CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil GOP'ta

CHP Genel Sekreteri Bihlun TAMAYLIGİL GAZİOSMANPAŞA Mevlana Mahallesi Göçmen Bloklarında sorunu olan halkla bir araya geldi,yurttaşlarımızın derdini dinledi, CHP’nin çözümlerini anlattı
Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Mevlana mahallesindeki göçmen sitelerinde oturan mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm yapılacak gerekçesiyle bildirimler yollandığı üzerine CHP Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığı tarafından site sakinleriyle ikinci toplantı düzenleyerek site sakinlerinin sorunlarını dinledi.
Toplantıya CHP genel sekreteri Bihlun Tamayligil, il başkan yardımcıları, Recep Bakır, Gülizar Emecan, Bayram Ali Çeşmeci, Şükrü Metin,Mustafa Ataş, CHP GOP ilçe başkanı Mehmet Polat,İlçe yönetimi ,eski ilçe başkanı Ümit Kaplanseren, belediye meclis üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP GOP ilçe başkanı Mehmet Polat şunları söyledi:bugün burada kentsel dönüşüm konusunu daha yakından takip etmek adına sayın genel sekreterimiz Bilhun Tamaylıgil sizleri dinlemöek istiyor.
Ben sizlere şunu ifade etmek istiyorum. Geçen hafta burada bir toplantı gerçekleştirmiştik. Toplantıda aranızda bir komite olşturulacak demiştik. görüşmelere kesinlikle yanlız gitmeyeceksiniz. Kesinlikle imza vermemelisiniz. Tebligat geldikten 15 içinde itiraz etme hakkına sahipsiniz. Sizlere bir zemin etüdü sunmaları gerekir. Bununla birlikte de bunları yakından zamanı olan ve bir komitenin de hizmet vermesi gerekir.

CHP genel sekreteri Bihlun Tamayligil, yaptığı konuşmada Yeni çıkan kentsel dönüşüm yasasıyla ilgili olarak İstanbullun geneline baktığımızda insanların hayatında iki şey vardır. Biri sağlığıdır ve sağlık onun hakkıdır ve ona önem verir ikincisi de yarınında ve geleceğinde olan barınma hakkıdır. Dolayısıyla şu durumda herkesin gönlüne bir barınma korkusu ateşi düştü.”Zaten yaşanan sorunları da o sorunları hazırlayan faktörleri de öncesinden itibaren hem bilimsel olarak hem de vatandaşlarımızla bir araya gelerek tespit ediyorduk. Biz CHP olarak kendi parti programımızda vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgili olarak bir başlıkta yapılması gereken hedefleri çok daha önceden ortaya koymuştuk” dedi.Bizlerde bu durumda sizlerin daha iyi şartlarda daha rahat ama sahip olduğunuz mülklerin de haklarını koruyarak bundan sonraki süreçte de yanınızda olacağız.

Daha önce burada bir komite oluşturmuşsunuz sizlere bu konuda önerilerim şunlardır
1-çıkan yasaya ve bu yasaya bağlı olarak sizin evlerinizle bu süreçle ilgili yapılan tespitlerin hukuki takibi
2-olabilecek süreçte size sunulacak ve sizin haklarınızı ararken dayanak teşkil edebilecek olumlu örneklerin kullanımı
3-buranın birilerine peşkeş çekilme noktasındaki yaklaşımı varsa dimdik yanınızda durmanın sözünü veriyoruz.
Biz burada olacağız ve sizi yalnız bırakmayacağız. sizlerle beraber, temsilcilerle beraber yapılacak ve ya yapılmış uygulamaları da birebir takip ederek sizlerin yanında olacağız dedi.
CHP Genel Sekreteri Bihlun TAMAYLIGİL
Dönüşüm ve yenileme çalışmalarında ortaya çıkabilecek sorun ve mağduriyetlerin azaltılmasına yönelik olarak vatandaşımıza tavsiyelerde bulundu; Öncelikle mahallende veya yakın çevresinde kalmayı iste, bireysel hareket etme, ortak çıkarlarda katılımcı ve paylaşımcı ol, söylentilere kulak asma, itiraz hakkını kullan,
barınma hakkın kutsaldır, yeşil alan ve park alanı iste, mülkiyet haklarına sahip çık, kat mülkiyeti veya kat irtifakı iste, önerilen projeyi gör ve anla, projedeki payını ve yerini öğren, yüksek katlarda nasıl yaşayacağının muhasebesini yap, ne kadar aidat ödeyeceğini öğren, sosyal veya lüks konut mu yapılacağını öğren, konut için borçlanma durumunu öğren, projenin yapı denetim belgelerini iste, anlamadığın yazıya imza atma, her belgenin fotokopisini alın dedi.
MEVLANA MAHALLE TEMSİLCİLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ.
CHP genel sekreteri Bihlun Tamaylıgil,il başkan yardımcıları, Recep Bakır, Gülizar Emecan, Bayram Ali Çeşmeci, Şükrü Metin,Mustafa Ataş
CHP GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI MEHMET POLAT ,YÖNETİM KURULU , Eski İlçe Başkanımız Ümit Kaplanseren Meclis Üyesi Neriman Karsavuran ile birlikte GAZİOSMANPAŞA MEVLANA Mahalle Temsilciliği’ni ziyaret etti CHP genel sekreterimiz Bihlun Tamayligil Mahalle temsilciliklerinin Örgütlenme açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir