Feshane’de Trabzon Fırtınası…

21-22-23-24 Şubat tarihleri arasında,Eyüp Feshanede gerçekleştirilen Trabzon günlerine yoğun ilgiden dolayı izdham yaşandı.
Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Trabzon Belediyesi, Trabzon İl Özel İdaresi, Trabzon’un ilçe Federasyonları ve Dernekleri’nin açtıkları stantlarda 4 Gün boyunca Trabzon ürünleri sergilendi.
Çağdaş sanatlar ve el sanatları sergileri, yöresel kıyafetler, yiyecekler ve turizm amaçlı tanıtımlar yapılarak, Trabzonspor konulu futbol paneli, Keşan-Peştamal defileleri düzenlendi.

Trabzon Federasyonu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe oldukça yoğun ilgi vardı.
Trabzon Valisi,İstanbul valisi,milletvekilleri,belediye başkanları,siyasi partilerin il ve ilçe başkanları,meclisüyeleri Trabzon’luları İstanbulda gerçekleştirdeki etkinlikte yalnız bırakmadı.
Çevre ve Şehircilik Bakan’ı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu,Ak Parti İstanbul Millet Vekili Oktay Saral, Ak Parti Sivas Millet Vekili Osman Poyraz, CHP Grup Başkan vekili Akif Hamza Çebi, Süleyman Çelebi,Şişli Belediye Başkan’ı Mustafa Sarıgül, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, Eyüp Belediye başkanı İsmail Kavuncu,Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak,CHP İlçe Eyüp İlçe Başkanı Ahemt Kartalkanat,CHP Meclis üyeleri Memet Sevim,Bilal Karaca,Haydar Parlak,Kenan Kaplan,Murat Çelik, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Kemal Çebi, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Nazım Asan ve CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Murat Cirav,Trabzon’dan gelen ilçe belediye başkanları ve kaymakamlarla bürokrat, İşadamları ve sivil toplum kuruluşu mensupları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.
4 gün süren etkinliğe katılanlar, yöresel sanatçıların çalıp söylediği kemençe ve türküler eşliğinde doyasıya eğlendiler.
Programa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, etkinlikte dostluk ve kardeşliğin önemine değindi. Mutlu programda yaptığı konuşmada, “Güzel şehrimiz Trabzonumuzun işgalden kurtuluşu için tertip edilen tanıtım gününde hep bir aradayız. Bugün bu etkinlikte Trabzon Fedarasyonu, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ı burada ağırlıyor. Birlik, beraberlik, sevgi ve dayanışma duygularını her zaman çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da Trabzon Dernekler Federasyonu ve Trabzon Fedarasyonu arasındaki ihtilafın kaldırılması için çağrıda bulundu. Babuşcu, “Trabzonlu bir Akçaabatlı olarak Trabzon Federasyonu’nun düzenlediği böyle bir etkinlikte bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Trabzon has uşakların memleketidir. Bu yönüyle Trabzonlu olmak benim için ayrı bir gurur meselesidir.” şeklinde konuştu.
Canalioğlu: Bize her yer Trabzon
“Bize her yer Trabzon, İstanbul da” sözleriyle programın açılışında konuşan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, bu tür etkinliklerin Trabzon’un tarihini ve geleneklerini paylaşmada geçmiş ile gelecek arasında bir köprü olduğunu ifade etti. Trabzon’un tarihin her döneminde ülke gelişimine katkı sağlayan bir kent olduğunu belirten Milletvekili Canalioğlu, “Ülkemizin milli birlik ve beraberliğinden asla taviz vermeyen bir milletin çocuklarıyız. Bu kentin çocukları olarak yaptığımız çalışmaları ve bu gelişimleri paylaşmak en büyük arzumuzdur” şeklinde konuştu.
Son dönemlerde Trabzon ismi üzerinden yanlış algılar yaratıldığına işaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, Trabzon’un, Kahraman Maraş ve Şanlıurfa’ya da stantlarında yer vermesinin kardeşlik kültürüne verdiği değerin göstergesi olduğunu ifade etti.
4 gün boyunca devam eden Trabzon Günleri Etkinliği’ne katılanlar, Yöresel sanaçlılar’ın çalıp söylediği kemeçe ve türküler’le eşliğinde doyasıya eğlendi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir