar görevden alınmakta. Usulen dava açarak belediye başkanlarını görevden alamazlar. Sandığın gaspı karşısında direnmek herkesin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.

Cihaner: Yolsuzluklar ortaya dökülmesin diye bu kayyımlar atanmıştır
CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner yaptığı konuşmada, “Biz bugün buraya demokrasiye ve seçme seçilme hakkına sahip çıkmak için geldik. Ama daha derin anlamları var kayyım saldırısının. Anlaşılıyor ki 31 Mart sonrasında ortaya çıkan yolsuzluklar ortaya dökülmesin diye bu kayyımlar atanmıştır. Kürt sorunu da ikinci bir belirleyici. Ama en önemlisi de, olası bir seçimde muhalefet güçleri arasındaki olası ittifaklara da buradan bir müdahale ihtiyacı ortaya çıktığı anlaşılıyor.

Kayyum atamalarına herkesin amasız fakatsız karşı çıkması gerekir. Yurttaşlara ve vekillere karşı uygulanan şiddetin de mahkum edilmesi gerekiyor. Biz de bu pervasız saldırıya karşı dayanışmayı göstermek için buradayız. Yargıdan çıkacak kararı bile beklemeden böyle bir uygulama yapılması da belediyelere çökme amacını ortaya koyuyor. AKP bugüne kadar meşruiyetini hep sandıktan aldı. Ama bu olayda tam tersini göstererek sandığı bile ortadan kaldırdı. O yüzden bunun sonuçları çok ağır olacaktır. Güçlü bir dayanışma şart. Biz de bunun için buradayız” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir