EYMADER-Eyüpsultan Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği kahvaltıda buluştu

EYMADER-Eyüpsultan Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği kahvaltıda buluştu

Sorun sadece döt duvar değildir. Sorun mülkiyet hakkımızın tanınmamasıdır,Sorun dayanışma kültürümüzün yok edilmeye çalışılmasıdır ilkesiyle yola çıkan toplumsal dayanışmayı ön plana çıkaran EYMADER Üyeleri kahvaltıda bir araya gelerek dayanışma mücadelemiz devam ediyor dedi.






EYMADER’in düzenlemiş olduğu dayanışma kahvaltısına üyelerinin yanında DKÖ Demokratik kitle örgütlerinden ve siyasi partilerden çok sayıda davetli katıldı. CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek,CHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Ali Haydar İşkar,CHP Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Saim Diken,Cahit Ataker,Emel Bilenoğlu,Hüseyin Selami Çelebioğlu,Mustafa Tüysüz,Emin Atmaca, ÇEDEF-Çağdaş Erzumlular Federasyonu Genel Başkanı Ali Turan,Çırçır Mahalle Muhtarı Yusuf Gül, Akşemsettin Mahalle Muhtarı Hakan Demir,Karadolap Spor kulübü Başkanı Çayan Dursun,CHP eski Eyüp Blediye Meclis Üyesi Bilal Karaca,Memet Sevim 14 aydır mahkemeye çıkarılmayan ceza evinde tutsak bulunan Sevket Avcı da Çıkarılmış olduğu ilk mahkemesin de serbest kalarak mücadele arkadaşlarının arasındaki yerini aldı.

Şevket Avcı’nın tahliye olması dernek üyeleri ve katılımcılar tarafından büyük sevinçle karşılandı.

EYMADER Başkanı Deniz Sevük Tarafından anos edilerek kürsüye çağırılan Şevket Avcı 14 aydır tutsaklığının ardında katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.


Şevket Avcı konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Sevgili mücadele arkadaşlarım çok değerli sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerimizin temsilcileri değerli basın mensupları hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Sizlere Tutsak bulunduğum ceza evinden arkadaşlarımdan selamlar getirdim.

Tek derdimiz dayanışmayı ve alınmak istenen haklarımızı koruma savunmak olan çıktığımız yolda bir gün devletin güvenlik kunumlarınca göz altına çıkarılarak çıkarıldığım mahkeme tarafından örgüt suçlaması gerekçesi ile 14 ay tutsak edildim tutsak edildiğim süre için de kötü cezaevi koşulları için de rahatsızlık geçirdim bedel ödedim gerçek dışı ithamlarla tutsak tutularak bu bedeli ödedim sizlerde vermiş olduğumuz mücadele sürecine tanıksınız hiç kimseye ama hiç kimseye şu veya bu örgüte gelin çağrısın da bulunmadım sizlerde buna yakından tanıksınız ama asılsız bu sebepler dolayısı ile tutsak edilerek 14 aylık özgürlüğüm çalındı sandılar ki Şevket Avcı’yı Tutask alırsak bu mücadele sürecini bitiririz. Ama sizler onların bu arzularını mücadeleye devam ederek boşa çıkardınız sizlere vermiş olduğunuz mücadeleden ve dayanışma kültürünü devam ettirdiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim dedi.

Ne yaparsa yapsınlar asla birlikte olmamızı dayanışma ve mücadele kültürümüzü asla ve asla yok edemeyecekler bunu çok iyi biliyorum iyi ki varsınız diyerek sözlerini noktaladı.

Av.Özgür Temiz’in konuşması;

EYMAR Başkanı Deniz Sevük’de Katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Deniz Sevük Konuşmasın da Şu İfadelere yer verdi;

Değerli hak sahipleri ve bugün dayanışma örneğinin en güzel örneğini göstererek gelen değerli misafirler, hepinizi şahsım ve yönetim kurulu adına saygılarla selamlıyorum dedi.

Deniz Sevük’ün konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

Temel gıdamız olan, Anadolu halk Kültürünün bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarak dayanışma ile yürümek,

Elden ele taşınan kondumuzun tuğlasına sahip çıkmak demektir.

Bu mirasa sahip çıkmak,Geleceğimiz olan çocuklarımızın gözlerine bakabilmek demektir.

Bu mirasın sahipleri olan sizleri bir daha yürekten kutluyorum ve Hoş geldiniz diyorum.

Değerli hak sahipleri değerli misafirler;

Tapu ve mülkiyet sorunu sadece bizlerin değil, tüm ülkenin yaşadığı ve çözüm beklediği bir sorun olarak ortada durmaktadır. Günlük ve genellikle beş yılda bir yapılan seçimler için üretilen çözümler, sorunu çözmek yerine sorunlar yumağının oluşmasına sebebiyet vermiştir.

Hiçbir bilimsel veri olmaksızın, alınan RİSKLİ ALAN kararları, söylendiği gibi bir dönüşümü vaat etmediği gibi, aksine rantsal çıkarcılığın önündeki hukuksal engelleri kaldırmaktır.

Değerli misafirler;

Hep söyledik ve hep söylemeye devam edeceğiz.

Japonya uluslar arası işbirliği ajansı ve İBB Deprem Müdürlüğünün ortak çalışması olarak hazırlanan JİCA raporu ve yine İBB ile Boğaziçi, İstanbul Teknik, Ortadoğu Teknik ve Yıldız Teknik Üniversitelerinin katılımıyla hazırlanan DEPREM MASTER PLANINDA mahallelerimiz deprem risk haritasında güvenli alanlar arasında olduğu saptanmıştır.
Bu gerçekler ortada dururken, mahallelerimizin riskli alan ilan edilmesini hiç kimse bize hiçbir süslü kelime ile anlatamaz.
Riskli alan kararları ortada dururken, alınacak yapı kayıt belgesinin tapuya dönüşmediğini bildikleri halde, vatandaşlara gerçekleri anlatmayıp, yüzlerce yoksul halktan yapı kayıt belgesi için para alan siyasi çürümüşlük bugün veya yarın, çıkıp ta bizlere riskli alan kararları altındaki gerçekleri anlatamaz dedi.

Değerli hak sahipleri;

Bildiğiniz üzere son birkaç gündür evlerimize İstanbul Büyük Şehir belediyesi elamanlarınca BİLGİLENDİRME başlıklı evraklar dağıtılmaktadır.

Ortada bizlere sunulmuş bir proje yokken, üzerinde uzlaşılmış bir proje yokken, KENTSEL DÖNÜŞÜM MODELİ ve DAĞITIM MODELİ hakkında bilgilendirme evraklarıyla evlerimizin içi dahil olmak üzere girilip bir puantaj yapılacağı ve bu puantaj neticesinde uygulanacak kentsel dönüşümde nasıl bir hakkımız olacağı yazılmaktadır.
Bu yapılmak istenen, öncelikle hadsizlik ardından da hukuk tanımamazlıkdır.
Bu yapılmak istenen sınırlarımızın zorlanmasıdır.

Bizler çözüm üretilsin diye her türlü iletişim kanalını zorlarken, bizleri yok sayarak planlar uygulamaya kalkışanlar bilmelidir ki, bu mahallelerde onlara ekmek çıkmayacak.

Tapu ve mülkiyet sorununun çözümü önünde engel olarak duran, plan tadilatını yapmayıp, sokak emlak rayiç değerleri dikkate alınarak yerlerimizin ( bakın yerlerin demiyorum) yerlerimizin tapusunu vermeyenlerin gizli ajandalarını çok iyi biliyoruz.
Nerden mi?

Biz bunu Sarıyer’den, Gazi Osman Paşa’dan, Mevlana Mahallesinden, sabaha karşın saat dörtte camiyi yıktıkları Kırazlıtepe’den biliyoruz.

Bu sebeple mahallelerimizde kurdukları Kentsel Dönüşüm Bürolarının evlerimize hatta sokaklarımıza girmelerini kabul etmediğimiz ve izin vermeyeceğimizi buradan çok net bir dille seslendiriyoruz.
Ortada devam eden bir mahkeme varken, bize sunulan bir proje yokken bu neyin telaşı.

Belediye Başkanı başta olmak üzere, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesindeki her ilgiliye söyledik. Varsa bir projeniz gelin bizlere anlatın. Gelin anlatın derken de hepimiz toplanalım öyle anlatın. Onlar buna karşın ne yapıyorlar, üçerli, dörderli guruplar halinde insanları ikna odalarında kandırmaya çalışıyorlar.

Bu yapılana artık yeter diyoruz.

Buradaki dönüşümde rant sağlayacak bir veya iki şirketin, bölgedeki emlakcılığına, hukukculuğuna kimse soyunmasın. Yıllardır yan yana oturduğu komşusunu satarak, kurtuluşa ulaşacağına inanan varsa bu rüyadan bir an önce uyansın.
Değerli hak sahipleri sevgili misafirlerimiz. Eyüpsultan ilçesi son 5 yılını kayıp olarak geçirmiştir. Son beş yıllık zaman sürecinde mülkiyet ve tapu sorunu yaşayan binlerce hak sahibi adına yapılmış bir tek olumlu şey yoktur.

Bunu artık her hak sahibi anlamalı ve kabul etmelidir. Son 5 yıl Eyüpsultan Eyüpsultan dan yönetilememiştir. Son 5 yılda olacak bir depremde toplanma alanlarımız başta olmak üzere bütün yeşil alanlar ranta açılmış ve birilerine altın tepsilerle ikram edilmiştir. Geldiğimizde namus ve şeref sözüyle çözeriz siyaseti son 5 yılda Eyüpsultan da bir yalan olarak tarihin kara sayfalarında yerini almıştır.

Simdi yapılması gereken tek bir şey vardır. Yıllarca seçmeni olduğunuz partilerinin peşinden koşarak aldatılan her hak sahibi önümüzdeki yerel seçimlerde Gece kondu partisinin peşinden yani emeğinin peşinden koşmalı, kendilerini yıllardır atlatanlara artık inanmamalıdır.

Değerli hak sahipleri; bugün aramızda, önümüzdeki yerel seçimlerde partilerinden adaylaşmak adına çalışan çok değerli aday adaylarımız var. Onlara sizler adına sesleniyoruz.

Değerli Belediye Başkan Aday adayları;

Binlerce hak sahibinin yaşadığı sıkıntıları çok iyi gözlemlemeniz gerekmektedir. Adaylaştığınız gün veya seçileceğiniz gün sizlerden beklentimiz, bu mahallelerde oturan hak sahiplerinin 50 yıllık emeğine saygı duyarak, mülkiyet ve tapu sorunu önündeki en büyük engel olan, rantçı belediyeciliğe son vermenizdir. Sizlerden beklentimiz, halktan kopup, birkaç kalburüstü firmanın belediye başkanlığı olma geleneğine son vermenizdir.
Seçildiğiniz güne kadar iletişimde olduğunuz halkla, seçildikten sonra kapanan makam kapıları geleneğine son vermenizdir.

Bu duygu ve temennilerle bugün buraya geldiğiniz için bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir