CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Sivas’tan seslendi: Merkezi iktidarı kazanmamız lazım

Example HTML page

Partisinin İstanbul il Yönetimi ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ve ilçe başkanlarıyla Sivas turlarının ikinci gününde Zara ve Divriği ilçelerini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik “mutlaka merkezi iktidarı kazanmamız lazım” dedi.  

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile İl Yönetimi, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ve ilçe başkanları Sivas turlarına devam ediyor. Heyete Sivas İl Başkanı Gazi Doğan da eşlik etti.

ÇELİK, MEMLEKETİ ZARA’YI ANLATIRKEN DUYGUSAL ANLAR YAŞADI 

Bugün sabah saatlerinde partisinin Zara İlçe Başkanlığı ziyaretiyle güne başlayan Çelik, burada yaptığı konuşma sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Memleketi Zara’nın kendisi için ayrı bir öneminin olduğunu belirten Çelik, Sivas’ın Cumhuriyet açısından önemine de şu sözlerle dikkat çekti:

“Mustafa Kemal Atatürk birtakım kongreler sonra 4 Eylül’de Sivas Kongresini başlatmıştı. Sivas’tan önceki bütün kongreler, yerel kongrelerde ama Sivas Kongresi, ülke ölçeğinde ulusal bir kongreydi ve bugün eğer Cumhuriyetimiz yüzüncü yılını aştıysa ikinci yüzyılını yaşıyorsak bu Cumhuriyet’in temelleri Sivas’ta atıldı. Kurtuluş Savaşı’nın planları Sivas’ta yapıldı. Dolayısıyla hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı ve minnetlerimizi bildirmek için hem de Sivas’ın yaşadığı tüm acılara rağmen tarihsel süreçte Kurtuluş Savaşı’nın planlarının yapıldığı kent olduğunu, buradan İstanbul’a anlatmak istedik. Cumhuriyeti burada kurulduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik.”

“AĞIR EKONOMİK KOŞULLARDA HALKIMIZIN YANINDA OLMAK GİBİ GÖREVLERİMİZ VAR”

“Bugün aradan yüzyılın üzerinde zaman geçti Cumhuriyet’in kurulduğu günden bugüne kadar. Bugün bize düşen çok büyük görevler var” diyen Çelik kendilerine düşen ağır sorumluluğun farkında olduklarının altını çizerek şöyle konuştu:

“Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyet’i korumak gibi çok önemli görevlerimiz var. Ama aynı zamanda içinde bulunduğumuz ağır ekonomik koşullarda halkımızın yanında olmak, onların sorunlarına çözümler üretmek gibi çok büyük görevlerimiz var. Biz şu anda iktidar parti değiliz. Ama bütün belediyelerimizle emeklinin yanında olmaya çalışıyoruz. Emekçinin yanında olmaya çalışıyoruz. Zalimin zulmüne, zemherinin ayazına uğrayan kim varsa onların yanında olmaya çalışıyoruz. Yeri geliyor emekli evleri açıyor belediye başkanlarımız. Kafede yirmi liraya satılan çayı bir liraya satıyorlar. Yeri geliyor emeklilere İstanbul’da pazar desteği sağlıyorlar. Yeri geliyor kent lokantalarında halka ucuz yemek hizmeti sunuyorlar, yeri geliyor yurtlar, kreşler açıyorlar, öğrencilerin barınma sorununa çözüm üretip eğitimine destek oluyorlar.”

“KİMLİK SİYASETİ İNSANLARI AYRIŞTIRDI, BİZ BARIŞTIRACAĞIZ”

Kimlik siyaseti üzerinden insanların ayrıştırıldığının altını çizen Çelik, buna izin vermeyeceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Ama bizim mutlaka Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi olarak merkezi iktidarı da kazanmamız lazım. Türkiye’nin ekonomisini yeniden tarımda, sanayide, teknolojide üreten bir Türkiye haline getirmemiz lazım. Ayaklar alınan anayasayı yeniden hayata geçirmemiz lazım. Türkiye’nin demokrasisini güçlendirmemiz lazım. Türkiye’de hukukun üstünlüğünü sağlamamız lazım. Ve bunların hepsiyle beraber bu ülkenin toplumsal barışını sağlamamız lazım. Yetmiş yılı aşkın zamandır ne yazık ki Türkiye’de kimlikler üzerinden siyaset yapıldı. Hep bizi birbirimizden ayırmaya çalıştılar. Türk ve Kürt’ü birbirinden ayırmaya çalıştılar. Aleviyle Sünni’yi birbirinden ayırmaya çalıştılar. Cumhuriyetçiyle, muhafazakarı, milliyetçiyle liberal birbirinden ayırmaya çalıştılar. Oysa biz etle tırnak gibi iç içe geçmiş toplumlarız. Biz bu ülkede Çanakkale’de omuz omuza birlikte mücadele etmiş torunlarıyız. Biz Cumhuriyet’i birlikte kuran, biz Cumhuriyet’i birlikte kuran dedelerin çocuklarıyız. Asla bu kimlik siyasetine izin vermeyeceğiz. Bu ülkede yaşayan seksen altı milyon yurttaş için bu ülkenin barış ve huzur içerisinde yaşadığı eşit, adil, özgür bir Türkiye’yi işte bu gördüğünüz pırıl pırıl gençlerle, kadınlarla birlikte Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.”

COŞKULU KARŞILMAYA KARŞILIK VEREN ÇELİK HALAY ÇEKTİ,

Çelik ilçe programından sonra Zara Belediyesi’ni ziyaret edip, Zara Dernekler Federasyonu’nun aşure lokması dağıtımına ortak oldu. Çelik beraberindeki heyetle Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in doğduğu Beypınar Köyü’nde bulunan Karabel Cemevi’ndeki programa katıldı.  Çelik ve beraberindeki heyet Beypınar Köyü ziyaretinden sonra Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’nın köyü olan Yazı Köyü’nü ziyaret etti. Çelik, köy ziyaretinin ardından Seyit Baba Türbesi’ne ziyarette bulundu.

DİVRİĞİ BELEDİYESİ’NİN PARK AÇILIŞINA KATILDI, ULU CAMİ’Yİ DOLAŞTI

Çelik ve beraberindeki heyet, günün son programında Divriği’ne gitti. Yolda kendisini davul ve zurnayla karşılayan partililere eşlik eden Çelik, burada halay çekti. Partisinin Divriği İlçe Başkanlığı’nı, Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Divriği Belediyesi’nin yeniden düzenlediği Taşbaşı Parkı’nın açılışını gerçekleştiren, Çelik burada yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Cihan Deniz Akbaş’ı seçim vaatlerinden birini hayata geçirdiği için tebrik etti. Divriği’nin CHP’nin düşmeyen kalelerinden biri olduğunun altını çizen Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Divriği’ne yaptığı hizmetlerden de söz etti.

Çelik ve heyeti ilçenin önemli yapılarından Ulu Cami’yi, Abdullah Paşa Konağı’nı ziyaret etti ve Seyir Terası’na çıktı.

Çelik ve belediye başkanları Sivas turlarına yarın İmranlı ve Hafik ziyaretleriyle devam edecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir