AYM’den ‘ışıklar yanıyor’ paylaşımına ilişkin açıklama

Anayasa Mahkemesi’nden bugün yapılacak olağanüstü toplantı öncesinde açıklama geldi. Yüksek Mahkeme’nin açıklamasında, “Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüşünü yansıtmaz” ifadeleri kullanıldı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), ‘ışıklar yanıyor’ polemiğinin ardından bugün yapacağı olağanüstü toplantı öncesi bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Engin Yıldırım’ın dün gece attığı ‘Işıklar yanıyor’ tweetine göndermede bulunularak, ‘bir AYM üyesinin sosyal medya paylaşımlarının Yüksek Mahkeme’nin kurumsal görüşünü yansıtmayacağı’ belirtildi.

AYM’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun bugün saat 14.00’de toplanması yönünde alınan karardan sonra yaşanan gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır:

Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır.”

***

ADALET BAKANI’NDAN DA TEPKİ

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM Üyesi’nin, ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımına tepki gösterdi, “Bu paylaşım bir yüksek mahkeme üyesine yakışmaz” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir