AKP’li başkan, kendisi hakkında haber yapan yerel gazetelere zabıta gönderdi

Zonguldak’ta AKP’li Belediye Başkanı Selim Alan, kendisi, AKP’li ilçe belediye başkanları ve AKP’li milletvekillerinin aleyhinde haber yapan yerel medya gruplarına zabıta göndererek ruhsat denetimi yaptırdı

Zonguldak Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Selim Alan’ın yerel medya ile sorunları bitmiyor.

Geçtiğimiz günlerde kendisi hakkında haber yapan gazeteciler hakkında, “Zonguldak’ta basın mensuplarının tam anlamıyla görevlerini yaptıklarını sanmıyorum. Tabii ki siyaset yapıyoruz, eleştiriye açığız. Ama hakaret, iftira, yalan haber yapan varsa bana göre sarı basın kartı da varsa yırtıp atsın” şeklinde açıklamalar yapan Alan, kendisi, AKP’li ilçe belediye başkanları ve AKP’li milletvekilleri hakkında haber yapan yerel medya gruplarına zabıta göndererek ruhsat denetimi yaptırdı.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın kendisi hakkında çıkan haberler üzerine yerel basın ofislerine zabıta göndermesi kamuoyunda tepkilere neden oldu. Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Zonguldak Adliye karşısında bir açıklama yaparak Selim Alan’ın bu tavrını eleştirdi.

MEDYAYA GÖZDAĞI OPERASYONU

Yaklaşık 20 gazetecinin katıldığı açıklamada KGD Başkanı Mustafa Emen, siyasi çekişmeye yerel medyayı da çekmek isteyen bazı çevreler kendilerini eleştiren medya organlarına açık açık cephe almakta olduğunu belirterek, “Yapılan haberleri belgeleriyle yalanlamak ve yargı yoluna gitmek yerine toplumu gererek bütün gazetecileri aynı kefeye koyan bu üslup, ‘şehr-i emin’ olması gereken bir Belediye Başkanına hiç mi hiç yakışmamaktadır. Tüm Türkiye’nin ‘… Ve Zonguldak’ başlığı altında gözünü üzerimize diktiği bir dönemde, her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gerekirken kullanılan bu ayrıştırıcı dilin kimseye faydası olmayacağı aşikârdır. Son olarak bugün Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Selim Alan’ın talimatıyla yerel medyada faaliyet gösteren TV, gazete ve haber ajanslarına zabıta göndererek ‘işyeri açma ruhsatı’ denetimi yapmak, denetimden öte medyaya yönelik gözdağı operasyonudur” diye konuştu.

Ermen, şunları dile getirdi: “Şüphesiz ki, gazetecilerin diğer meslek örgütlerinden ve esnaflardan hiç bir ayrıcalığı yoktur olmamalıdır da! Yasalar çerçevesinde gereğinin yapılması hiç bir meslektaşımızı rahatsız etmez. Evrak üzerinde eksiği bulunan meslektaşlarımız da en kısa sürede gereğini yapacaktır. Ancak, özellikle son bir kaç gündür Sayın Selim Alan, Sayın Hamdi Uçar ve Sayın Ali Bektaş’ın gazetecileri hedef tahtasına koyarak yaptığı açıklamaların ardından yapılan bu denetim en hafif tabirle intikam ve ihtiras kokmaktadır. Bizler Sayın Selim Alan’dan hiç bir imtiyaz ve ayrıcalık beklemediğimizin altını özellikle çiziyoruz… Belediye Başkanlığının onurlu bir görev olduğunu hatırlatıyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir