Başkan Özmen “ Belediyemiz haciz ve gelirlerimize el konulması riski ile karşı karşıya”

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, belediyenin 31 Mart 2024 tarihi itibariyle 4.2 milyar TL borcu söz konusu olduğunu ve hesaplarına haciz ve gelirlerine el konulması riski ile karşı karşıya olunduğunu açıkladı.

Başkan Özmen, Stratejik Plan ve bütçe komisyonu sunumunda Eyüpsultan Belediyesi’nin mali olarak içinde bulunduğu durumu vatandaşlarla paylaştı.

“GERÇEK MÜTEAHHİT BORCU 3.6 MİLYAR TL”

Başkan Özmen bir önceki dönemden devralınan borçları kalem kalem açıkladığı konuşmasında şunları söyledi, “Bir önceki dönemden devralınan gerçek müteahhit borcu 3.6 milyar TL ’dir. 3 milyar 588 milyon 161 bin 078 TL 19 kuruş” dedi.

“İLLER BANKASI ÖDENEĞİNDEN 30 MİLYON TL’YE YAKIN BİR KESİNTİ OLDU”

Bunun yanı sıra belediyenin çok yüksek miktarlarda SGK ve vergi borcunun da bulunduğundan bahseden Başkan Özmen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla belediyemiz hesaplarına haciz ve gelirlerimize el konulması riski ile karşı karşıyayız. Nitekim geçtiğimiz hafta, geçtiğimiz İller Bankası ödeneğimizden kabaca 30 milyon TL’ye yakın bir kesinti oldu. Zaten gelen para 60, 70, 80 milyon. 30 milyon TL’si kesildi.”

“GECİKME FAİZİ HARİÇ YAKLAŞIK 614 TL SGK VE VERGİ BORCUMUZ VAR”

SGK ve vergi borçlarından bahseden Başkan Özmen, “31 Mart 2024 itibariyle, SGK ve vergi borçlarından söz edeceğim, yapılandırılmış borçlar için tecil faizi dahil, ama yapılandırılmamış borçlar için gecikme faizi hariç toplam 613 milyon 521 bin TL borcumuz var. Yaklaşık 614 milyon TL’de SGK ve vergi borcumuz var. ESBAŞ, ESTUR ve belediyemiz için söylüyorum” diye konuştu.

“4 MİLYAR 201 MİLYON 682 BİN 557 TL 4 KURUŞ BORÇ SÖZ KONUSU”

Belediyenin toplam borcunu kalem kalem açıklayan Başkan Özmen, şöyle devam etti:

“Dolayısıyla Eyüpsultan Belediyesi’nin 31 Mart 2024 tarihi itibariyle 4.2 milyar TL borcu söz konusudur. Kalem kalem, kuruş kuruş hesaplanmıştır. 4 milyar 201 milyon 682 bin 557 TL 4 kuruş. Bu borcun yıl sonu faturalandırılacak hak edişler ve borç faizleri ile birlikte 4.7 milyar TL’ye ulaşmasını bekliyoruz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir