Ali Babacan’dan, ‘Millet İttifakı’na katılım söz konusu olur mu?’ sorusuna yanıt

Example HTML page
Ali Babacan’dan, 'Millet İttifakı’na katılım söz konusu olur mu?' sorusuna yanıt

Demokrasi ve Adalet (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Babacan, ‘Millet İttifakı’na katılım olur mu?’ şeklindeki bir soruya ise, “Bizim için çok erkendir bu. Bizim amacımız, toplumumuzun geniş kesimlerinin üzerinde ittifak kuracağı bir siyasi parti olabilmektir” şeklinde yanıt verdi

Demokrasi ve Adalet (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacanliseli gençlerin liderlere sorular sorduğu ‘Artık Biz Soralım’ adlı programa konuk oldu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, ‘Gelecek seçimler için; CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakına katılımınız söz konusu olabilir mi?’ sorusuna ise, “Açıkçası bugün için bizim ittifaklarla ilgili söyleyeceğimiz hiçbir şey yok. Bizim için çok erkendir bu. Bizim amacımız, toplumumuzun geniş kesimlerinin üzerinde ittifak kuracağı bir siyasi parti olabilmektir” diye yanıt verdi.

İttifakların şu andaki mevcut yanlış anayasal düzende bir mecburiyet olduğunu ifade eden Babacan, şöyle konuştu:

“Hiçbir siyasi parti, bu ittifakı böyle çok severek isteyerek yapmıyor. Eskiden herkes kendi siyasi partisiyle seçime girerdi. Seçimlerden sonra ortaya çıkan tabloya göre bir ittifak protokolü üzerinden bir anlaşma üzerinden beraberlik oluşturup hükümet kurardı, eğer tek bir parti kendi başına hükümeti kuramıyorsa.

Yeni sistem, seçimden önce ittifakları bir araya getirdi. Açıkçası bugün için bizim ittifaklarla ilgili söyleyeceğimiz hiçbir şey yok.

Bizim için çok erkendir bu. Bizim amacımız, toplumumuzun geniş kesimlerinin üzerinde ittifak kuracağı bir siyasi parti olabilmektir. Toplumun partimiz üzerindeki ittifakı bizim için çok çok önemlidir. Çünkü biz tek bir kesime, dar bir kesime hitap eden bir siyasi parti değiliz. Bir gün seçim kararı alınır, bir gün seçim önümüze gelir, o kararlar o günkü şartlara göre o zaman verilir”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir