CHP’den Adalet Bakanlığı’na ‘Gülen’ başvurusu

Example HTML page



CHP’den Adalet Bakanlığı’na ‘Gülen’ başvurusu

CHP, Fetullah Gülen’in iade dosyasını görmek için Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptı. CHP heyeti için Bakanlık’tan izin istendi

CHP, Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunarak Bakanlıktan CHP heyetinin iade dosyasını görmek için izin istendi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, hükümetin Gülen’i usulüne uygun istemediğini iddia etmiş, hükümetten konu ile ilgili sert mesajlar gelmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Adalete Bakanlığı’na yazdığı yazıda 29 Mayıs Salı veya 30 Mayıs Çarşamba günü gerekli incelemeler için randevu istedi.

Özel’in Adalet Bakanlığı’na gönderdiği randevu dilekçesi şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce, “Amerikalılar beni aradı, Fetullah Gülen’in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmadığını söylediler. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’na soruyorum: Fetullah Gülen’in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmış mı” ifadesini kullanmış, bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “İade talebi ve ekleri ile tüm evrakın tercümesi, Adalet Bakanlığı’ndadır. Sayın İnce, devlet yalan söylemez. Devlette her şeyin kaydı, belgesi ve arşivi vardır. Sayın İnce, sizi hukukçu vekilleriniz ve güvendiğiniz hukukçularla birlikte Adalet Bakanlığı’na bizzat belgeleri görmeye ve incelemeye davet ediyorum” çağrısında bulunmuştu.

Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce de daha sonra, “İki uzman avukat ile birlikte çok yakında arkadaşlar gidecekler, usulüne uygun mudur, değil midir, incelemeyi yapacaklar. Ama yüzde 100 eminim iade talebi usulüne uygun yapılmamıştır” ifadesini kamuoyu önünde kullanmıştır. Kendisi tarafından belirlenen, partimiz tarafından görevlendirilen ve aşağıda isimleri yer alan heyetimizin, önümüzdeki hafta 29 Mayıs Salı veya 30 Mayıs Çarşamba günlerinden birinde bakanlığınızca belirtilen yer ve saatte evraklar üzerinde inceleme yapmasını talep etmekteyiz.

Gereğini arz ederim.

Saygılarımla,

Özgür ÖZEL
CHP Grup Başkanvekili – Manisa Milletvekili”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir