CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yılmaz Turan: Demokrasilerde kayyum olmaz, kabul edilemez…

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yılmaz Turan: Demokrasilerde kayyum olmaz kabul edilemez ifadesinde bulundu,

Eyüpsultan Belediye meclisi 9’uncu seçim 1’inci toplantı dönemi Haziran ayı 1 inci bileşimi Meclis Başkan Vekili Özgür Nemutlu Başkanlığında gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı haziran ayı toplantısında Gündem dışı söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Yılmaz Eyüpsultan ve Ülke gündemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Yılmaz Turan konuşmasında; Sayın Başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım bizleri sosyal medya hesabından takip eden kıymetli Eyüpsultanlı komşularımız ve basınımızın değerli temsilcileri hepinizi saygıyla selamlıyorum. Haziran ayı oturumlarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Hepiniz meclisimize hoş geldiniz, Haziran oturumumuz Eyüpsultanlılara hayırlı uğurlu olsun.

Geçtiğimiz cumartesi, Meclis üyesi arkadaşımız Hidayet Ağça annesini kaybetti. Yitirdiğimiz annemiz Sadiye Yurdakul’a Allah’tan rahmet, arkadaşımız Hidayet’e ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

‘’HAZİRANDA ÖLMEK ZOR’’

Bugün 3 Haziran ve memleket şairimiz Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü. 3 Haziran 1963 yılında yitirdiğimiz ve dünyaya mal olmuş şairimizi anmak ve anlatmak daha özgür, daha aydınlık gelecek için vazifemizdir. 

Aynı şekilde 2 haziranda yitirdiğimiz Anadolu Şairi Ahmet Arif ve Orhan Kemal’i de saygı ve özlemle anıyorum.

Yine yaşamı ve kişiliği ilkeli duruşuyla iz bırakan Kazım Koyuncu’yu saygı sevgi ve özlemle anıyoruz.

’İSRAİL’İN FİLİSTİN HALKINA UYĞULADIĞI ZULMÜ KINIYORUZ’’

Ve maalesef içinde bulunduğumuz günlerde yaşanan Filistin Dramı;

Son dönemlerde artık saldırganlığı ayyuka çıkan, savaşta kadın, çocuk, sivil dokunulmazlığını tanımayan İsrail Hükümetini kınıyor, bu saldırıların, bu soykırımların bir an önce bitmesi gerektiğini bir daha hatırlatıyoruz.

İki aylık bir süreç geçirdik meclis grubu olarak öğreniyoruz. Daha iyi sorgulamayı ve kamusal alanları öğreniyoruz. Elbette birçoğumuz yeni başladık bu göreve acemiliğimiz var olması da gayet normal. İlk defa bu koltuklardayız. Belki zaman alacak biraz bazı şeyleri öğrenmemiz ama neye karşı durduğumuzu iyi biliyoruz.

Bizler dar gelirlinin, ezilmişin, kenarda kalmışın haklının yanındayız.

Hakkıyla hakkını isteyenlerin hizmetindeyiz.

Ama kamusal fayda olmayacak bireysel, bireysel menfaatler taşıyacak belli bir zümreyi mutlu edecek işlerin içinde olmayacağımızı herkesin bilmesi gerekiyor.

‘’DEMOKRASİLERDE KAYYUM OLMAZ, KABUL EDİLEMEZ’’

Biliyorsunuz bir gece operasyonuyla göz altına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yerine Hakkari Valisi kayyum olarak atandı. Bunu doğru bulmuyoruz. Buralardan medet umanların gideceği hiçbir yer yoktur. Demokrasilerde kayyum olmaz kabul edilemez

Kamu vicdanının bir an önce onarılması için, hukukun üstünlüğü tekrar tesis edilebilmesi için ve seçmenin hakkına hukukuna riyalet edilmesi için seçilen Belediye Başkanının bir an önce görevine geri getirilmesi gerekiyor. Bu haksızlık  bir an önce giderilmesi lazım.

‘’ENERJİ KENTLERİ BİRLİĞİ’’

Şimdi başkanımız bir durum tespiti yapmıştı. Eyüpsultan Belediyesinin daha önceden bir güneş enerji santrali olduğu için Enerji Kentleri Birliği’ne üye İstanbul’dan Eyüpsultan Belediyesi olarak tek biz katıldık. Enerji Kentleri Birliğinin şöyle bir vasfı var, bu konuda çalışma yapan bu konuda etkinlik yapmak isteyen belediyelere danışmanlık hizmeti veriyor.

Çok büyük ve kapsamlı bir birlik umarım bu beş yıl içerisinde bu birlikten faydalanırız.

Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim dedi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir