ALİBEYKÖY’DE NEDEN SU BASKINI YAŞANDI?

ALİBEYKÖY’DE NEDEN SU BASKINI YAŞANDI?

Uzun süredir kurak giden havanın ardından yağmurların yağmasıyla birlikte İstanbul dere yataklarının biriken sorunları da gün yüzüne çıkıyor.

Haber Etkin/ Haber Merkezi : Ramazan Yiğit

Konuyla ilgili CHP İBB Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar’dan edindiğimiz teknik bilgiye göre geçmişten gelen bir hatanın gün yüzüne çıkması sonucu ve Eyüpsultan Belediyesinin yanlış asfaltlama çalışması sonucu da bölgede bulunan evlerin giriş katını yağmur suyu basmış ve vatandaş mağduriyet yaşamıştır.

Ali Haydar İşkarın; Aktardığı bilgiler ise şu şekilde; Bölgeden gelen hatların 2000’lik olması bağlandığı ana hattın ise 1200’lük olduğu yukardan gelen hatta cevap vermemesi sebebiyle bu su taşkınının yaşandığını bunu fark eden İSKİ’nin de bu alanda çalışması bulunduğu, yüklenici müteahit firmanın da 200 metrelik bir imalatının kaldığını, 45 günlük bir süre sonun da bu sorun da tarihe karışmış olacağını söyledi.

İşkar : Bir diğer yandan Eyüpsultan İlçe Belediyemiz tarafından yapılan asfaltlama çalışması da bir başka etken oluşturmuştur.

Bölgede asfaltın üzerine asfalt yapılması sonucu asfaltla kaldırım aynı seviyeye gelmiş, bu nedenle de asfalttan gitmesi gereken su kaldırımdan rahatlıkla geçerek vatandaşın giriş kattaki evlerine ve iş yerlerine ulaşmıştır.

Mağduriyet yaşayan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun der İBB yönetimi tarafından yaşanan bu mağduriyetlerin giderileceğini de belirtirim sevgi ve saygılarımı sunarım ifadelerinde bulundu. 

Diğer yandan Bölgeye giden CHP İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat ise yapmış olduğu açıklamasın da şu değerlendirmelerde bulundu.

Kurak bir havanın ardından 2 gündür etkili olan sağanak yağışla birlikte ilçemizin Alibeyköy mahallesinde 5 farklı sokakta giriş katlarında yaşayan vatandaşlarımızın evlerini su basması neticesinde mağduriyetlerin giderilmesi için vakit kaybetmeden mahallelere intikal ettik.

İSKİ, itfaiye ve Zabıta ekiplerimizden oluşan gerekli tüm birimlerimizin bölgeye intikali için iletişimler de bulunduk.

Mahallede yasayan vatandaşlarla bire bir yüz yüze görüşerek, mağduriyetlerinin giderilmesi için İBB olarak gerekenleri ve kalıcı çözüm için değerlendirmelerin yapılacağını belirttik. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dedi.

Polat : 153 Yerinde Çözüm Ekiplerimizle birlikte mahallede yaşayan ve evleri zarar gören vatandaşlarımızın otelde konaklamaları için gerekli çalışmaları gerçekleştirdik.

Bu görüşmeler esnasında mobil hizmet aracımızdan sıcak içecek, çorba ve sandviç dağıtımına başlanıldı. 

Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane ekiplerimiz ve yeterli derecede birimlerimizle ve destek ile alandayız ifadelerinde bulundu.

Diğer yandan ise Eyüpsultan Belediyesi Basın bürosundan gazetemize gelen bilgide ise şu ifadelere yer verildi;

Alibeyköy’de stadın arka sokağında yaşanan su baskınıyla ilgili teknik bilgiler:

Alibeyköy’de stadın arka sokağında yaşanan su baskınıyla ilgili teknik bilgiler: İSKİ tarafından yapılan kollektör kanalizasyon hattı çalışmaları sırasında kollektör hattının önünün kapatılması ve Alibeyköy deresinin dere yatağının kapatılması neticesinde hem kollektör hattından hem de dere yatağından geriye su baskını oluşmuştur ifadeleri yer almakta.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir