Belçika’dan başka bir iddia daha: ‘Aynı kimlik bilgileri ile oy kullanılmaya çalışıldı’

Example HTML page

Belçika’dan başka bir iddia daha: ‘Aynı kimlik bilgileri ile oy kullanılmaya çalışıldı’


Belçika’da ‘sandıklar kapanmasına rağmen oy kullandırıldı’ iddiası Belçika’da ‘sandıklar kapanmasına rağmen oy kullandırıldı’ iddiası

BirGün gazetesinden MELİS GÜNDEN haberi ;
Yurt dışında oy kullanma işlemi 7 Haziran’da başladı. Bununla birlikte seçim ile ilgili şaibeli durumlar da sosyal medya aracılığıyla duyuruluyor. Bir iddia da Belçika’dan geldi.

Belçika’da CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Belçika Birliği Anvers Temsilcisi ve CHP komisyon üyesi olan Sefa Sancur, bir baba ve oğulun aynı kimlik bilgileri ile birlikte oğulun ise iki kez oy kullandığını iddia etti.

İki oy birden kullanan AKP’li gözaltına alındı İki oy birden kullanan AKP’li gözaltına alındı
BirGün’e konuşan CHP’li Sefa Sancur’un iddia ettiği olay şöyle:

Sandık başkanı olan Yakup Aktepe moladayken oy kullanmaya sandığa gelen baba M.Y. ve oğul M.Y. baba oyunu kullanıyor. Oğulun ise kimliğinde kimlik numarası ve fotoğrafı olmadığı için sandık görevlileri tarafından konsolosluğa geçici kimlik belgesi almaya gönderiliyor. Belgesi ile dönen oğul sandığa geldiğinde, sandık başkanı Aktepe kişinin oy kullanmış olduğunu görüyor. Aktepe, sandıktaki görevlilere kişinin oy kullanıp kullanmadığını sorduğunda, “Hatırlamıyoruz” cevabını alıyor. Oğul M.Y oy kullanmaya sandığa gönderildikten sonra seçmen listesinde ismi kaydedilirken kimlik bilgilerine bakıldığında baba ve oğulun fotoğrafları dışında aynı bilgilere sahip olduğu görülüyor.

Sonuç olarak, aynı kimlik bilgileri ile sandıkta iki oy kullanıldı. Fakat sistemde tek oy kullanıldığı gözüküyor. Sandık görevlileri durumu anlatan metni Yüksek Seçim Kurulu’na bildirdi.

YSK ile paylaşılan tutanak şöyle:

BELÇİKA’DA İKİ OLAY DAHA YAŞANMIŞTI

Belçika’da bugün sabah saatlerinde ‘sandıklar kapanmasına rağmen oy kullandırıldı’ iddia edilmişti. Halk TV Almanya Temsilcisi Oktan Erdikmen‏’in Twitter’da paylaştığı görüntülerde, ‘Saat 9’u 20 geçiyor’ sözlerine sandık başkanı olduğu iddia edilen kişi, “Geçebilir. Ben sandık başkanıyım, açıyorum” cevabını vermişti.

Öte yandan yine Belçika’da AKP’li bir seçmen, kullandığı iki ayrı oyun fotoğrafını sosyal medyadan paylaşmış, olay büyük tepki çekmişti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir