ÇKD 1’inci Geleneksel Dayanışma Gecesinde Dostları ile Buluştu…

Example HTML page

ÇKD 1’inci Geleneksel Dayanışma Gecesinde Dostları ile Buluştu…


ÇKD-Çağdaş Kadınlar Derneği 07 Aralık 2018 Cuma günü saat 19.00 da düzenlemiş olduğu 1’inci Geleneksel Dayanışma Gecesinde Dostları ile Buluştu…

Gecenin sunuculuğunu İlknur Kaplan Yaptı.








ÇKD-Çağdaş Kadınlar Derneği 1’inci geleneksel dayanışma gecesine Gazeteci Can Ataklı,İhsan Eliaçık Şair Serdar Samancı,Sanatçı Tolga SAĞ,Belkıs Akkale,Abbas Şahin,Murat Güngör,Sinan Özkaya,Yazar Ümit Odacı Otuncu,Sunucu İlknur Kaplan,CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan,Yüksel Mansur Kılıç,Özgür Karabat,Eski CHP Milletvekili Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Dursun Çiçek,İyi Parti İl Başkan Yardımcısı,Ayşe Çağlayan,CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek,CHP Eyüpsultan Kadın Kolları Başkanı Yasemin Şişci,CHP Gençlik kolları Genel Başkan Yardımcısı İlker Topuz,CHP Eyüpsultan Gençlik Kolları Başkanı Direnç Çeliker,CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı,Emel Bilenoğlu,Saim Diken,Mustafa Tüysüz,Cemal Özdemir,HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu,Mersin Eski Milletvekili Çilem Küçükkeleş,CHP Eski Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Bilal Karaca,Memet sevim,Gazi Gökçek,CHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Ali Haydar İşkar,Tüm Emekliler Derneği Eyüpsultan ve Bayrampaşa,Şişli şube Başkanları Osman Cumhur Alkan,Fettah Deniz,Mustafa Şakak,Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Eyüpsultan Şubesi Başkanı Hüseyin Güzelgül,Güzeltepe Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abuzer Çetinkaya,ADD Eyüp Şubesi Başkan Yardımcısı Barış Ağır,Sadet Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı İlker Çiftçi,Güzeltepe Mahalle Muhtarı Haydar Penez,Aksemsettin Mahalle Muhtarı Hakan Demir,Çırçır Mahalle Muhtarı Yusuf Gül,İlerici Kadınlar Derneği Yönetim kurulu üyeleri,ÇEDEF Başkanı Ali Turan,EYMADER Başkanı Deniz Sevük,Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sahavet Filiz Erdoğdu,CHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi aday adayı Ercan Spor ve çok sayıda davetli katıldı.


Gecenin Açılış Konuşmasını ÇKD Genel Başkanı Sakine Sayar yaptı.

Sakine Sayar Konuşmasın da Şu ifadelere yer verdi;

Merhaba Çağdaş kadınlar dostları, merhaba canlar,Yurdumun aydınlık yüzleri merhaba…


Çok kıymetli katılımcı dostlar, çok kıymetli misafirlerimiz Basınımızın değerli temsilcileri, bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz geleneksel Çağdaş Kadınlar Derneğimizin dostlarla buluşma etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz onur verdiniz.

Değerli katkılarınızdan dolayı hepinize çok,çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız iyi ki bu gün burada karanlığa inat bir güneş sıcaklığın da dünyayı aydınlatan siz dostlarımız ile her şeye rağmen bir aradayız.

Çok kıymetli dostlar;

Bizler çağdaş cesur Türk kadınları olarak yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte 13 Nisan 2018 tarihin de dernekler müdürlüğüne dilekçemizi vererek kuruluşumuzu gerçekleştirdik.
Muhteşem bir açılış ile siz değerli dostlarımızın da katılımı ile Eyüpsultan, Alibeyköy de bulunan Genel merkezimiz de faaliyetlerimize başladık.


Öncelikle bizler bu yolda yürürken bizden desteklerini esirgemeyen daima mücadelemize katkı sunan başta Çağdaş Kadınlar Derneğimizin onur kurulu üyesi Emel Bilenoğlu, Çok kıymetli Saim Diken Başkanıma ve tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.


‘’Etkinliklerimiz’’

Kuruluşumuzun hemen akabinde çocuk istismarının yoğun yaşandığı ülkemiz de tüm etkinliklerin içerisin de olduk .
Bununla da kalmayıp Çocuk İstismarına karşı mücadele panelimizi gerçekleştirdik dernek genel merkezimiz de.

Düzenlenen Tüm resmi günlerde törenlere katıldık Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına Çağdaş Kadınlar Derneğimizin çelengini koyduk.

Okul Aile Birlikleri ile temasa geçerek ihtiyaç sahibi çocuklarımıza Giysi, Ayakkabı , Çanta ve Kırtasiye desteğin de bulunduk.

Aşure günün de Dernek merkezimizin önün de 2000’i aşkın vatandaşımıza aşure dağıttık.
6 Ekim de 105 kadın üyemizle Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ebedi istirahatgahı olan Anıt Kabir gezimizi düzenledik .

Bu geziyle birlikte Eski Meclis binamızı ziyaret ettik. Daha sonra da Demokrasi mücadelesin de şehit düşen Devrimci önderlerimizi ebedi istirahatgahların da ziyaret ettik.

Eyüpsultan İlçemiz de bir ilki gerçekleştirdik Eyüpsultan cami de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Mücadele arkadaşları için mevlidi şerif okutup dua ettik.

Bütün bunların yanı sıra örgütlenme mücadelemizi de geliştirdik farklı illerden ve ilçelerden Çağdaş Kadın üyeler kattık aramıza. Yakın bir zaman da şube örgütlenmelerimiz başlayacak yurt çapın da örgütlenmelerimiz hızlı bir şekilde ilerleyecektir.

Sakine Sayar paylaştı: 10 Aralık 2018 Pazartesi

Çok kıymetli dostlar elbette kısa süre için de gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikleri siz dostlarımız sayesi de birlikte yaptık. Bizler örgütlü mücadelenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz daha birçok etkinliği birlikte dayanışma için de sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz.


İyi ki varsınız iyi ki birlikte mücadele ediyoruz…


İki gün önce kutladığımız 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü;

Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği ve bunun dünyada kutlanmasını sağlayan özel bir gün olarak kabul edilmektedir.

Bunun için Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve mücadele arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz.


Başta ülkemiz olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde kadınların en temel haklarının büyük ölçüde kâğıt üstünde kaldığı bilinmektedir.

Türkiye’de ve dünyada kadınların erkeklerle eşit koşullarda ve insanca yaşama isteğinin giderek güçlendiği bir dönemde, kadınların karşı karşıya kaldığı tehditler, kadınların haklarına yönelik saldırılar da giderek artmaktadır.

ÇKD-Çağdaş Kadınlar Derneği olarak kadınların hakları ve özgürlükleri için bir mücadele ve dayanışma günü olarak gördüğümüz 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nün 84. yıldönümünü bir kez daha kutluyor, hakları için mücadele eden ve direnen tüm kadınların mücadelesini selamlıyoruz.

Çok Kıymetli Çağdaş Kadınlar dostları;

Bu günkü koşullarda ülkemizin çok önemli bir dönemeçten geçtiğini biliyoruz kendi gerçeğimizin farkındayız.
Kadına şiddetin her gün daha fazla arttığı bu karanlık günlerden sizlerle birlikte mücadelemizi yükselterek çıkacağımızın bilincindeyiz.

Her gün biraz daha kadına kadın’a şiddet ve tecavüzlerin,cinsel tacizlerin arttığı yerde çocuklarımızın güvenli bir ortamda olmadığını görüyoruz çocuk yaş da gelin olanların sayısı her gün bir biraz daha artarak her yıl ikiye katlanarak içinden çıkılmaz bir hal aldığını üzülerek birlikte yaşıyoruz.

Veriler ürkütücü ve korkutucu Yıllık 18 yaş altı çocuk hamile sayısı şimdiden 2000 sınırını zorlar bir duruma gelmiş durum da .

İşte bu nedenle Kadınlarımızın çağdaşlaşması oldukça önem arz ediyor.


‘’Ne kadar Çağdaş Kadın O kadar Özgür Kadın’’

İnsanı doğuran yetiştiren kadın olduğundan yola çıkarsak toplumu şekillendirenin de kadın olduğunu net bir şekil de görürüz.


İşte Biz Cesur Çağdaş Kadınlar olarak bunun için yola çıktık.

Daha fazla örgütleneceğiz çağdaş kadınlarla toplumu yeniden şekillendirerek daha mutlu yaşanabilir bir dünyayı inşa edeceğiz birlikte.
Tekrar vermiş olduğunuz destek ve katkılardan dolayı hepiniz sonsuz teşekkür ederim diyerek koşuşmasını bitirdi.


İhsan Eliaçık’ın kanuşması;

Plaket Taktimi;

ÇKD Onur üyesi ve CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı Emel Bilenoğlu’na dernek çalışmalarına yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket verildi.

CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı Saim Diken’e ÇKD Çalışmalarına yapmış olduğu katkı nedeniyle plaket verildi.

Konuk yazar ve sanatçılara plaket ödülü verildi.




Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir