Bahçeli, Gergerlioğlu’nu hedef aldı: Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu hedef alarak, “Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir” dedi. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e tepki gösteren Bahçeli, “11.Cumhurbaşkanı’na tavsiyem, eğer çok üzüldüyse, HDP’ye veya CHP’ye katılması isabetli ve tutarlı bir davranış olacaktır” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu hedef aldı.

Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli, “Şayet TBMM Başkanı’nın yetkisi bu konuda sınırlıysa, süratle hazırlanacak bir maddelik kanun teklifinin Genel Kurul’da kabulüyle birlikte Gergeroğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir” dedi.

Bahçeli açıklamasında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de tepki gösterdi.

Bahçeli, “Gergeroğlu’nun milletvekilliği düşünce ‘Gül’en yüzü asılan, HDP’nin kapatılmasıyla ilgili dava açılmasından rahatsızlık duyan 11.Cumhurbaşkanı’na diyeceğim de şudur: Artık Güroymak’a Norşin diyen yoktur, o günler geçmiştir. Gül diye dikeni yutturanlar kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şunları söyledi: “11.Cumhurbaşkanı’na tavsiyem, eğer çok üzüldüyse, HDP’ye veya CHP’ye katılması isabetli ve tutarlı bir davranış olacaktır. Hatta çok da yakışacaktır, nitekim tencere yuvarlanıp kapağını bulacaktır.”

GERGERLİOĞLU’NDAN YANIT

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisini hedef alan Bahçeli’ye yanıt verdi.

Twitter’dan açıklama yapan Gergerlioğlu, “Uygur Türklerine yapılan soykırıma göz yumanlar kalkmış bana yapılan Yargı cinayetini sahipleniyor. Gidin Çin devletine tek kelime edin de göreyim. Bir de tweet atacaksanız soyadımı öğrenin de atın!!! Gergeroğlu değil Gergerlioğlu! İnsan hakları ve hukuku da öğrenmelisiniz” dedi.

ABDULLAH GÜL NE SÖYLEMİŞTİ?

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesini ve HDP’ye kapatma davası açılmasını çok yanlış bulduğunu belirtmişti.

T24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Gül, “Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesini ve HDP’ye kapatılma davasının açılmasını çok yanlış buluyorum. Bu hareketlerin hem Türkiye’ye hem de hükümete çok anlamsız bir yük getireceği nasıl görülmüyor?” demişti.

Gül, açıklamasında şunları söylemişti: “Şiddetle hiçbir ilgisi olmayan, geçmişi bilinen, ayrım gözetmeden insan hakları savunuculuğu yapan bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması ve parti kapatma davasının açılması, Türkiye’de daha çok demokrasi ve hukuk ihtiyacı olduğunu reform paketleriyle açıklama çabasında olan hükümete ve ülkemize bir yük olacaktır.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir