AKP kulislerinde sert tartışmalar: İttifak muhalefete yaradı

AKP kulislerinde sert tartışmalar: İttifak muhalefete yaradı

24 Haziran seçim kampanyaları tüm hızıyla devam ederken, AKP’nin masasında önemli konular tartışılıyor.

ANKA’dan Besti Karalar’ın haberine göre “Ani kararlar aldık. İttifak bize değil muhalefete yaradı. Baskın seçim zamansız oldu. Af çağrılarında tuzağa düşmeyelim” eleştirileri ve yorumları yapılıyor.

Anketlerin düşük gelmesi, seçim ittifakı yasasının AK Parti’den çok muhalefet partilerine yaraması tartışılıyor.

AKP seçim izleme ve strateji ekibi, kamuoyu araştırmalarındaki son durumu, meydanların havasını ile Bahçeli’nin af çağrısı ve seçime yönelik kampanya çalışmalarını değerlendirmek üzere toplandı.

KALABALIK VAR COŞKU VE HEYECAN YOK

AKP’de, Bahçeli’nin seçim ittifakı ve baskın seçim çağrılarına karşı çıkan milletvekilleri tarafından “biz zamanında demiştik” eleştirileri yapılıyor. Bunun nedeninin ise kamuoyu araştırmalarında AKP’nin oy oranlarının beklentinin altında gelmesi, seçim ittifakının partiden çok muhalefet partilerine yaraması, meydanlarda istenilen coşkunun olmaması olarak değerlendiriliyor.

Seçim çalışmaları çerçevesinde AKP’nin seçim mitinglerinde kalabalık olduğu ancak coşku ve heyecanın yaşanmadığı yorumları da yapılıyor. Seçimlere iki hafta kala AKP yeni söylemler ve stratejiler arıyor.

AKP’de Bahçeli’nin çağrılarının partiye faydadan çok zarar verdiği dillendirilirken, terör ve kadın çocuk istismarlarının dışında hüküm giymiş kişilere, “af getirilsin” talebi tartışılıyor. Bahçeli’nin af çıkışı ve bu konudaki ısrarı değerlendiriliyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM BAHÇELİ’Yİ İKİ KEZ ARADI

Öte yandan, af çıkışlarının ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın iki kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi aradığı öğrenildi. Yıldırım’ın Bahçeli’yi ilk aramasında, “gündemimizde yok” dediği, ikinci aramasında ise, “Bu çağrılar kamuoyunda beklenti uyandırır, af çıkarma yetkisi bellidir, Meclis tatile girmişken bu mümkün değil” diye uyardığı öğrenildi. (ANKA)

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir