CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Example HTML page

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Sarıtaş yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilan ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümüdür.

Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı kurtuluş savaşını, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır.

Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyetini kurduk.

Büyük devlet ideali, Cumhuriyet ile kemâl düzeyine erişmiştir. Son yıllarda devlet ve millet olarak yaşadıklarımız, Cumhuriyete dört elle sarılmamız gerektiğini de göstermiştir. Zira Cumhuriyet demek, milli birlik ve beraberlik ruhu ile Milli Mücadele’yi zaferle sonuçlandırmak demektir. Bugün aynı ruh ve idealle Cumhuriyetimize sahip çıkma cehdi, kararlılığı ve iradesindeyiz. Devletimizin ve milletimizin Cumhuriyetin özüne, ruhuna ve anlamına sahip çıkması istiklâlimizin teminatı olacak, istikbâlimizi güvence altına alacak bir durumdur. İstiklâline gölge düşmemiş, millet ruhu yüksek, iktisadi ve demokrasi açısından güçlü bir Türkiye ile Cumhuriyetimizi kuvvetlendirmeye, yaşatmaya ve örnek hale getirmeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin 101. yılını idrak ettiğimiz bu anlamlı günde, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını gönülden tebrik ediyorum.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi, bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimize ve bize dualarıyla destek olan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ulusumuza kutlu olsun ifadesinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir