AKP’nin yerel yönetimlerdeki gizli planı – Mehmet SEVİM

Example HTML page

KONUK YAZAR:MEHMET SEVİM
AKP’nin yerel yönetimlerdeki gizli planı
Yerel yönetimler siyasetin finansmanı olmuştur.
AKP’nin doğuşu,gelişimi yerel yönetimlerle başlamıştır.Bunun farkında olan akp son 18 yıldır yerel yönetimlerin çoğunda iktidardadır.
Buraları kaybetmemek için her Türlü oyunu etik olmayan dayatmaları uygulamaya çalışmaktadır :örnek olarak,çıkarılmaya çalışılan yerel yönetimler kanunu bir derebeylik tir.
Yerinde yönetimi sözüm ona savunanlar,o beldelerde yaşayan halka sormadan,halkın iradesine başvurmadan ellerindeki çoğunluk silahı ile ben yaptım oldu bitti ile demokrasiyi katletmektedir.
Bu mantığın sonucu diktatörlüktür.
İdeolojik ağababaları Turgut Özal’ın seçim bölgesi ve seçim sistemleri ile oynayarak,seçim kazanmanın tekrarını yapmaktadırlar.Gözüken o dur ki takke düşmüş kel görünmüştür.
AKP gerçek yüzünün göründüğünü, yaptığı uygulamalar sonucu seçimleri kaybedeceğini anlamış, Yahudi esnaf gibi eski defterleri karıştırıp çıkış yolu aramaktadır.
Örneğin; ilçe sınırları değiştirmek, belde belediyeleri kapatıp büyükşehirlere bağlamak,18 yaş uygulamasını getirmek AKP’yi kurtaramayacaktır. Ayrıca yerel seçimleri öne alarak,kurultayında yaptığı tüzük değişikliği ile bir daha seçilemeyecek olan bakan ve milletvekillerini belediye başkanı yaparak,milletvekillerinden boşalan yerlere ara seçim yaparak sağdan soldan transfer ettiği kişileri vekil yaparak,hem parti grubuna,hem belediyelere hakim olarak Demirel’in ve Özal’ın yaptığı hataya düşmeden çankaya’ya çıktığında arkasında sorunlu ve kendi denetiminden çıkmış bir parti bırakmak istememektedir.
Burada İsmet paşanın deyimi ile; Tarih kürsüsünden halinizi seyrediyorum bütün suçlarınızın telaşı içindesiniz gün gelecek sizi ben bile kurtaramam; deyimi ne kadar doğru oldu başbakanın çırpınışları ile görünmektedir.

http://customessaywritingservicess.com/

Unutulmamalıdır ki hile ve desise ile yalnız bostan korkulukları ayakta kalır oda gün ağardığında herkes onun korkuluk olduğunu görür.

Bu süreç içerisinde CHP
CHP iç çekişmelerini bırakıp genel başkanının il başkanlarının ve ilçe başkanlarının yol göstericiliğinde seçimlere hazırlanmak zorundadır. Herkes haddini ve yetkisini bilerek sorumluluğunu yerine getirmelidir. CHP İstanbul’da il kongresi sonrasında ciddi,tutarlı,örgütü ile barışık bir süreç yaşamaktadır buna örnek olarak sayın genel başkan kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ettiği İstanbul il başkanı ve il yönetiminin ve genel başkan yardımcısı gürsel tekin in bulunduğu toplantıda İstanbul il yönetiminin arkasındayım,İstanbul il başkanı benim temsilcimdir;diyerek birilerinin yapmaya çalıştığı İstanbul’da çok başlılık var iddialarına son noktayı koymuştur.
Cumhuriyet halk partisi unutulmamalıdır ki Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimi ile devrimin siyasal örgütüdür,bu bilinçte olan herkesin CHP ye destek olmaya herkesin gücü oranında yerel seçimlerde partiye sahip çıkmalıdır.Kesinlikle sandık modeli uygulanarak her sandık,sandık görevlisine zimmetlenerek seçmenle birebir diyalog kurulmalıdır.Adaylar en az altı ay evvel den belirlenip olabildiğince demokratik araçlarla belirlenmeli ön seçim zorunlu olmalıdır.

BAYRAM TADINDA GÜNLERDE BULUŞMAK DİLEĞİ İLE TÜM HALKIMIZIN KURBAN BAYRAMI KUTLU OLSUN.

zp8497586rq
zp8497586rq
Example HTML page