Cahit Ataker; Partimin Vereceği Her Göreve Talibim…

c atakerOldukça renkli kişiliğiyle tanınan bölgemizin sevilen iş adamlarından Cahit Ataker uzun zamandır, katılmış olduğu CHP Eyüp İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve sivil toplum örgütlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yapmaktadır.
Etkin Haber gazetesi olarak bizi bu röportaja iten asıl neden bu değil tabi olarak ,gerek Eyüp kamuoyunun da gerekse CHP örgütü için de Cahit Ataker isminin Eyüp Belediye Başkanlığı aday adayı olarak tartışılıyor olmasıdır.
Etkin Haber gazetesi olarak tarafsız objektif habercilik anlayışımız gereği bölgemizde adı gecen tüm aday adaylarının siyasi parti farkı gözetmeksizin görüş ve düşüncelerini de bundan böyle sayfalarımızda sıkça bulacaksınız.
Gazetemiz bu yayın perspektifi doğrultusunda ismi CHP Eyüp ilçe Belediye başkanlığı aday adayı olarak gecen Cahit Ataker’e sorularımızı yönelttik ve büyük bir olgunlukla cevapladı, kendisine bu medeni cesaretinden dolayı teşekkür ederiz yolu açık olsun .

EtkinHaber-Sayın Ataker kendinizden kısaca bahsedecek olursanız; Cahit ATAKER kimdir, ne iş yapar?
c ataker

Cahit Ataker-04.08.1958 tarihinde Eyüp’te doğdum. Aile büyüğü dedem 1908 yılında Eyüp’e yerleşmiş. Daha sonra babam Süleyman Bey 1920 yılında Bursa’dan gelerek Eyüp’e İslambey Caddesi 9 numaralı eve yerleşmiş. 1958 yılında ailemize ait o bina babam Hacı Süleyman Ataker “Eyüp Melek Sineması” olarak inşa etmiş. 1959 yılında Eyüp Melek Sineması kışlığını Trapez filmi ile açmış. Daha sonra yazlık sinema olarak Demirkapı yolundaki yazlık bahçeyi açtı.
Eğitim hayatım; ilk, orta ve Lise eğitimini Özel Tarhan Kolejinde yaptım. İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezunum.
İş hayatıma, 1993 yılında kapanana kadar sinemamızda çalışarak devam ettim. Halen Eyüp ilçesinde babam Hacı Süleyman Ataker’in ve Hacı Mustafa Karaali’nin kurduğu “Ataker İnşaat” olarak ticari faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.
Sosyal faaliyetlerin her zaman içinde oldum. Şimdiye kadar; Genç İşadamları Derneği Başkan Yardımcılığı ve Mali İşler Sorumlusu, Yeni Demokrasi Hareketi Eyüp İlçe Başkan Yardımcılığı , Rami Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı, Avcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Polis Derneği, Eyüp dostları mütevelli kurucusu ve Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum.

E.H-Sayın Ataker Eyüp’ün sevilen iş adamlarındansınız; sizi siyasete çeken etkenler nedir?

C.A-Beni siyaseten çeken nedenleri şöyle sıralayabilirim; öncelikle özgürlükçü, çoğulcu ve karar mekanizmalarında kendimizin de yer aldığı katılımcı demokrasidir. Halkın titreşimlerini, eğilim ve hassasiyetlerini gözetilmesi için çalışmak. Halka fark yaratmak için hizmet vermek, toplumun geleceğine yön vermek, Eyüp’ün tarihsel ve kültürel dokusunu korumaya yönelik çalışmaları geniş bir kitleye daha kolay duyurabilmek,

E.H-Sayın Ataker sizi CHP ile buluşturan nedenler nedir,neden CHP ?

C.A-Bu sorunun aslında çok basit bir cevabı var. Kurucusu, ulu önderimiz Atatürk’tür. Kökleri Kurtuluş Savaşı’mıza kadar uzanmakta; tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi ile birleşmektedir. Sosyal demokrasinin evrensel değerlerini benimsemiştir. Özgürlükçüdür, eşitlikçidir, barışçıdır, dayanışmacıdır; sosyal adaletten, emekten, dengeli kalkınmadan, çoğulcu ve katılımcı demokrasiden yanadır; hukukun üstünlüğüne saygılıdır; doğanın ve çevrenin korunmasına özen göstermektedir; teknolojik gelişmeleri özümsemekte ve toplumumuzu gelişmiş bir bilgi toplumuna dönüştürmek için çalışmaktadır.CHP halkın umut partisidir.

E.H-Sayın Ataker Toplum arasındaki söylemlere bakıldığında Cahit ATAKER ismi Eyüp Belediye Başkanlığı Aday Adayı olarak geçmekte Adaymısınız?

C.A-Bu dönemde parti olarak eğilim yoklaması ve/veya ön seçimi destekliyoruz. Eğer bunlardan sonra örgütümüz bana görev vermeyi layik görürse, bundan kaçma bir gibi bir durumum olamaz. Partimizin vereceği her türlü göreve talibim.

E.H- Sayın Ataker AKP’li Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun icraatlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun icraatlarını yeterli bulmuyorum. Yaptığı icraatların önceliği Eyüp halkı olması gerekirken sanki rant sağlamak adına başka önceliklere göre hareket ettiklerini düşünüyorum.

E.H- Sayın Ataker Eyüp kamuoyunun ve CHP örgütüne vermek istediğiniz mesaj nedir?

C.A-Eyüp halkına sadece şunu söylemek istiyorum; artık değişim zamanı geldi. Bu değişim için CHP olarak halkımızla el ele çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.
CHP örgütüne ise şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Adaylar kim olursa olsun kişisel kaygılarımız, anlaşmazlıklarımızı bir kenara bırakarak hareket etmeliyiz.

E.H- Sayın Ataker Gazetemiz Etkin Haberi Nasıl buluyorsunuz ?

C.A-Uzunca zamandır Etkin Haber Gazetesini takip etmekteyim zor bir işi başarmış oldunuz gerçeklere dayalı objektif yayın anlayışınız dan dolayı Etkin Haber Gazetesini hazırlayan günümüze taşıyan kadrolarına teşekkür ederim.

Biz de Etkin Haber Gazetesi olarak sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Cahit Ataker’e teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Example HTML page

2 Comments

  • RAMAZAN YİĞİT dedi ki:

    KUTLARIM CAHİT KARDEŞİM YOLUN AÇIK OLSUN

  • yusuf elçi dedi ki:

    üyüp ileçimizde sevilen saygı duyulan ülkemiz ve halkımız değerlerine önem veren dürst samimi bir iş adamı ve üyüp ilçemiz için seçildiği taktirde çok faydalı başkan olacağına inanıyorum ..bu yolda başarılar diliyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir