Akşener’den Demirtaş yorumu: Kapı arkasında başka işler dönüyor

Example HTML page

Akşener’den Demirtaş yorumu: Kapı arkasında başka işler dönüyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararı değerlendirdi. Türk yargısının davayı bir an önce karar bağlaması gerektiğini belirten Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bizi bağlamaz’ ifadesi ile ilgili ise “Bu yeni bir papaz davasıdır. Bunlar kavga ediyormuş gibi yapıyor ama kapı arkasında başka bir iş dönüyor.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen partisinin grup toplantısında konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Millet İttifakı’nı “zillet ittifakı” olarak tanımlamasına tepki gösteren Akşener, “24 Haziran’da oy veren 17 milyon vatan evladına bir anlamda ‘aşağılık’ diyorlar. Oysa, Millet İttifakı’na oy verenler de en az Cumuhur İttifakı’na oy verenler kadar bu ülkenin şerefli, birinci sınıf vatandaşlarıdır. Rahmetli anamdan bir söz var: Kişi kendi gibi bilirmiş herkesi. Arkadaşları aynaya bakmaya davet ediyorum. Ak Parti’ye, MHP’ye ve CHP’ye oy veren değerli kardeşlerim. Biz sizi canımız, kanımız kadar seviyoruz. Sizleri kendi seçmenimizden ayırmıyoruz.” dedi.

“TEKERİN DÖNÜYOR DİYE CEZA YAZMAYA BAŞLADILAR”

Akşener şöyle devam etti:

Bir değişmeyen gündemimiz var: Ekonomik kriz. Hayat pahalılığı milletimizin canını yakmaya devam ediyor. İktidar “Türkiye’yi uçuracağım” dedi, uçurumdan aşağı uçurdur. Geldiğimiz nokta: Hayaller 2071, gerçekler 2002. Bu daha başlangıç. Bütün veriler gösteriyor ki 2019 çok daha ağır geçecek. Kemer sıkma ile yetinmeyecekler, milletin boğazını sıkacaklar. Doğalgaz ve elektrik zamları yetmedi. Şimdi de trafik cezaları ile bütçe tutturmaya çalışıyorlar. Her eve, her işyerine trafik cezası yağıyor. Tekerin dönüyor diye ceza yazmaya başladılar. İlla ceza keseceksen, emniyet şeritlerini babasının malı gibi kullanan kodamanlarına kes. Şehirdeki yaşamı durduran 150 araçlık konvoyuna kes. Yeter artık, düşün milletin yakasından.

‘GERÇEĞİ SAPTIRMAK KONUSUNDA KİMSE ELLERİNE SU DÖKEMEZ”

Her işi doğru yaptıysan, ülkemiz ve milletimiz niçin bu halde? Hiç yanlış yapmadıysan ekonomi niye bu halde? Saraydan bakınca mutlu ve müreffeh mi görünüyor bu ülke? Hakkını teslim edelim. Gerçeği saptırmak konusunda kimse ellerine su dökemez. İndirime koşan milletten, zenginlik üretmeye çalışıyorlar. Biz beceremedik diyemiyorlar. Dış güçtü, üst akıldı, papazdı… Tek bildikleri bu. Papazı özel uçakla yolcu etti. Merkel ile, Macron ile, sorunu yok. Ama enflasyonu düşüremiyor. Vatandaşın pazar torbası dolmuyor. Bu sefer yeni bir lobi inşa etti: Soğan lobisi. Meğer memleketi kasıp kavuran bu soğan lobisiymiş. Sanki mazota, gübreye, zirai ilaçlara o zamları yapan kendisi değilmiş gibi soğanı terör örgütü ilan etti. 80 milyon bu zırvalarla dalga geçiyor şu anda. Türkiye’nin ekonomisi bir kamyon soğan ile mi yerle bir oluyor? Enflasyonu bir kamyon soğan mı uçuruyor? Nohutun kilosu 15 lirayı buldu. Kuru fasulye 20 lirayı buldu. Yarın onları da mı basacaksın? Sera sahipleri dikkatli olun. Bir anda polisi, zabıtayı ensenizde bulabilirsiniz. Milletimiz, enflasyondan pazarcı ve soğan yetiştiricisinin sorumlu olduğuna inanacak mı sanıyorsun. En büyük fırsatçı dövizi bahane edip zam yapan iktidardır.

“EN BÜYÜK STOKÇU SARAY MUKİMİDİR”

Stokçuluk yaptırmayacakmış. Rekabeti sevmiyor. Şimdi buradan söylüyorum. En büyük stokçu 13 tane uçağı, 300 tane lüks aracı olan saray mukimidir. Depoda stok arayacağınıza yandaş tüccarları inceleyin. Sizin izinizden gittikleri için stokçuluğu da kesinlikle onlar yapıyor. Stokçuluk, enflasyonun sebebi değil, sonucudur. Enflasyonun olduğu yerde stokçuluk olur. Bir ülkede stokçu varsa, sebebi o ülkeyi yönetenlerin beceriksizliğidir. Her şeyi dışarıdan alıyorsun. Saman ithal, inek ithal. Suriye’den pamuk ithal ediyorsun. Ülkeyi uçuruma sürüklemişsin, faturayı da garibana keseceksin öyle mi? Geçti o günler. Senin karşında demo muhalefet yok. Suya götürüp, susuz getirdiğin siyaset acemileri yok karşında. Karşında cesurlar ordusu var. Millet artık yalnız değil. Bu çürümüş düzenin gerçek bir alternatifi olan artık İYİ Parti var.

“SİZ FESLİYE, BİZ MEHMETÇİĞE GEÇMİŞ OLSUNA GİDİYORUZ”

Siz haram katmadan ihale yapamıyorsunuz. Adil ihale nedir? Hakkında sıfır bilgileri var. Biz ise haram katılmış aş bile yemiyoruz. Siz yandaşın cebini doldurma peşindesiniz, bizim derdimiz milletin cebini doldurmak. Sizi 300 odadan aşağısı kurtarmıyor, bize ise 1 salon 2 oda yetiyor. Siz 500 milyon dolarlık uçağa biniyorsunuz, biz tarifeli uçuyoruz. 3600 ek göstergede, emeklilikte yaşa takılanlarda çark ettiniz, gördük. Sizin sözünüz, suya yazılıyor, bizim sözümüz kayaya kazınıyor. Siz Yunan hayranı fesli delilere geçmiş olsuna gidiyorsunuz, biz gazi mehmetçiğe geçmiş olsuna gidiyoruz. En büyük farkımız şu: Siz yandaşı düşünüyorsunuz, biz vatandaşımızı.

“DAMAT BEY KONUM AT”

Ekonomiden bahsederken damat beyi anmadan olmaz. “Dünya ekonomimizi kıskanıyor” dedi. Şimdi de “Kasa ağzına kadar doldu” dedi. Damat bey nerede yaşıyorsun, hangi ülkeden bahsediyorsun bilmiyoruz. Ama bahsettiğin yer Türkiye değil bunu biliyoruz. Damadın ekonomi yönetimi acemi, borazan medyaya manşet vermek için konuşuyor. Buradan sesleniyorum: Damat Bey, bu hayallerle nerede yaşıyorsan konum at da o hayal ülkesini biz de görelim.

“YENİ İTTİFAKIN ADI DA DEĞİŞTİ”

Önüne giden anketler gösteriyor ki koltuk sallanıyor. Baktı ki hesaptan kaçış yok, tekrar ittifak dedi. Yenilenin ittifakın adı da yenilendi. Bu seferkinin adı “Korku İttifakı”. İktidar İYİ Parti’den korkuyor. 1 ay içinde “U” dönüşü yapmasının sebebi tabi ki İYİ Parti. Kim kiminle ittifak kurarsa kursun onları bağlar.
Ancak bizi asılsız ve ahlaksız ithamlarla muhatap etmeye kalkanlara da sessiz kalamam. O yüzden ağzından çıkanı kulağı duymayanlara sesleniyorum. Sizin ittifakınız, Türk milletinin değil, andımıza karşı olanların ittifakıdır. Tabelalardan, Türkiye Cumhuriyeti’ni kaldıranların ittifakıdır. Habur’da teröristleri davul-zurnayla karşılayanların ittifakıdır. FETÖ adına para basanların ittifakıdır. Cumhuriyet’e sayıp sövenlerin ittifakıdır. Laftan anlamıyorsunuz ya. Kim kiminle neredeymiş bakın fotoğrafları görün. Belki o zaman anlarsınız.

Akşener’in grup toplantısında gösterdiği fotoğraflar…

AİHM’NİN DEMİRTAŞ KARARI

Geçtiğimiz hafta AİHM bir karar aldı. Öncelikle şunu belirtelim. Bizim HDP ve benzerleri ile ilgili duruşumuz nettir. Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü bir parti ile İYİ Parti’nin işi olamaz. İktidarın başı AİHM kararı üzerinden esip gürlüyor ama yapılması gereken bellidir. Türk yargısı davayı bir an önce karara bağlar ve Türk milleti adına vereceği cezayı açıklar ve bu konu da kapanır gider. Sayın Cumhurbaşkanı “bizi bağlamaz” demeniz yeni bir papaz davasıdır. Bakın bunlar kavga ediyormuş gibi yapıyor ama kapı arkasında başka bir iş dönüyor.

“O TANIMI DERHAL KALDIRIN”

Bunların yönettiği TDK Tarih Terimleri Sözlüğü’nde “Başbuğ” için “Devlete karşı ayaklananların başı” diye yazdı. Meclis Genel Kurulu’nda İYİ Parti tarafından dile getirilmesine rağmen hala o tanımı değiştirmediler. Adeta Türk milliyetçilerine meydan okuyorlar. Buradan uyarıyorum. O alçak tanımı derhal kaldırın.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir