ADEF 7’NCİ OLAĞAN GENEL KURULUN’DA YENİ GENEL BAŞKAN’INI SEÇTİ

Example HTML page

ADEF- Amasya Dernekler Federasyonu 7’nci Olağan Genel Kurulu Eyüpsultan Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirdi.

ADEF 7’nci Olağan Genel Kurulu Divan Başkanlığına Hasan Sarıkaya oy birliğiyle seçildi.

Kongre Divan Başkanı Aslan Sarıkaya’nın yapmış olduğu kısa teşekkür konuşmasında ADEF 7’nci Olağan Genel Kurul Üyelerine teşekkür ettiği konuşmasında; Bu gün burada Amasya’mızın İstanbul’da bulunan örgütlü yapısı Amasya Dernekleri Federasyonu’nun birlik içinde demokratik seçimlerle yeni yönetimini seçmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Sahsıma, divan kurulu üyelerimize duymuş olduğunuz güven ve bizleri bu onurlu göreve layık görerek seçtiğiniz için tüm kongre üyelerimize Divan Kurulumuz adına çok teşekkür ederim dedi.

Divan Başkanı Aslan Sarıkaya’nın konuşmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu lideri ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla okundu.

”İKİ ADAYLI GENELKURUL”

ADEF’in 7’nci Olağan Genel Kurulunda mevcut ADEF Genel Başkanı ve Turan Sayar ve Kongre Üyesi Sinan Karamelek Aday olarak Genel Kurul Üyeleri’nin karşısına çıkarak yarıştı.

”HER KOŞULDA BİRLİK İÇİNDE OLACAĞIZ”

ADEF Genel Başkanı Turan Sayar 7’nci Olağan Genel Kurul Üyelerini ve salonda bulunan misafirleri selamlama konuşması yaptı.

Turan Sayar yapmış olduğu konuşmasında: Sayın Başkan, Değerli Genel Kurul Üyeleri ve sevgili misafirlerimiz, bu gün bu salonda Amasya İlimize yakışır bir şekilde demokratik kongremizi yapacağız ve bu salondan birlik içinde çıkacağız. Ben sahsım ve Yönetim Kurulu üyelerim adına diğer ADEF Genel Başkan Adayımız Sinan Karamelek arkadaşımıza ve Yönetim Kurulu listesine başarılar dilerim. Amasya Dernekler Federasyonu’muzun Değerli Genel Kurul üyelerimizi, sevgili misafirlerimizi saygı ve sevgilerimle selamlar Genel Kurulumuzun Amasya’mıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim dedi.

”AMASYA’NIN İSTANBULDA BİRLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Turan Sayar’ın ardından selamlama konuşmasını yapmak üzere Kürsüye gelen ADEF Genel Başkan Adayı Sinan Karamelek, konuşmasın da şu ifadelerde bulundu; Sayın Başkan, Amasya Dernekler Federasyonu’muzun saygıdeğer Genel Kurul Üyeleri sevgili misafirlerimiz hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlarım.

Bu gün burada demokratik bir şekilde 7’nci Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirerek ADEF’in yeni genel Başkanını ve Yöneticilerini seçeceğiz sahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımı seçmeniz halinde Amasya İlimizin en çok ihtiyaç duyduğu birliği ve beraberliği sağlayacağıma söz veriyorum. Turan Sayar arkadaşımın seçilmesi halinde de her türlü katkıyı sunacağım, 7’nci Olağan Genel Kurulumuz hayırlı uğurlu olsun dedi

”DENETLEME KURULU, FAALİYET RAPORU, 2022-2024 TAHMİNİ BÜTÇESİ OYBİRİLİĞİYLE İBRA EDİLDİ”

Selamlama Konuşmalarının ardından sırasıyla Denetleme Kurulu Raporu, Faaliyet Raporu ve Mali hesaplar okunarak Genel Kurul tarafından oy birliğiyle ibra edildi. Yine 2022-224 Tahmini Bütçesi okunarak genel kurul tarafından oy birliğiyle ibra edildi.

”ADEF GENEL BAŞKAN ADAYI SİNAN KARAMELEK İKİNCİ OLDU”

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan oylama 210 Genel Kurul Üyesi oy kullandı. 2 oy geçersiz sayıldı. Geçerli oyların 124’ünü Turan Sayar alırken Sinan Karamelek’e 84 oy çıktı.

”ADEF GENEL BAŞKANLIĞINA TURAN SAYAR SEÇİLDİ”

Oylama sonucunda ADEF’in yeni Genel Başkanlığına 124 Genel Kurul Üyesinin oyunu alan Turan Sayar ve Yönetim Kurulu arkadaşları seçildi.

Seçimlerin ardından ADEF’in Yeni Genel Başkanı Turan Sayar ve ikinci olan Sinan Karamelek’ birlik mesajları sonrası ADEF’in  7’nci Olağan Genel Kurulu sona erdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir