Canan Kaftancıoğlu: DSP meselesinde madalyonun arka yüzünde AKP var

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, CHP’li Kaftancıoğlu’na merak edilenleri sordu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP’den aday gösterilmeyen bazı kişilerin DSP’ye geçmesiyle ilgili olarak “DSP meselesinde madalyonun arka yüzünde AKP olduğunu görüyoruz. Şişli örneğinde olduğu gibi, hedef CHP’ye kaybettirme. Çünkü DSP’nin hedef kitlesi CHP’nin seçmeni. Bu kadar net” dedi.
 

Yerel seçime giden süreçte partisinde yaşanan aday belirleme tartışmalarına değinen Kaftancıoğlu, “CHP’de farklı görüşler arasında hep belirli uzlaşılar ve konsensüs oluşturmaya çalışırız. Bu süreçte ben de dahil olmak üzere hepimizin istedikleri oldu ya da olmadı. Parti içi süreçler bizi bir ara yavaşlatsa da artık aştık, yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Kaftancıoğlu, devamında başta eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olmak üzere CHP’den aday gösterilmeyince DSP’ye geçen isimlere dair konuştu. 

“DSP meselesinde madalyonun arka yüzünde AKP olduğunu görüyoruz” ifadesini kullanan Kaftancıoğlu, “Şişli örneğinde olduğu gibi, hedef CHP’yi kaybettirme. Çünkü DSP’nin hedef kitlesi CHP’nin seçmeni. Bu kadar net. Şunu söyleyeyim: Bu DSP operasyonları karşılık bulmayacak” görüşünü dile getirdi.

Zeyrek’in bazı soruları ve Kaftancıoğlu’nun yanıtları şöyle:

– Parti içi tartışmaların, kırgınların, küskünlerin seçmenin sandığa gitmemesine neden olabileceği konuşuluyor.

Seçmen parti içinde yaşananlarla fazla uğraşmıyor. Seçmenin yaklaşımı daha genel. Ancak bütün seçmenlerin sandığa gitmesi için ekstra çalışmamız lazım, çalışıyoruz.

– Siz istifa ettiğinizi ima edip sonra vazgeçmiştiniz? Bu konu hala gündemde mi?

Ben geride bıraktım. İl başkanı olurken belirli ilkeleri, değerleri ortaya koymuştum. Her bölgede bir kadın aday olmaması gibi bazı durumlar bu ilke ve değerlerimle çelişti. Ancak artık bunları konuşmak yerine mücadelemizi sürdürüyoruz. 

– Kemal Bey de geride bıraktı mı?

Sayın Genel Başkan ile görüşüyoruz. Hiçbir problem yok. Hepimiz seçime konsantre olduk. Sahada siz de göreceksiniz.

– İstanbul’da kampanya nasıl gidiyor?

Zafere yakın olduğumuzu görüyoruz. Cumhurbaşkanı’nın anketlere güvenmediğine dair açıklamalarının arkasında yatan gerçek de bu.

– Ekrem İmamoğlu’nun performansını nasıl görüyorsunuz?

AKP’nin çok güçlü olduğu yerlerde Ekrem Bey’e olan ilgiyi herkes görmeli. Kendisini “İstanbul’un istediği profil”e uygun olduğu için önermiştik. Görüyoruz ki İstanbul halkı kendi tarif ettiği profile sahip çıkıyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir