Altılı masa yedi mi oluyor? İşte o parti…

6 siyasi partinin genel başkanın ikinci buluşması öncesi gazeteci Ahmet Takan, Millet İttifakı kulislerindeki duyumu köşesinden paylaştı. Takan, altılı masaya bir partinin daha katılabileceğini yazdı.

28 Şubat’ta Ankara Ahlatlıbel’de bir araya gelen Saadet Partisi, CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları yarın ikinci kez Ali Babacan ev sahipliğinde bir araya gelecek. Buluşma öncesi Ankara kulislerini yakından takip eden gazeteci yazar Ahmet Takan, Millet İttifakı cephesinde yeni bir gelişme yaşandığına dikkat çekti.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında, “Siyasette, kimsenin bekleyip tahmin etmediği yerde sessiz sedasız gelişen sürprizler olur. Bazı anketlerde BTP’nin yüzde 1 civarında oya ulaştığını görüyorum.” dedi.

Millet İttifakı kulislerden duyduklarını aktardığını yazan Ahmet Takan, “BTP’nin de ileride yuvarlak masaya ve Millet İttifakı’na dahil edilmesi için harekete geçildi. Görüşmeler, şu anda nabız tutma seviyesinde yürütülüyor. BTP’nin genç Başkanı Hüseyin Baş bu teklife ne diyecek?.. Ve, yuvarlak masaya yedinci olmak için istekleri diğer paydaşlar tarafından kabul edilecek mi?.. Sıcak ve yeni bir gelişme… Aş biraz daha pişsin, kokusu yayılır, sonuçtan haberimiz olur diye düşünüyorum!..” diye yazdı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir