Cahit Ataker Öğretmenler Günü kutlama mesajı

Cahit Ataker 4

Değerli Eyüplüler,

 

Öğretmenlerimiz geçmişten bugüne; bilginin, uygarlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır.
Büyük Önder Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözü öğretmenlerimize verdiği önemin açık bir göstergesidir.
Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında geleceğimizin mimarı olan değerli öğretmenlerimiz ekonomik, sosyal, çalışma koşulları gibi tüm sıkıntılarına rağmen büyük bir inanç ve özveriyle yarının dünyasını kuracak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmekten vazgeçmemişlerdir.
Öğretmenlerimiz yalnızca 24 Kasımlarda hatırlanmamalıdır; insan onuruna yakışır bir yaşama kavuşmaları bir an önce sağlanmalıdır. Her ne kadar iktidar bunu anlamak istemese ve eğitimi kendi ideolojisi doğrultusunda elinde oyuncak etmeye çalışsa da  unutulmamalıdır ki toplumun temelini eğitim oluşturur, eğitimin temelini ise öğretmenlerimiz…

 

Atanamadığı için çalışma hakkı engellenen, ücret adaletsizliği karşısında yoksulluk sınırında yaşam mücadelesi veren, Hükümetin yarattığı baskı ve yoksunluktan yılmadan, tüm bu olumsuzluklara rağmen güzel bir gelecek için öğrencilerine umut aşılayan, Cumhuriyetimizi ve değerlerimizi, aklın ve bilimin rehberliğinde gelecek kuşaklara aktaran değerli öğretmenlerimizin gününü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebedi yolculuğuna uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum.

 

Cahit Ataker

CHP Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir