Yusuf Polat İstifa ettiği TDP il Başkanlığı görevinin ardından parti üyeliğinden de istifa etti

Yusuf Polat İstifa ettiği TDP il Başkanlığı görevinin ardından parti üyeliğinden de istifa etti

TDP İstanbu İl Başkanı Yusuf Polat 26 Mayıs 2022’de istifa ettiği TDP İl Başkanlığının ardından yapmış olduğu basın açıklamasının ardından parti üyeliğinden de istifa etti.

Yusuf Polat yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Değerli Basın Mensupları,

Türkiye Değişim Partisi’nin, 20 Aralık 2020 tarihinde kuruluşuyla beraber İstanbul

Kurucu İl Başkanlığı, 11 Temmuz 2021 tarihinde yapılan kongreyle de seçilmiş İstanbul

İl Başkanlığı görevinde bulundum.

26 Mayıs 2022 tarihinde paylaşmış olduğum tweet ile bu görevimden istifa ettiğimi, ancak gerekçelerimi ilerleyen günlerde bir Basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayacağımı ifade etmiştim.

İl Başkanlığı görevimden istifamın dışında, bugün bu açıklamayla birlikte Parti üyeliğimden istifamı da sizlerle paylaşmak istedim.

26 Mayıs tarihi itibariyle 27 ilçede görevlendirmeler tamamlanmıştı. Bunların 22 tanesinin İlçe Binası kurulmuş, diğerlerinin ise arayışları devam etmekte idi.

Yine bu dönem itibariyle İl yönetimi, mutat görevlerini ve toplantılarını yapan bir teşekkül içindeydi.

İstifa kararım, öncelikle ilkesel, sistemsel ve yönetsel duruma bir tavır koymaktı.

Bir organizasyonda; ilkesel, sistemsel ve yönetsel anlamda yanlışlar varsa yani yapısal sorunlar varsa, istifanın sebebini kişilere indirgemenin çok da anlamı kalmadığını düşünmekteyim.

Burada Genel Başkanın liderlik yeteneklerini ve bunun sınırlarını konuşmayacağım.

Burada Genel Merkez Yöneticilerinin öncelikle “Parti olma ve Partiyi var etme”

motivasyonundan ziyade kişisel olarak “ben ne olacağım?” kaygısını ve telaşını sorgulamayacağım. Ve bu kaygıyla bu Genel Merkez Yöneticilerinin sorumlu oldukları konularda hiçbir çalışma yapmayıp hiçbir komisyon vs teşekkül etmeyip, Partinin en üretken teşkilatı olan İstanbul Teşkilatını ve diğer İl Teşkilatlarını nasıl manipüle ettiklerini konuşmayacağım.

Burada vatandaşlarımıza güven veren bir kadro yapılanmasının en önemli unsuru olan “Politika üreten bir Siyaset Mutfağı ve AR-GE biriminden” ziyade sadece TikTok videoları üzerinden mesaj veren ve seçmen desteği arayan propaganda yönetimini sorgulamayacağım.

Burada üretilen Politika ve Projeleri, sürdürülebilir kaynak gösterimi ve uygulayabilir liyakatlı kadro derinliğinin gerekliliğindeki yetersizlikleri sorgulamayacağım.

Burada “Stratejik Eylem Planı” belirleme yerine son 20 yıldır iktidarın yaptığı gibi “Kervan Yolda Dizilir” anlayışıyla ciddi ve basiretli bir siyasi parti olunamayacağının tekrarını yapmayacağım.

Burada siyaseten öne çıkabilmek için Genel Başkana dalkavukluk yapmanın en kolay, en basit yöntem olarak tercih edilmesini ve ne yazık ki bunun da Genel Başkan tarafından kabul görmesini sorgulamayacağım.

Burada herhangi bir “Paradigma” sunmadan “halk dalkavukluğu” yaparak seçmen tercihi olunamayacağını halen anlayamayan bir yönetim anlayışını konuşmayacağım.

Burada sadece birkaç teşekkürde bulunacağım;

Genel Başkanı, yönetim anlayışından bağımsız olarak kendisini iyi bir insan olarak hep hatırlayacağım. Kattıkları için müteşekkirim.

Genel Merkezde sohbetlerinden ve dostluklarından mutlu olduğum arkadaşlarımı unutmayacağım.

Mevkidaş olarak zaman zaman birbirimizi desteklediğimiz, dertleştiğimiz, bulundukları İl’de Partiye büyük değerler katan İl Başkanlarımızı unutmayacağım.

1,5 yıldır yokluğu, zorluğu, zahmeti ve gayreti birlikte yük ettiğim canım kardeşlerim, İl Yöneticilerim, Kadın ve Gençlik Kollarım, İlçe Başkanlarım ve yöneticileri, İSTANBUL TEŞKİLATIM sizleri unutmayacağım.

Hiçbir organik görev almadan sadece gönül bağlılığıyla saha çalışmalarında bizlere destek veren yol arkadaşlarımı unutmayacağım.

Ve pişirdiği anne lezzetli çorbalarıyla, çayıyla, kahvesiyle yüksünmeden bize yardımcı olan Saynur hanım kardeşim seni unutmayacağım.

İl binasında her başımız sıkıştığında “hallederiz Başkanım” diyen ve halleden, her derde deva ve çare olan Bayram kardeşim seni unutmayacağım.

Evet hepiniz hakkınızı helal edin. Eksik bıraktıklarım, zaman zaman üzdüklerim olduysa affola.

Hepinize sonsuz teşekkür ederim.

Ancak bu saydıklarımın dışında; haset, fesat ve kötüler var ki, bu kişiler “unutulmayanlar, teşekkür edilenler ve helallik istenenlerin” arasında yer almamaktadır.

Onlara hakkımı helal etmiyorum.

Benden sonra görev alacak İl Başkanına başarılar diliyorum. Umarım makamın gücüyle değil istişarenin gücüyle, tehditle değil saygı ve sevgiyle, kibirle değil tevazuyla yaklaşım göstererek İstanbul Teşkilatına yakışan bir Başkanlık yapar.

İlgi gösterip Basın açıklamamı takip eden tüm Basın Mensuplarına çok teşekkür ederim İfadesinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir