Boğazdaki inşaat ile ilgili Altun’un eşi konuştu: Temizledik ve ıslah ettik

Fahrettin Altun’un eşi, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki evlerinin bahçesinde yaptıklarını şöyle anlattı: “Bir oturma alanı oluşturduk. Minik bir pergola ile taş mangal tarzı bir şey koydurduk bir köşeye”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığı ortaya çıkmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılan inşaatın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. CHP İstanbul İl Başkanlığı, Fahrettin Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Altun’un arazinin kiralanması için üzerindeki kaçak yapıların İBB tarafından yıkıldığı gün başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Altun’un eşi, TÜRGEV’in Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, çıkan haberlerin ardından Türkiye Düşünce Platformu üyelerine yaptığı açıklamada, Kuzguncuk’ta 45 metrekare üzerine 3 katlı mütevazı bir evleri olduğunu belirterek “Evimizin arka tarafında bir vakfa ait küçük ve dimdik bir toprak parçası var. Toprak tam bir mezbelelik haldeydi. Hem bahçemize sürekli olarak gelen akrep vb. haşaratı üreten hem de ciddi güvenlik zaafı doğuran, insanların yıllardır çöp atmak için kullandıkları, içinde balicilerin yattığı metruk bir kulübenin de olduğu bir alandı burası” dedi.

Burayı güvenlik ve temizlik gerekçesi ile ıslah ettiklerini ve temizlediklerini belirten Altun şu ifadeleri kullandı: “Yıllarca buradaki pislikten dolayı mahalleyi defalarca pire basmış komşuların söylediğine göre. Bu arada da toprağı vakıftan on yıllığına kiraladık. İçine de bahçe düzenlemesi yapıp güzel bitkiler ektik. Bir oturma alanı oluşturduk. Minik bir pergola ile taş mangal tarzı bir şey koydurduk bir köşeye. İBB zabıta ekipleri mütemadiyen gelip orada yapılan ıslah, temizlik ve düzenleme çalışmalarını izlemişler başka işleri yokmuş gibi. Dün evimizin olduğu alana gelip tartışmalı bir iş yaparak pergolayı ve mangalı kaldırmışlar.”

‘KÂĞIT DOLAŞTIRILDI’ İDDİASI

Bölge sakinleri, haberimizin ardından mahallede “Fahrettin Altun beyefendinin mahallemize yaptırmış olduğu metruk binanın yıkımı ve peyzaj çalışmasından memnun musunuz” sorusunun yazılı olduğu bir kâğıt gezdirildiğini ve imza toplandığını öne sürdü. Mahalle sakinleri, haberin ardından söz konusu arazinin girişine kapı takıldığını, sökülen pergolanın yerine de büyük bir şemsiye konulduğunu söyledi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir