Akşener’den Erdoğan’a: Maaş yetmez, Katar uçağını bağışla

Example HTML page

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox Tv’de gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı. Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı koronavirüs kampanyasına ilişkin “Erdoğan’a önerim maaş yetmez, o Katar uçağını hemen bağışlasın” dedi

Fox Tv’de gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün başlattığı yardım kampanyasına tepki gösterdi.

Akşener, “Müteahhitlere bu sene ödenecek para aşağı yukarı 21 milyar lira. Hiç değilse 3 ay bu insanlara devletimiz para ödemesin. Erdoğan’a önerim maaş yetmez, o Katar uçağını hemen bağışlasın” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İktidar partisi maalesef 18 senelik iktidarda ekonomi dışında çok büyük krizlerle karşılaşmadı. Kriz yönetimi konusunda çok başarılı olduklarını söyleyemeyeceğim. Ayrıştırıcı bir dil üzerinden giden bir siyasi dile sahiptiler, birlik ve beraberlik üzerinden oy almak yerine kutuplaştırma üzerinden oy aldılar. Birlik ve beraberlik konusunda zorluk yaşadılar.Valilerin başkanlığında her ilde bir sağlık komitesi kurulması tavsiyesi vermiştim, bunu yaptılar teşekkür ediyorum. Vatandaş, devleti yanında görmek ister. Zorunlu bir karantina, 3 haftalık bir sokağa çıkma yasağı ilan edilebilseydi bazı şeyler yolunda gidebilirdi.

Bizim Merkez Bankası’nın ihtiyat akçesi vardı, bu bizim kefen paramızdı. Anlaşılan harcanmış. Askerin sokağa inmemesi için sokağa çıkma yasağı ilan etmediklerini söylüyorlar, ben buna inanmıyorum, polisle de halledilebilir. Vatandaşın parasını ödeyecek kaynakları olmadığından ilan etmiyorlar. Hesap yapalım: 130 milyar lira işsizlik fonunda olması gerekiyor.

Varlık Fonu’nda ne kadar var bilmiyoruz. 4 milyar dolara S-400 aldık. Neden aldığımızı sorgulamıyorum. 40 milyar dolar Suriyeli sığınmacılara harcadık. Aslında kaynak var. Ben sayın Erdoğan’ın ve damat bakanın bu salgın konusunda ciddiyeti anladıklarını sanmıyorum. 100 milyar liralık istikrar paketi açıklandı. 2 milyar lirası garip gurebaya ayrıldı.

Geri kalanında uçak biletinde vergi indirimi ve konut kredisi vardı.Siftah yapamayan esnaf ve KOBİ’ler dururken 5 müteahhit öne geçmiş. Bunların ciro yapmasından vazgeçilememiş. Kanal İstanbul ihalesi yapıldı. İlk defa tarihte maskelerle müteahhitler ihaleye girdi. Cumhurbaşkanı Bakanlarla konuşurken bor üzerinden dezenfektan gündeme geldi, sayın Erdoğan’ın gözleri açıldı. Bununla bir açığı kapatırız dedi. Para üzerinden bir açık kapatacaklar.

“İban ve kredi çıktı. O krediyi ben ilçeleri gezerken o gün siftah yapmamış pek çok dükkânla karşılaştım. Tamam kredi veriyorsunuz, iyi bir şey itirazım yok ama nasıl ödeyecekler? Bu insanlar açıldığı zaman nasıl o çarkı döndürecek? Dolayısıyla bir arkadaşım aradı, küçük bir işletmesi var, bugün burada olacağımı bildiği için orada söyle dedi.

Çalışanlarımın maaşını ödeyebilmek için kredi çekiyorum dedi. Şahıs başına ihtiyacı olanlara 500 lira emeklilerin hepsinin beraber muhtaç aylıkların dahi 1500 lira olması gerektiğini söylemiştik. Onları çekti ama diğerleri eksik kaldı. İlk paket açıklandığı zaman biz Amerika’daki sistemi önerdik. İSTER adına bono, ister kupon deyin ama bir nakit yardımı geri ödemesiz bu insanlara verilmesi lazım dedik. EYT’lileri ben burada da anlatmıştım. Bu insanlar işten çıkarıldıkları için zorunlu emekli olmuşlar. Yevmiye ile çalışıyorlardı, şimdi ne yiyip içecekler?”

“3 EMEKLİ MAAŞIMI ANKARA’YA, 3 EMEKLİ MAAŞIMI İSTANBUL’A BAĞIŞLADIM”

Ben Millet İttifakı’nın belediye başkanlarını takip ediyorum. Sayın Mansur Yavaş ve Sayın İmamoğlu kampanyalar başlattılar.

İktidar tarafından destek verilmesi gerekiyordu. Ben de 3 emekli maaşımı Ankara’ya, 3 emekli maaşımı İstanbul’a bağışladım. Dekontu elimde.

Bütün arkadaşlarımızı da bu konuda imkanları ölçüsünde yardım etmeye çağırıyorum.

GIDA GÜVENLİĞİ BİRİNCİ ÖNCELİK

Dünya bir süre kendi içine dönecek. Burada en stratejik alan gıdaya erişim olacak. Gıda güvenliği ve gıdanın üretilmesi birinci öncelik olacak. Bizim buğday stoğumuz var mıydı? Bugüne kadar ağırlıklı olarak ithal yapıyorduk. Hemen şimdi tarıma yönelik üretim merkezli bir ekonomik üretim programı yapılması lazım. Bu borçların ötelenmesi artı sıfır faizle yeniden yapılanması lazım. Silah ve ilaç şirketleri dikkat ederseniz hepsi kürsel ama bu salgına yönelik ellerini kıpırdatmıyorlar. Belki bundan sonra BM’nin yeni paradigmalara yönelik tanzimi gerekecek. Birinci öncelik kendi kendine yetme olacak. Bunun birinci önceliği de tarım olmalı.”

Gazeteci Rahşan Gülşan’ın, “Bugün bankalara olan kredi borçlarımı üç ay ertelettim. Devletten bir beklentim yok. Tek dileğim bugünleri kimseden borç istemeden geçirmeyi başarmak. Ha tabi bir de becerebilirsem hastalanmamak. Bunun dışında hiç bir beklentim yok gelecekten. Kalbim kırık, yalnız hissediyorum” sözlerine ilişkin değerlendirme yapan Akşener, “Sosyal devletlerin görevleridir yardımlar bunlar için toplanır. Asla buralarda yanlış yapılamaz. O beytül mahaldir. Ona göre bakılır. Böyle bir zamanda devleti yönetenlerin devleti o insanların yanında olmalıdır. Başından beri söylemeye çalıştığımız konu bu. Çoğu insan talep bile etmez bir başkası alsın diye. Yardım yapmaya gayret ettiğimiz parti içinde yaptığımız gayri resmi yardımlar var. Yeni bir burs bulduğu zaman o çocuk bizi arar ben buldum bir başkasına verin. Ama bu yalnızlık. En önemlisi bu. Rahşan Hanımın yazdığı ‘kalbim kırık’ bir beka sorunudur” dedi.

İzmir Tabip Odası’ndan Ergün Demir’in “Hazırladıkları taslağa sağlık çalışanında Covid-19 tanısı pozitif çıkarsa meslek hastalığı eklemeleri uygun olur mu?” sorusunu yanıtlayan Akşener, “Buradaki bizim bu şehit tanımı içerisine alınması önerimizin arkasında şu var. Sonuçta bu mücadele esnasında vefat ettikleri zaman çalışma sürelerine göre ailelerine şehit tanımıyla yapıldığında devlet sahip çıkıyor. Bizim söylemeye çalıştığımız vatan savunmasında şehit olan şehitlerimizle yan yana getirme değil. Sadece ölüm esnasında devletin geride bıraktıklarına sahip çıkması. Öyle bir yan yana getirme söz konusu değil .Ergün Bey’in önerisini de arkadaşlarıma ileteceğim” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüsle mücadele kapsamında 3 emekli maaşını İBB’ye bağışlayan İYİ Parti lideri Meral Akşener’e teşekkür etti. Twitter’dan açıklaam yapan İmamoğlu, “İstanbullu hemşehrimiz, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e başlattığımız dayanışmaya yaptığı bağış için teşekkür ederim. #BirlikteBaşaracağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Dün kabine toplantısı sonrası açıklama yapan AKP’li Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele kapsamında “Biz bize yeteriz Türkiyem” diyerek ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ başlatmıştı. Erdoğan, 7 aylık maaşını kampanyaya bağışladığını söylemişti.

Erdoğan, açılan banka hesapları ile SMS üzerinden bağış yapılacağını açıklamıştı.

ERDOĞAN’IN MAAŞI NE KADAR?

Açıklamanın ardından maaşı yeniden gündem olan Erdoğan, aylık 81 bin 250 TL alıyor. Bu tutar asgari ücretle çalışan bir kişinin 2 yıl 11 aylık maaşına denk geliyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir