Abdullah Gül’den Erdoğan’a rest: Görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim

KHK açıklamalarının ardından AKP yönetimi ile tartışmaya giren 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim.” dedi.

Gül, 11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin twitter hesabından açıklamada bulundu. Gül şunları söyledi:

“Bir süredir basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden bazı milletvekilleri ve ilgili troller tarafından şahsıma karşı yapılan saygısızlık, haraket ve ahlak sınırlarını aşan saldırıların son açıklamamdan sonra giderek arttığına dikkat çekiyorum. Partimizin kuruluş ilkelerinden biri olan düşünce ve ifade özgürlüğüne inanan birisi olarak, gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim”

ERDOĞAN ‘YAZIKLAR OLSUN’ DEMİŞTİ

Erdoğan, AKP Kastamonu İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, isim vermeden Abdullah Gül’ü hedef almış ve “Nasıl oluyor da Bay Kemal’in kayığına biniyorsunuz” diyerek şunları söylemişti:

“Tuhaf kampanyalar başlatıldı. Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. 16 Nisan’da da bugün bu kampanyaya katılanlar ‘Evet’ demedi. Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda affedersiniz Bay Kemal’in kayığına biniyorsunuz. Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımız nasıl katıldı, katılıyor? Yazıklar olsun. Birilerinin zil takıp oynamalarına vesile oldukları için yazıklar olsun.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir