Van’da gözaltına alınan 4 gazeteci tutuklandı

Example HTML page

Tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen gazeteci Adnan Bilen, Cemil Uğur, Şehriban Abi ve Nazan Sala hakkında tutuklama kararı verildi.

Van’da 6 Ekim’de evleri basılarak gözaltına alınan Jinnews muhabiri Şehriban Abi, gazeteci Nazan Sala, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen, Cemil Uğur ile Yeni Yaşam gazetesi dağıtımcısı Fehim Çetiner ve eski gazete dağıtımcısı Şükran Erdem emniyet ifadelerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından “örgüt üyesi olma” suçlaması ile tutuklanmaya sevk edilen gazetecilerin, haber kaynakları ile yaptığı görüşmeler suç sayıldı. Dosyada hâlâ gizlilik kararı bulunuyor.

Tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen, Cemil Uğur, Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve Gazeteci Nazan Sala hakkında tutuklama kararı verildi.

Yeni Yaşam gazetesi dağıtımcısı Fehim Çetiner ve eski gazete dağıtımcısı Şükran Erdem ise, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir