CHP’de İnce Belirsizliği Netleşiyormu?

Ramazan Yiğit
ramazanyigit1917@gmail.com

Nerede Kalmıştık…

CHP’de İnce Belirsizliği Netleşiyormu?

24 Haziran’da CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, İstanbul’da ön seçim yapılması koşuluyla aday olduğunu açıklamıştı.

Dünkü PM toplantısında aday belirleme yöntemi olarak eğilim yoklaması kararı alınması aynı zamanda İnce’nin de ön koşulunun kabul edilmemesi olarak da yorumlandı.

MYK İstanbul’da eğilim yoklaması yapması durumun da CHP’nin İstanbul adayı Muharrem İce olacağına kesin gözü ile bakılıyor.

CHP ön almış oldu
31 Mart’taki seçimlere henüz 5 ay varken daha önce 105 aday açıklayan CHP dün 147 adayı daha ilan etti. CHP’nin böylece açıkladığı aday sayısı toplamda 252’ye çıktı.

AKP başta olmak üzere diğer siyasi partiler henüz aday adaylığı süreçlerini bile tamamlamazken CHP, biri büyükşehir, 10’u il olmak üzere 252 adayını açıklayarak diğer siyasi partilerin önüne geçmiş oldu.

CHP’de kasım ayının sonu ya da aralık ayının başında yeni adayların açıklanması bekleniyor.

Fakat Adayların tümünün açıklanması Aralık ayının sonu Ocak ayının ilk haftasına kalacağı gelen bilgiler arasında.

Ankara’da ise İyi Parti görüşmelerinden yola çıkacak olursak Mansur Yavaş tek seçenek gibi görünüyor. Fakat Mansur Yavaş CHP’den mi yok sa İyi Partiden mi olacak süreci izleyip göreceğiz.

Açıklanan adaylara bakıldığın da bir çok yerde mevcut Belediye Başkanı yerini korumuş görülüyor.
İstanbul’da da çok büyük bir değişiklik beklenmemesine karşın Beşiktaş,Ataşehir ve Şişli aday belirleme sürecine damgasını vuracak gibi görünüyor.

Diğer taraftan baktığımız da ise CHP’sinin kazanmaya en yakın olduğu Eyüpsultan,Üsküdar, Küçükçekmece,Esenyurt,Tuzla,Çekmeköy, sürecin sancılı geçeceği görülüyor.

Bu noktada MYK’nın sancılı olacağını düşündüğü yerlerde eğilim yoklaması ve anket araştırma sonuçlarına göre adayını belirleyeceği kulislere yansıyan diğer bir nokta olduğu görünmekte.

Diğer ilçeler de ise oyları yükseltecek ve büyük bir atakla seçim kazandırabilecek filaş isimler üzerinde durulduğu kulislere yansıyan konuşmalar arasın da geçiyor.

2019-31 Mart Yerel seçimlerine üç siyasi parti damgasını vuracak gibi görünüyor.

Tunceli özelini çıkacak olursak seçim CHP,AKP,HDP arasında geçecek MHP bazı noktalar da lokal belediyeler alsada 2019-31 mart seçimlerinin en fazla oy kaybeden partisi olacağı yapılan kamuoyu araştırmalarında da kendini gösteriyor.

Diğer taraftan İyi Parti ve Sadet Partisi de lokal belediyelere sahip olacaklar. Genel seçimler de bir kısım seçmenini MHP’ye yönlendiren AKP emanet vermiş olduğu oylarını kendisine geri çevirecektir.

MHP’sinin İstanbul da aday çıkartmaması durumun da AKP’ye asla oy vermeyecek seçmen CHP’sinin adayının Muharem İnce olması durumun da, MHP seçmeninin bu noktaya yöneleceği AKP’nin de İstanbul da oluşacak hayır bloğunun karşısın da tutunamayacağı ,seçimleri kaybedeceğine bütün kesimler tarafından ön görülmektedir.

Bu nedenle de AKP İstanbul da kürt seçmenden oy almaya yakın bir ismi İstanbul da aday yapmaya hazırlanıyor.

Öyle görünüyor ki 2019-31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul da Muharrem İnce ,Numan Kurtulmuş yarışını izleyeceğiz.

Hayat bir çok şeye gebedir.

Gön doğmadan neler doğar demiş atalarımız, siyasette son bir saniyenin önemini de biliyoruz .

Fakat görünen köy de kılavuz istemez hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Sevgilerimle…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir