Acıbadem halkı cemaate ve belediyeye karşı parkını savunuyor

Example HTML page

Acıbadem’de parkın AKP’ye yakın vakıflardan Aziz Hüdayi Vakfı’na 49 yıllığına bedelsiz verilmesine tepkiler sürüyor. 

İstanbul’da Üsküdar Belediyesi tarafından Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazinin yurt yapılmak üzere AKP’ye yakın vakıflardan Aziz Hüdayi Vakfı’na 49 yıllığına bedelsiz verilmesine tepkiler sürüyor. 

Acıbadem Tibaş Gönüllüleri bu hafta da inşaat önünde açıklama yaptı. Açıklamada inşaatın çalışmasının bir an evvel durdurulması istendi. 

KAMU YARARI İÇİN BELEDİYEYE DEVREDİLMİŞTİ

Türkiye İş Bankası A.Ş Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ) tarafından park ve bitişiğindeki arazi “belediye hizmet birimi” ve park olarak kamu yararına bedelsiz terk edildi. Arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na 29 yıllığına verildiği ortaya çıktı. Vakfın araziye yurt yapmasının da önü açıldı. Bölge sakinleri açtığı davayı kazandı. İBB inşaatı mühürledi ancak daha sonra İBB parka ilişkin yeni bir imar planı hazırladı. Tibaş Park Sitesi sakinleri park alanına yapılan müdahale için dava açtı. Belediye bölgeye Acıbadem Kültür Merkezi olarak yapılacağı söyledi ancak araziyi AZİZ MAHMUD HÜDAYİ VAKFI’na 30 yıllığına kiraya verdi. İnşaat cemaat yurduna döndü. 

Projeyi protesto için inşaat önünde açıklama yapan Acıbadem Tibaş 481m2’ lik alana bina yapılması gerekirken, yaklaşık 2,5 katı alana 1170m2 üzerine inşaat planlandığına dikkat çekti. 

Park ve deprem toplanma alanlarının ellerinden alındığını belirten gönüllüler, “Mahkeme kararlarına rağmen Üsküdar Belediyesi, İBB’nin hukuksuz olarak yaptığı plan değişikliğine istinaden daha önce açılıp kazanılmış tüm davaları geçersiz kılacak “yeni bir proje” yapmış ve buna da 10.Ocak.2019’da ruhsat vermiştir.
Aynı zamanda, Üsküdar Belediyesi, kültür merkezi adı altında yapılmak istenen yurt binasını daha önce 30 yıllığına, ayda 4bin tl bedelle Aziz Mahmut Hüdai Vakfı’na vermişken; bu kez yeni Meclis kararı ile de; ilgili kamusal alanı 49 yıllığına bedelsiz olarak aynı vakfa tahsis etmiş. 
18 Ocak 2019’da mahkeme kararı ile mühürlenen inşaat alanına mühürler kırılarak girilmiş ve mahallelinin bütün itirazlarına rağmen kaçak inşaata yeniden başlamıştır.” dedi.

Yürütmeyi durdurma kararının uygulanmasını isteyen Acıbadem sakinleri İçişleri Bakanlığı’nı da göreve çağırdı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir