15 Temmuz Gazileri Bağışları sorunca şiddetle karşılaştılar

15 Temmuz Darbe Girişimi’nde yaralananlar ve ölenlerin aileleri için toplanan 390 milyon TL tutarındaki bağışın akıbetini sormak için AKP Genel Merkezi önünde toplananlara, polis ve korumalar müdahale etti. Birçok yurttaş, yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

BİRGÜN/ ANKARA Temsilciliğinin haberine göre;

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Merkezi’nde bulunduğu sırada bağış paralarını sormak için toplananları polis ekipleri gözaltına almak istedi. Polis müdahalesiyle karşılaşan “15 Temmuz gazileri”, darp izlerini görüntüleyerek sosyal medya hesapları üzerinden yayımladı. Topluluk, şiddete maruz kalmalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükleri ve taleplerini ilettikleri ancak bir sonuç alamadıkları bildirildi. Gaziler, yayınladıkları görüntülerde polis ekiplerine tepki göstererek, “Vatan için tankın önüne yatanlara reva görülen bu mu? Polisler ‘Bizim için mi gazi oldunuz’ dediler” ifadelerini kullandı.

‘TABELA DERNEK’ KURULMUŞTU

15 Temmuz sonrası toplanan paralar ilk kez geçen yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından TBMM’de gündeme getirildi. CHP Milletvekili Murat Emir ise yaralananlar için kurulan derneğin “tabela dernek” olduğunu ve derneğin genel merkezinin boş olduğunu tespit etti. CHP’li Emir, önceki gece yaşanan şiddetin ise “kimse tarafından savunulamayacağını” söyledi.

AKP Genel Merkezi önünde yaşananlara ilişkin Emir, “Uzun süredir şehit yakınları ve gaziler, toplanan paraların kendilerine verilmemesinden dolayı rahatsızlardı. Dernekleştiler, haklarını istediler ama olmadı. Üç ay önce bir eylem planladılar. O eylem, Saray’dan gelen talimatla durduruldu ve gazilere haklarının verileceği söylendi. Fakat aradan geçen zamana rağmen yine sonuç alınamadı. Gazilerimiz de seslerini Cumhurbaşkanı’na duyurmak istedi” dedi.

HALKIN VİCDANI SIZLADI

15 Temmuz gecesi yaralananlarla yakınları ölenlerin Erdoğan’ın kendilerine sahip çıkacağını düşündüğünü ancak sonucun polis şiddeti olduğunu bildiren Emir, “Maalesef iktidarın şiddetinden gazilerimiz de payını aldı. Her türlü hak arayışını ölçüsüz bir şiddetle bastıran anlayış, gazilere de aynı şekilde şiddet uygulamayı tercih etti. Oysa bu insanlar politik bir talep içerisinde değillerdi. Sadece toplanan paraları istiyorlar. Gazilere bile bunu reva gören anlayışı kabul etmek mümkün değil. Yaşananlar halkımızın vicdanını sızlattı” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir