CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Eyüpsultan MODESA’yı ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Eyüpsultan MODESA’yı ziyaret etti.

HABER ETKİN/ HABER MERKEZİ: Ramazan Yiğit

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin 1956 Yılında marangozlar sitesi olarak kurulan ‘’MODESA’’ Mobilya Tasarım ve Üretim Sektöründe İstanbul ve yakın çevresine üstün hizmetler vermekte olan, aynı zaman da çeşitliliğini artırarak ihracatta da söz sahibi olan MODESA Yönetim Kurulunu ziyarette bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’i MODESA yönetim merkezinde Başkan Ayhan Sekmen, Başkan Yardımcısı M Emin Özcan, Sekreter Ekrem Albayrak, Sayman Abdullah Saygın, Yönetim Kurulu Üyeleri Turgut Ayhan, Bayram Alpaslan, Uğur Armutçu ve Esnaflardan Ziya Demirel kapıda karşılayarak büyük bir misafirperverlik örneği gösterdi.

Tekin’in MODESA ziyaretine CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tüysüz, Emine Çelik, Ramazan Güven, Önceki dönem CHP İlçe Başkanı Nedim Atçakan, Yurt Gazetesi Yazarı ve CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in Danışmanı Abdullah Ağırkan eşlik etti.

Hep birlikte toplantı salonuna geçen heyet içilen çay eşliğinde bir yandan da Mobilya Tasarım ve Üretim Sektörünün sorunlarını konuştu.

MDESA Başkanı Ayhan Sekmen Mobilya Tasarım ve Üretim Sektörünün sorunlarından bahsederken; Bu güne kadar tozunu yutmuş büyük emekler vererek icra ettiğimiz mesleğimizi bu günkü koşullarda bırakın para kazanmayı söyle dursun, mesleğimize sahip çıkmak için büyük mücadeleler verir konuma geldik ifadesinde bulundu.

Sekmen konuşmasının devamında sizlerden büyüklerimizden ricamız Yöneticilerinizi, Meclis Üyelerinizi, Milletvekili seçerken biraz daha halkın içinden gelen kişilerden seçin. Çünkü bizlerin sorunlarını akademik kişiler anlamıyor. Bizler sorunlarımızı ancak sizin gibi halkın içinden gelen kişilere anlatabiliyoruz ve onlarda bizleri anlıyorlar dedi.

Başkan Ayhan Sekmen’in ardından konuşan CHP İstanbul Millet Vekili Gürsel Tekin ise bizim en temel sorunumuz seçilme sorunu zaten şu haritayı siyasi partilerin genel merkezine götürün verin size 20 dakikada Posof’un nerde olduğuna karar veremez ama Ankara’dan Posof da kimin meclis üyesi olacağına karar veriyor. Bırakın Eyüpsultan’dakiler kimin Yönetici, Başkan, Meclis üyesi, Milletvekili olacağına onlar karar versin. Halk Muhtarını seçmiyor mu? Halk telefon açtığında hemen telefonuna bakıyor. İsterse bakmasın biliyor ki ben onun oyuyla seçildim. Ama Milletvekili öyle değil çünkü onu Milletvekili olarak Ankara seçmiş Ankara’nın telefonuna bakıyor. Dolayısıyla partisinde kusur olunca ona edemiyor. Ama seksen öncesi öyle değildi. Milletvekili Genel Başkanına kusur olunca başkaldırıyordu. Rahmetlik Demirel’e, Erbakan Hocaya ve diğerlerine kusur olunca ihtiraz edebiliyordular ifadesinde bulundu.

Tekin son bir yıl için de 20 civarında yeni parti kurulmuş. Neden Kurulmuş bunlar? İhtirazda bulunmuş ve kellesi alınmış anında. Halbuki daha düne kadar bu parti kuranlar Başbakan, Bakan, Cumhurbaşkanı adayı idi. Partilerinde kendilerini ifade edemeyince mecbur kalmış parti kurmuş.

Bu sistem değişmesi lazım bu halk nasıl ki Muhtarını seçiyorsa Başkanını, Yöneticisini, Meclis Üyesini ve Milletvekilini de önseçim ile öyle seçmeli. Yani her alanda demokrasi işlemeli düzeni değiştirmemiz lazım dedi.

Daha sonra CHP İstanbul Millet Vekili ve MODESA Başkanı birlikte Mobilya Tasarım ve Üretim Sektörünün önde gelen firmalarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ziyaret esnasında bir üreticinin ülke genelinde olduğu gibi maalesef elektrik faturaları bizleri de vurdu. Sadece bununla da sınırlı değil ithalata dayalı üretim yaptığımız günümüz koşullarında petrol hammaddesine dayalı tüm ürünlerde yaşadığımız fiyat artışları doğal olarak bizim fiyatlarımıza da yansıdı 2. Ay önce 16. bin liraya sattığımız yatak odası takımı bu gün 35-36. bin liraya satmak zorundayız, keza diğer ürünlerde de durum böyle dedi.

Buradaki ziyaretin ardından Nişanca mahallesine gecen Gürsel tekin ve yanındaki heyet Nişanca mahallesindeki kentsel dönüşüm sorunlarını mahalle sakinleriyle konuştular.

Buradaki sohbette Gürsel Tekin kentsel dönüşümde ki karmaşa bir an evvel son bulmalı yetki Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına verilmeli genel hükümetin de desteğiyle yapılan çalışmalar hızlandırılmalı. Büyük kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın çoğunluğunun tabutluklarda yaşadığını bilmeyenimiz yok halkla birlikte yerinde dönüşüm çalışmalarını son sürat hızlandırmak zorundayız dedi.

Burada ki ziyaretin ardından NİŞANCA SPOR KULÜBÜ tesislerine geçen Gürsel Tekin Başkan Ramazan Güven ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tüysüz’den kulüp çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çalışmalarını sonlandıran CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çekilen toplu resimden sonra bir başka bölgedeki çalışmalarına geçmek için Eyüpsultan’dan ayrıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir